1. BÖLÜM

                        Hepiniz elbette ki çok güçlü, genç,dinamik ve pırıl pırılsınız. Hayalleriniz, umutlarınız ve idealleriniz var. O halde :

** Özgüveniniz olsun. Öz eleştiri yapın.Gücünüzü, bilginizi, kapasitenizi test edin.Hazırcı olmayın. Fotokopili yaşamayın. Hayallerinizi vereceğiniz mesai ve mücadele ile besleyin.

** İstikbalinize matuf dönemeçtesiniz. Sakin olun, telaşlanmayın. Sistem budur. Ona göre hazırlanın sınavlara. Biliyorum yarış atı gibisiniz.Elinizden gelenin en iyisini yapacağınızdan emin olun. Eforunuzu bir yöne kanalize edin. Kapasitenizi aşan uçuk beklentilere girmeyin.Samimiyetle çalışın. Başaramazsanız usanmayın, küsmeyin, vazgeçmeyin.

** Kendinizi iyi yönetin. Sentezleyin, araştırın ,düşünün.

** Sabit fikirli ve ısrarcı olmayın.

**  Her konuda ve olayda fikirlerinizi açık ve net söyleyin . Çığlıklarınızı içinizde saklamayın.

** Nasılsa bağımsız, özgürüm ,istediğim gibi yaşar, istediğimi yaparım demeyin.

** İşlerinizi ertelemeyin. Yarınlar olmayabilir.

** Manevi sponsor olan dostlar edinin.(Arkadaş. Dost. Sevgili .anlat)

** Cesur olun.Fanatik, bayraktar ve borazancı başı olmayın. Anlamsız modası geçmiş kimliklere tenezzül etmeyin.                                                               

** Çok okuyun ve yazın…

** Sizler çok değerlisiniz bizler için.Gurur duyun kendinizle. Bu ülkeye hizmetin yolu aranızda ne olursanız olun birlik içinde, ötekileştirmeden ve birbirinizin fikirlerine saygılı olarak tartışıp en iyi yolu bulmak şiarınız olmalıdır.

** İthal, demode, klasik amblem ve akımlar yerine kendinize, bu ülkeye yakışan uygun figürler oluşturun. Yabancıların fikir ve slogan ve doktrinlerini montajlamayın. Ne süflör, ne figüran olmayın. Sizler üretin, birleşin, Başrolde oynayın. Demode olmuş siyasi gruplara girip, havanda su döverek gençliğinizi ziyan etmeyin. İleride ah, vah, keşkelerinizin olmaması için dikkatli olun.

** Merhametli, vicdanlı, iyiliksever, adaletli iyi insan olun.

** “ Gençler bir ülkenin geleceğidir.”  O halde size atfedilen bu görev ve güvenin hakkını vermek biz ailelerin ve devletin vebalidir. Sizlere sahip çıkmak , iyi şartlarda öğrenim görmeniz ve yaşamanız için imkanlar yaratmak devletin, toplumun ve ailelerin boynunun borcudur.

** Bu gün sizlerin her seviyedeki öğrenimlerinde hele de üniversite de iaşe , ibata sıkıntısı vardır. Aç kalanı , açık kalanı vardır. Ailesi tarafından ihtiyaçları karşılanamayanlar vardır. Bu nedenle de maalesef çok ileri boyutta gayri ahlakilik ve insanlık ayıpları vardır. Örneklerle konuyu açacak olursam inanın mideniz bulanacaktır.

                      Her şehrin varlıklısı,şirketi, vakıfı, dernekleri, hayırseverleri vardır. En önemlisi Devletimiz vardır. Devlet babalığını,şefkatini hissettirmeli ki sizler devletinize vatandaşlığınızla övünebilesiniz.  Kargaşa ve anarşiden uzak dursun, yabancı mihrakların kucağına düşmesin. Batağa saplanmasın.

 Duyarsızlıklar, toplumu istikbale taşıyacak olan gençlerimizin yabancı mihraklara muhtaç hale gelmesine ve onların güdümüne vermektir.

Ne olursa olsun asla yılmayın !.. Onur, şeref, namusunuz ve ülkemiz en değerli ve kutsal hasletlerinizdir. Kirletmeyin.

Devletimiz ve duyarlı vatandaşlarımız sizi ahlaksızlığa ve yabancı ideolojilere yem etmemek için her türlü imkanı sunacaktır.Sizlere sahip çıkarak , kollayarak ; zamanı geldiğinde önderlerimiz olarak müreffeh günlere taşıyıcılarımız olasınız.

Ben bu noktada kendi öğrenim yıllarımdan kesitler sunarak şu anla mukayese etmenize zemin yaratmak istiyorum.

** Taş, tokaç, kağıttan oyuncaklar.

** Beş kardeş enlemesine bir yatakta yatışımız.

 ** İs lambası. Karanlık çöktüğünde gaz yağı bitmesin diye erken yatma.

** ağabeyimin  elbiseleri tornistan. Sağdan soldan kitap defter almalar.

** Yırtık delik ayakkabılar. Orta okulda zatürre oluşum.

** Uzun yol .. Soğukta, kar yağmurda.

** Tahta çantam. 

** Harçlık yok veya az. 

                                                      

                                                                                  

         


( Gençlere Öneriler Ve Aile İçi İlişkiler başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 26.04.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.