Gönülde Usul Usul Sohbet

 

Çok sevgili dostlarımız yine sizin için bin bir emek uğraşla arayarak bulduğumuz Sayın Gülveren mahlaslı şair yazar bazen eliyle bazen de kalemle gönlüyle kazan yazan dostumuzla “Gönülde Usul Usul Sohbet” programımıza hoş geldiniz.

-Hoş geldiniz Sayın Gülveren, yoksa Mehmet bey mi demeliyim?

-Hoş bulduk efendim, mahlasımı kullansanız da olur fark etmez herkes böylede tanıyor.

-Efendim seyircilerimiz merak ediyor, siz sahanda yumurta yapmayı sever misiniz?

-Şaşırdım haliyle ben şiirden söz edilecek sanırdım neyse okunmuyor gönüller neşeyle buluşmuyor ya tıkanalım tıka basa. Evet, çok severim sahanda yumurta yapmasın bayılırım, sahanı elime alırım. Önce onu yumuşatırım, kızgın olunca yumurtayı yakıyor. Ona aşk dolu şiirlerimden okurum, yağı tavaya atarken yumurtamın içine önce birkaç söz hece ekliyorum sohbet babında, ben de aynı senin gibi, her gün ne yiyeceğiz diye düşünmekten fena halde sıkılıyoruz ben şiir yazıyorum acıların dertlerin içinde gezerek yanarak, sen yağından kavrularak eserini meydana çıkarıyorsun.

-İlginç yemeklerle tava sahanlarla konuşan adam ilginç, buyurun devam edelim.

-Aklıma bir şiir geldi okuyayım.

Çorba dediğin mercimekten, ya ezogelin derim kaynar tencerenden

Aç gözlerini, kulağını doğaya ver bak pencerenden

Kereviz çıktı mesela, onu yap kap bol bol vitaminleri

Ya sahanda yumurta pişir gelirse elinden

 

-Bravo, seyircilerimiz sormuş evinizin havası hangi günlerde değişik olur?

-Şaşkınım hala neyse, pencereleri açtığım zaman bir şiirlerimi yazarak kendi doğası içinde kırlarda dolaşması için penceremi açarak gelmeleriyle kapattığım an değişik oluyor. Birde mahallenin çocukları karşıdan top oynarken pencerenin camımı kırınca hava güzelse iki üç gün camı takmadığım o günlerde değişik oluyor. Unutuyordum birde karşı dairede Neriman’ın gecelikle balkona çıktığı zaman değişik oluyor. Ayrıca korku ve neşeli filmleri izlediğim zaman oluyor.

-Enteresan, bir okuyucumuz, Benim yazdığım şiirim anne babam izin vermeyince sokağa açılan bir kapı, havasız kaldığım anlarda ciğerlerine temiz havayı doldurmak gibidir diyor ,siz ne diyorsunuz?

 

-İşte şiire girmiş bulunuyoruz. Öyle sanıyorum ki şiir birçoklarını farklı kılıyor aynı seyircimiz gibi, bu benim gerçekçi yanımı da yansıtmaktadır. Çünkü bu farklı olmak için farklı olanla uğraşmak gerekir ve bu farklılıkla gerçekçiliğin ve gerçeğin rasyonel olmayan sayılarının olmadığı düzlemde fiziki bir fizibiliteyle gözlemlemek çalışmak gerekir ki anlayalım anlaşalım. Özellikle mevsim geçişlerinde ve bahar aylarında daha sık görülen şiirsel konjonktiviteler, önemli bir göz sağlığı sorunu ortaya çıkarsa da bu seyircimiz şiir yazmaktan az uzak kalsın. Bahar aylarında pek çok kişide göz kızarıklığı, beyin uyuşması, sırt kaşıntısı, göz ağrısı yaşamaması için şiiri bu emeline alet etmesin, kendi sağlığı açısından iyidir. Açsın şiir roman öyküler okusun. Bu durumlar anne babaların küçükken okuyamamalarından kaynaklanan özlemlerinin yansımasında ki kitap sevgisini fark eden bücürler, bu yönteme daha sık başvurarak, doğaya çıkarak anneciğim şiirler yazacağım diye bu türde vakalar çok sık yaşanmaktadır. 

-Aydınlatıcı bilginiz için teşekkürler ederiz, bir seyircimiz der kenarla eş kenarın ne farkı var diye sormuş.

-Şöyle ki, der kenar derin kazılmış kuyunun kenarın kısa adıdır, eşkenarda kazılan kuyunun kenarıyla, içine giren kişinin kuyuya inerken kuyunun kenarının dik açısına kıçının girdiği alanın ölçümünün eşitliğine uyarak içeriye soktuğu alana denir.

-Geçelim diğer sorumuza, bir seyircimiz, Konjektör Nedir, Ne İşe Yarar?

- Araçların hatta insanların hareket etmesi için var olan aklı gibi, hareket etkisinin etki etmesini sağlayabilmesini uzun süre sağlıklı şekilde sürüş sağlanabilmesi için konjektör büyük öneme sahiptir tıpkı aklımız gibi. Tabii pek çok kişi bu olmayan aklıyla bedenine araç siteminin de araç içerisinde bu gibi görevi olduğunu şimdi bu seyircimize öğrenmektedir. Akılla nasıl insan yolunu aydınlatıyorsa bu konjonktürlerle farları ile beraber aküye elektriğin sağlanabilmesi adına konjektör büyük öneme sahip olduğunu da belirtelim. Ayrıca şiirler gibi insanın duygularının yok olmasına önem veren şiirler gibi,  bu konjektörler de akünün bitmesine engel olarak araca elektriğin düzenli şekilde aktarılmasına imkân sağlamaktadır.

-Kısa bir reklam arası verelim, sonrasında kaldığımız yerde devam edeceğiz.

Mehmet Aluç

( Gönülde Usul Usul Sohbet başlıklı yazı kul mehmet tarafından 14.09.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.