Camiyi ahıra çeviren zihniyet ile Atatürk heykeline zarar veren zihniyet aynı zihniyet. Rabbim akıl fikir versin. Siz ve sizin gibi yobazlar yüzünden nice müslümanlar tasavufa korkuyla bakıyor. Oysa aynı iklim Yunus Emre gibi bir zatı da yetiştiriyor. Kırk yıl odun taşıyor dergaha. Birinde dahi eğrilik yok. Oysa şimdi öyle mi?

Hakikat kokan gül mekanı dergahlar. Kendini bilmezler yüzünden, gecekondu muamelesi görüyor. Kimsenin tasavvufu kullanıp siyaset yapmaya hakkı yoktur.  Mürid aranmaz,  mürşide teslim olmayan hakkıyla mürid olamaz.  Mürşide bağlanmak için aklı kullanmak gerek.  Niye talebesi olayım demeli.  Hangi ölçü içerisinde mürşidin dediklerini yerine getireyim diye düşünülmeli önce.  Bu kapı öyle bir kapı ki,  nice mümin gördüm kapısından dahi geçemez.  Nice ayaş gördüm kapıdan girişiyle eğri odundan yanıp kul olan.  Kül olan denize dökülür.  Kul olan edep sofrasında hakkın rızasını kendine ahd bilir.  Budur gerçek şuur.  Budur hak kapı. 

Nice sultanlar tahtı tacı bırakıp bir mürşide mürid olmak istedi.  Nice sultanlar şeyhlerle hasbihal edip de kazandı meşakkatli savaşları.  Osmanlı padişahları arasında ilk içkiyi içen padişah "Yıldırım Bayezid handır.  Yıldırım Bursaya bir cami yaptırdığı sırada.  "Burada bir şey eksik kaldı " dediği sırada,  ona "Yanına bir meyhane yapmayı unuttunuz" diye ikaz edebilmektedir cesaret.  Sözü korkmadan diyemeyenden ne beklenir ki zaten.

Tasavuf,  konusu insan olduğundan kıyamete kadar sürecek bir süreçtir. Kelime olarak kuran ve sünnette geçmez.  Ama içerik olarak kuran ve sünnet üzerine kurulmuştur.  Bir büyük zatın da dediği gibi;  "Dinde olmayan tasavvufta yoktur. " anlaşıldığı üzre tasavvuf dinde olanla tasavuftur.

Tasavvuf nedir sorusu herkese sorulmaz. Tasavvuf nedir sorusunu islama girmeyen,  kuran ve sünneti gereği gibi bilmeyenlere sormak yersiz olur.


Kıssa

Cüneyd-i Bağdadi ks. Hazretlerine: 

Tasavvuf nedir? Diye sordular; Bilmiyorum! Dedi ve sonra ilave etti;

"Keremli bir kavim içinde, keremli bir zamanda, keremli bir kişiden, keremlinin izhar ettiği, kerem ahlâkı. "

Selam ve dua ile...

Devam Edecek... 

( Tasavvuf Nedir başlıklı yazı Mecaz Adam tarafından 5.08.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.