…KILKUYRUK NEDİR,yada KİM/ler/DİR ?..

 

Bir çok okurum,yakın çevrem ve kılkuyruk ile kim/ler/i kast ettiğimi bilenler bu konuda net bir açıklama beklentisi içine girdiler.Bende,bana göre hangi anlamlara geldiğini anlatmaya çalışacağım.

 

Türk Dil Kurumuna Göre:

kılkuyruk, -ğu(1. anlamı)

          Hayvan..1. Ördekgillerden, uzunluğu 55-65 santimetre, kuyruğu sivri, tüyleri ak yeşil karışık, gagası, ayakları mavi bir kuş türü (Anas acuta).kılkuyruk

          2. Boz renkte, kuyruğu uzun ,ilkbaharda görülen bir çeşit yaban ördeği. 3. Çulluk.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

Kılkuyruk, anlamı..

Tohumluk olarak kullanılmaya elverişli olmayan buğday.

       Diğer anlamı::

1. Zayıf, güçsüz. 2. Korkak. 3. Düzenci, yalancı.

 

Sözlük anlamlarını okudunuz.Ve belirli bir fikir oluştu kafanızda sanırım.

Şair ve yazarların empati gücü Allah tarafından onlara bahşedilmiş bir yetenektir.Bu sayede her hangi bir konu/ları ele alırken,o olayı kendi ruhunda yaşayabilen,sezgisiyle hissedebilen, dramatize edebilen ve kelimelerle bunu dışarıya yansıtabilenlerdir.Bu bakımdan olayları kişiselleştirerek sanki problemin kaynağı,yada muhatabı kendisiymiş gibi dışa yansıtır.Ancak bu konuda okuyucu/lar tarafından bazen yanlış değerlendirilir.İşte bende bu bakımdan son 30 yılın Türkiye’sindeki sinsi hastalıkların başında gelen ve her alanda toplumu sarsan,toplumun güçlü moral değerlerini kemiren habis bir ur olan “kılkuyruk” meselesini kişiselleştirip,siz okuyucuların dikkatini çekmek,çevremizdeki bu tiplere prim vermemek adına ele alıp işledim ve bir çok şiirimde kıyısından, köşesinden dokundurdum.

 

Kılkuyruk/lar,donanımlı,ağzı laf yapan,tipik kıl sırıtışları ile özellikle hanımları etkileyerek yaşantılarına sızan,onları kendi çıkar ve emelleri için kullanmaktan çekinmeyen tiplerdir.Önce bunu yaparken, karşıdakilerin menfaati için yapıyormuş görünüp,onların hakikaten belirli bir çıkışlarını sağlayıp,kendilerine bağlama yollarını tercih ederler.Kişi bir süre sonra bunu fark etse dahi,çıkarı gereği bir çok şeye göz yumar,taviz verir duruma gelir.Ve eski çevresindekileri artık umursamaz,işine geldiği zaman geri dönüşlerle işini halledip tekrar kılkuyruğun yanına dönerler.

İşte bu tip davranışlar,toplumda bencilliğin,adam satmanın,neme lazımcılığın,çıkarcılığın ön plana geçmesi gerektiği fikrinin yaygınlaşmasını sağladığı gibi,kullanıldığını hisseden kişilerde ise demoralizasyonlara,psikolojik depresyonlara,insanlara güvenilmemesi gerektiği fikrinin zihinlerde yer etmesine vesile olur.

Bu bakımdan,her fert çok daha dikkatli olmalı,çevresindekileri akıl süzgecinden geçirmeli,böyle tiplere çıkarı varsa dahi,prim vermemelidir.

Aslında kılkuyruklar kendilerini iyi pazarladıkları için güçlü görüntülerinin altında,zayıf, güçsüz,korkak,düzenci, yalancı tiplerdir.

Gerektiğinde kurbanlarını bir an bile tereddüt etmeden gözden çıkarabilen yapıya sahiptirler.

Dilerim bu yazımla,daha iyi bir toplum,daha güçlü bireyler ve gerçek dostlarımızı keşfetmek adına küçücükte olsa bir mum yakmışımdır.


....süleyman altunbaş...

( …kılkuyruk Nedir,yada Kim/ler/dir ?.. başlıklı yazı ılıkyağmurla tarafından 5.12.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.