A… ile başlamıştı yolculuk Y… ye kadar gelmişken yeniden başa mı dönüyordu acaba.Saatine baktı on beş onu gösteriyordu.Elinde kara bavulu ve dosyasıyla uçarcasına indi caddeden aşağıya hedefe ulaşmaya iki saatten az kalmıştı.
Otogarda A… ilçesine giden otobüs aradı.Oraya otobüs gitmezmiş.Burası nasıl bir yerdi Allah’ım.Ç… ilçesine gider oradan bir şey bulur gidersin dediler.O anda ‘’Ç…rağa Ç…rağa!’’ narasını duydu.Hemen minibüse atladı.Bir saatlik yolculuktan sonra Ç… ilçesine geldi.Ardından A… ilçesine araç bulup saat on altı kırkta A… ilçesine vardı.
Burası büyükçe bir kasabanın ilçe olmuş haliydi.Kaymakamlık binasını bulup ikinci kata çıktı.İşte dedi kendi kendine hedefe ulaştım.Elindeki dosyayı masada oturan memura uzattı.İşte o dosya hedefe ulaşmıştı.O dosyada hayatının bundan sonraki sigortası,amacı,gayesi için gerekli belgeler vardı.
Çünkü genç adam gözünü fakir bir ailenin koynunda açmıştı dünyaya.İstediği hiçbir ihtiyacı istediği anda karşılanmamış,üniversitede okurken bile ilkokul öğrencisi kadar harcama yapmış,yazın çalışmış kışın okumuştu.Bu durumdan şikayetçi miydi peki.Hayır asla…Bu hayat onu kamçılamış zorluklara göğüs germeyi öğretmiş,okulun ve okumanın gereğini ve önemini kavratmıştı.
Memur şu yazıyı ve mührü al,hemen B… köyünün muhtarını bul okulun anahtarını al göreve başlama yazını yaz saat beş olmadan bize getir dedi.Genç adam şaşkınlık içerisinde söylenenleri aklında tutmaya çalıştı.Ardından koşarak binadan çıktı ve söylenen muhtarı buldu.Onunla birlikte B… köyüne gitti.Artık ona bir okul vermişlerdi.Kendi evine girer gibi girdi okula.Müdür odasına geçti.Neydi ne olmuştu da bu oda bu bina ona verilmişti.
Defterleri kağıtları karıştırdı sonra elindeki yazıyı okudu.’’Okulunuza ataması yapılan M…nin gerekli kimlik kontrolleri yapılarak göreve başlatılması ve başlayış yazısının müdürlüğümüze ulaştırılmasını rica ederim.’’
Eline aldığı bir kağıda ‘’Okulumuza ataması yapıldığı bildirilen M…nin gerekli kimlik kontrolleri yapılmış ve okulumuzdaki görevine başlatılmıştır.Bilgilerinize arz ederim.İmza:M… mühür.’’diye yazdı ve uçarcasına kaymakamlığa vararak saat on altı elli yedide o imzalı kağıdı olması gereken yere ulaştırdı.
İşte o gün imzayı atan ve mührü basan geç adam bugün altı yıllık bir öğretmen.Bu ülkenin geleceğine mührünü basmaya azmetti.Aynı heyecanla aynı şevkle fidanlar yetiştirmeye bu koskoca ülkenin denizine tertemiz damlalar eklemeye devam ediyor.Ömrünün sonuna kadar da devam edecek…
Gönlü bu ülke sevdasıyla çarpan meslektaşlarına saygı ve hürmetlerini sunuyor ;ebediyete intikal etmiş tüm meslektaşlarımızın ruhu şad olsun diyor…
                                                 -SON-
Mehmet Ali KESKİN
26/01/2010
( Geleceğe Atılan İmza 3 başlıklı yazı Mehmet Ali tarafından 27.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.