- Neden ve niçin yazıyorsunuz?


- ”Ruhun ihtiyacı!”


- Yalnız bu mu?


- Olur mu kılıç mesabesinde hatta ötesinde bir mücadele. İrfan büyükleri “Aletlerin en faydalısı kalemdir ve kelâm bütünüyle haysiyettir!” diyebilmişler... Allah, kelâmı ve kalemi boşuna yaratmış olabilir mi? Ve Peygamber buyruğu “... bir kötülük gördüğünde dilinle düzelt...”


- Yüksek perdeden yazma cehdinizi neye bağlayabilirsiniz?


- Gayet açık bir izahı var bunun “İnandığı dâva ve mücadelede aşırıcı olmayanın yüzüne tükürün” diye bir düstur öğrettiler bize ondan olsa gerek!


- Dâvadan kastınız islâmi mücadele olmalı?


- Kesinlikle doğru. Türk-İslâm mücadelesi. O mücadelenin diğer bir  adı da San’at ve Edebiyat. İslâm ruhu ve estetiğini bizatihi kendi mecrasında bulduğumuz Edebiyat!


- Yazmanın da bir sonu olmalı?


- Hak ile bâtılın, iyi ile kötünün, güzel ile çirkinin birbirleriyle olan savaşı kıyamete kadar süreceği gerçeği varken ne mümkün! Herhalde şimdi daha iyi anlaşıldı. “Ruhun ihtiyacı” işte tam da bu!


- Şiir’den bahsetmediniz hiç?


- Ahenkli bir nizama fikir giydirmek olarak tanımlayabilim şiiri. Başlı başına bir inkılâb! Hepsi bu!


F. Selçuk Soylu

( Sanat Ve Edebiyata Dair Söyleşi başlıklı yazı furkanselcuk tarafından 18.05.2019 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.