Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 4.05.2018
Okunma Sayısı : 1133
Yorum Sayısı : 1
Günün Yazısı

Bu Yazı 5.05.2018 tarihinde
GÜNÜN YAZISI
olarak seçilmiştir.

HERKES KENDİ KAZANCINDAN ELİNE PARA GEÇTİĞİ ANDA ZEKAT VE BİRRİNİ VERMEK ZORUNDADIR.

          Şu anki zekât uygulamasında paranın üzerinden bir sene geçmesi gerekir diyerek şeytan din adamlarını kullanarak Allah’ın ayetlerde namazla beraber zikrettiği toplumsal bir yardımlaşma ve dayanışma ibadetini aslından uzaklaştırmıştır. Yani ihtiyaç sahiplerine diyoruz ki; siz sıkın dişinizi bir sene sabredin eğer o zaman elimizdeki para kalırsa size zekât vereceğiz.

          Böylece nasıl ki Allah’a ulaşmayı dileyerek onun ermiş evliyası olmamızı sağlayan teslimlerle ruhumuzu Allah’a ölmeden önce ulaştırmayı dilemeyi ile ruhumuzu Allah’a ulaştıran ve nefis tezkiyesi için olmazsa olmaz en büyük farz ibadet (Ankebut-45) olan zikir ibadetini İslam’ın şartlarından çıkarttığı gibi, malımızın temizlenmesi için vermemiz gereken zekat ibadeti olmasına rağmen uygulamadan çıkarttırmıştır.

          “Neden bir türlü mutlu olamadığımızı, neden hem içimizde hem de etrafımızla kavga halinde olduğumuzu görüyor musunuz sevgili kardeşlerim?”

“KURANDAN NE KADAR UZAKLAŞTIĞIMIZI GÖRÜYOR MUSUNUZ?”

2/BAKARA-177: Leysel birre en tuvellû vucûhekum kıbelel maşrıkı vel magrıbi ve lâkinnel birre men âmene billâhi vel yevmil âhırı vel melâiketi vel kitâbi ven nebiyyîn(nebiyyîne), ve âtel mâle alâ hubbihî zevil kurbâ vel yetâmâ vel mesâkîne vebnes sebîli, ves sâilîne ve fîr rıkâb(rıkâbi), ve ekâmes salâte ve âtez zekât(zekâte), vel mûfûne bi ahdihim izâ âhed(âhedû), ves sâbirîne fîl be’sâi ved darrâi ve hînel be’s(be’si) ulâikellezîne sadakû, ve ulâike humul muttekûn(muttekûne).                       Yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz (hakiki îmânı yansıtan) BİRR (ebrar kılacak davranış biçimi) değildir. Lâkin birr, kişinin, Allah'a, yevm'il âhire (Allah'a ulaşılan sonraki güne, hidayet gününe, vuslat gününe) meleklere, Kitab'a ve peygamberlere îmân etmesi ve sevdiği maldan, akrabalara (yakınlık sahiplerine) yetimlere, miskinlere (çalışamaz durumda olan ihtiyarlara), yolda kalmış yolculara, isteyen (muhtaçlara), köle ve (kurtulmaları için) esirlere vermesi ve namazı kılması, zekâtı vermesidir. Ve (Allah'a ve insanlara) ahd verdikleri zaman ahdlerine vefa edenler (yerine getirenler), zorlukta ve darlıkta ve şiddetli savaş halinde sabredenler, işte onlar sadık olanlardır. İşte onlar muttekilerdir (takva sahibi olanlardır).

         ALINAN FAİZ MALI ARTIRMAZ AMA VERİLEN ZEKAT MALI ARTIRIR

30/RÛM-39: Ve mâ âteytum min riben li yerbuve fî emvâlin nâsi fe lâ yerbû indallâh(indallâhi), ve mâ âteytum min zekâtin turîdûne vechallâhi fe ulâike humul mud’ıfûn(mud’ıfûne).                                                                                                             Ve insanların mallarında artış olsun diye faizden (faiz olarak) verdiğiniz şey (Allah'a ulaşmayı dilemeden yaptığınız zikir), o taktirde Allah'ın katında artmaz (nefsinizin kalbindeki nurları oluşturmaz ve arttırmaz). Allah'ın vechini (Allah'a ulaşmayı) dileyerek verdiğiniz zekât (yaptığınız (zikir)ler); işte böylece kat kat (nefsinizin kalbindeki nurları) artıranlar onlardır.        

          “Kim mallarını Allah’ın yolunda harcarsa, Allah onun mallarını bire yedi yüze kadar artırır.”

2/BAKARA-261: Meselullezîne yunfikûne emvâlehum fî sebîlillâhi ke meseli habbetin enbetet seb’a senâbile fî kulli sunbuletin mietu habbeh(habbetin), vallâhu yudâifu li men yeşâu, vallâhu vâsiun alîm(alîmun).                                                                                                     Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, her sünbülünde (başağında) yüz adet tane (tohum) olmak üzere, yedi sünbül (başak) veren bir tek tohumun durumu gibidir. Allah, dilediği kimse için (onun rızkını) kat kat artırıp verir. Ve Allah Vâsi'dir, Alîm'dir.

Allah razı olsun…

Burhan AKSU

( Herkes Kendi Kazancından Eline Para Geçtiği Anda Zekat Ve Birrini Vermek Zorunda başlıklı yazı mihrimah tarafından 4.05.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.