Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 9.07.2018
Okunma Sayısı : 7125
Yorum Sayısı : 0

ŞEYTAN KİMLERE MUSALLAT OLUR?

     Şeytan; Allah’a ulaşmayı dilemeyen şirkte olanlara ve Allah’ı zikretmeyenlere musallat olur;

7/A'RÂF-27: Yâ benî âdeme lâ yeftinennekumuş şeytânu kemâ ahrece ebeveykum minel cenneti yenziu anhumâ libâsehumâ li yuriyehumâ sev’âtihimâ innehu yerâkum huve ve kabîluhu min haysu lâ terevnehum innâ cealneş şeyâtîne evliyâe lillezîne lâ yu’minûn(yu’minûne).                                                                                                                                                                    Ey Âdemoğulları! Şeytan, sizin ebeveyninizi (anne ve babanızı), onların ayıp yerlerinin görünmesi için elbiselerini soyarak, cennetten çıkardığı gibi sakın sizleri de fitneye düşürmesin. Muhakkak ki; o ve onun kabilesi (topluluğu), sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Muhakkak ki; Biz şeytanları mü'min olmayanlara dost kıldık.

     Allahütealâ, burada çok açık bir şekilde şeytanın bir tek iblisten değil, kabileden, milletten oluştuğunu ifade etmektedir.

     Şeytanın fizik vücudu dumansız ateşten yaratılmıştır. Cinlerin de vücutları dumansız ateşten (enerji) yaratılmıştır. Aynı takımın ayrı ayrı taifeleridir. Şeytanlar düzelmeleri mümkün olmayan, Allah'ın kendilerinde hiçbir şekilde hayır görmediği, her zaman şerre çalışan mahlûklardır. Ama cinlerin bir kısmı hayra çalışır ve aralarından Resuller de çıkar. Şeytanların arasından fitneden, kötülükten başka hiçbir şey dışarıya ulaşamaz. Herkese, her şeye ve cinlere de düşmandırlar. Cinlerin de, insanların da yoldan sapmalarına, çıkmalarına şeytanlar sebebiyet verir.

     Şeytan tek başına değildir. Cinlerden şeytana uymuş olan, cin şeytanlar; insanlardan şeytana uymuş olan, insan şeytanlardan oluşan bir millet vardır. Şeytana tâbî olan, onun emrine giren, insanları onun öğrettiği o gizli ilimlerden zarara sokan, mutlaka cehenneme götürecek şeyleri öğrenip, başka insanların da dünyada mutsuz olmalarına sebebiyet veren insan şeytanlar, cin şeytanlar ve şeytanın kabilesi söz konusudur.

     İnsan şeytanlar, gerçekte insanlardır, büyü, hüddam yaparlar, insanlara ve cinlere her türlü kötülüğü reva görürler. Cinlerden de hem cinlere, hem de insanlara zarar veren şeytanlar vardır. Onlar da gerçekte şeytan değil, cinlerdir. Bu insan şeytanların, cin şeytanların ve gerçek şeytanların hepsine birden Kur'an'da tagut deniyor. Bu ayette bahsedilenler ise gerçek şeytanlardır.

     Bu ayet, çok açık bir şekilde, şeytanın sadece mü'min olmayanlarla dost olduğunu söylemektedir. Şeytanın kimliğinin açıklanması istikametinde önemli bir ayet-i kerimedir. Birtakım insanlar, şeytanın bir melek olduğunu iddia etmektedirler. Ama şeytan melek değil cinlerdendir.

18/KEHF-50: Ve iz kulnâ lil melâiketiscudû li âdeme fe secedû illâ iblîs(iblîse), kâne minel cinni fe feseka an emri rabbih(rabbihî), e fe tettehızûnehu ve zurriyyetehû evliyâe min dûnî ve hum lekum aduvv(aduvvun), bi'se liz zâlimîne bedelâ(bedelen).                            Ve meleklere, “Âdem'e secde edin.” demiştik. İblis hariç, hemen secde ettiler. O cinlerdendi. Böylece Rabbinin emrini (yapmayarak) fıska düştü. Hâlâ onu ve onun zürriyyetini (neslini), onlar sizin düşmanınız (olduğu halde), Benim yerime dostlar mı ediniyorsunuz? Zalimler için ne kötü bir bedel (cehennem).

     Şeytan, Allah'a asi olmadan evvel, Allah ona ilm-i ledûnu öğretmiştir. Gizli ilmi öğrenmiş oldukları, uzak ve bizim onları göremeyeceğimiz bir yerden bizleri gördükleri burada kesinlik kazanmaktadır.

30/RÛM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).                                                                                                                                             O'na (Allah'a) yönelin (Allah'a ulaşmayı dileyin) ve O'na karşı takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

43/ZUHRÛF-36: Ve men ya’şu an zikrir rahmâni nukayyıd lehu şeytânen fe huve lehu karîn(karînun).                                                                                                                                              Ve kim Rahmân'ın zikrinden yüz çevirirse, şeytanı ona musallat ederiz. Böylece o (şeytan), onun yakın arkadaşı olur.

     Kim Allah'a ulaşmayı dilerse o takva sahibi olur. Zikirle, zikrini artırarak ruhunu Allah'a ulaştırır. Allah'a ulaşmayı dileyen kişi ruhunu Allah'a ulaştırıncaya kadar emniyettedir. Allah'a ulaştırdıktan (33 bin ilâ 41 bin zikir) sonra Allah'ın koruması sona erer. Kişi zikirlerini eksiltirse şeytan ona musallat olur. Zikirleri yavaş yavaş azalır, sonunda fıska düşer. Bunun mânâsı artık şeytan onun yakın arkadaşı olmuştur.

ŞEYTANDAN BİR VESVESE GELDİĞİNDE ALLAHA SIĞIN;

16/NAHL-98: Fe izâ kare’tel kur’âne festeız billâhi mineş şeytânir racîm(racîmi).
Öyleyse Kur'an’ı Kerim'i okuduğun zaman recmedilmiş (taşlanmış) şeytandan hemen Allah'a sığın.

Kur'an’ı Kerim okumaya başlarken:

"Euzûbİllâhİmİneşşeytanİrracîm Bİsmİllâhİrrahmânİrrahîm" diyerek taşlanmış şeytandan Allah'a sığının!

7/A'RÂF-200: Ve immâ yenzeganneke mineş şeytâni nezgun festeiz billâh(billâhi), innehu semîun alîm(alîmun).
Ve fakat şeytandan sana bir dürtü gelirse, hemen Allah'a sığın. Muhakkak ki O; işitendir, bilendir.

 

Allah razı olsun.

Burhan AKSU

 

( Şeytan Kimlere Musallat Olur? başlıklı yazı mihrimah tarafından 9.07.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.