İnternette bir dolaşayım dedim… Hangi ülkelerde sigara, içki, uyuşturucu ve ölümle sonuçlanan sayıların oranları fazladır diye baktım. Müslüman ülkeler içinde nerdeyse bu bahsettiğim değerlerde Türkiye en üst düzeyde. Sonuçlar aşağıda:


“Yetişkin kişi için yıla göre sigara sayısında Türkiye otuzuncu sırada. İlk otuzun içinde bulunan Müslüman ülkeler Bosna hersek 10., Kazakistan 19., Tunus 28., Kuveyt 29. ve Türkiye 30. sırada…


Dünyada alkol tüketiminde Türkiye 33. sırada. İlk otuz üçün içinde bulunan Müslüman ülke bulunmamaktadır. 


BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi 2019 raporunu açıkladı. Buna göre tüm dünyada madde kullanımı arttı. Geçtiğimiz yıl dünyada 585 bin Türkiye’de 347 kişi uyuşturucudan öldü. Pandemi sürecinde esrar tüketimi arttı. Türkiye 2019 yılında 19 ton ile dünyada en fazla eroin ele geçiren ikinci ülke oldu. İran 25 tonla ilk sırada yer alıyor.


Trafik kazalarında en çok insanın öldüğü 10 ülke şu şekilde: Libya 1., Tayland 2., Malawi 3., Liberya 4., Demokratik Kongo Cumhuriyeti 5., Tanzanya 6., Orta Afrika Cumhuriyeti 7., İran 8., Ruanda 9. ve Mozambik 10. sırada (Mozambik’te 100000 kişide 32,1 seviyesinde). Türkiye ise her 100.000'de ölüm oranı 8.9 seviyesinde. İlk onda Müslüman ülkelerden Libya ve İran bulunmaktadır.


DSÖ’nün, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Avrupa bölgesindeki 41 ülke üzerinde yaptığı araştırma sonucu hazırladığı “Şiddetin Önlenmesinde Avrupa Gerçekleri ve Küresel Durum Raporu 2014” tamamlandı. Raporda hem Avrupa bölgesi hem de Türkiye ile ilgili çarpıcı veriler yer aldı. Rapordaki önemli veriler özetle şöyle:


- Cinayete kurban gidenlerin yüzde 60’ını; 30-59 yaş grubu yetişkinler oluşturuyor.

Avrupa bölgesindeki ölüm oranlarında Türkiye 41 ülke arasında 13. sırada. Türkiye’deki ölüm oranları Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Gürcistan, Özbekistan, Arnavutluk gibi ülkelerdeki cinayet sonrası ölüm oranlarının gerisinde.


-Türkiye’de cinayetlerin yüzde 50’si ateşli silah; yüzde 20’si kesici alet, yüzde 2’si boğarak öldürme, yüzde 2’si keskin olmayan bir cisimle darbe şeklinde oluyor.” (alıntı)


Bu araştırdıklarım, Kur’ana göre haram denilen ki, sadece sigaranın bahsi geçmiyor ( Onun hakkındaysa haram olduğu konusunda artık alimler içtihad ediyorlar, içildiğinde kanser gibi hastalıklara sebep olduğu ve içinde öldürücü zehir bulunduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.) konulardır. Neden Türkiye’de bu alışkanlıklar yüksek orandadır? 


Müslüman kişiler, İslamı yaşarken onu kaynağından okumuyor, kulaktan duyma ve anlamını bilmediği ayetlerle ibadetlerini yapıyorlar. Kaç kişi Fatihanın manasını biliyor ki? Kaç kişi besmelenin ne olduğunu merak ediyor ki… Kıldığı namaz içinde geçen her duanın manasını bilmiyor maalesef… Dışarıdan ona bakan kişi  kıldığı namaza, elinde ki tespihe bakarak Müslüman olduğunu sanıyor. Bu yüzden yaptıkları kötülüklere bakarak, İslam hakkında yanlış şeyler söylüyorlar. Diyorlar ki onlar Müslüman bu kötülükleri yapıyorsa, ben onları yapmıyorum, kalbim temiz ve dolayısıyla ben onlardan daha iyiyim. Beni namaz kılmadığım yahut İslamı yaşamadığım  için kim yargılıyorsa yanlış yapıyor. Oysa bilmiyorlar ki, kıyas yapmaları gereken insan değil, Kur’an ve sünnettir. 


Bu istatistikler, yaşanılan günahlar yüzünden ülkemizde ahlakın dejenere olmasına neden oluyor, ahlak çöküntüsü had safhaya varıyor. Korana günlerinde bile maske takmamakta inat eden kişilerin, başkalarına hastalığı yaymaları bile, onların Kur’ana ne kadar yabancı olduklarını gözler önüne seriyor. Vücudun korunması farzdır İslam göre. İnsan kendisini korursa başkalarını da korur oysa. 


İnsanın ömrü tek hazinesi… Onu nasıl, nerede ve kiminle geçirdiği önemli. Nihayet öldüğünde inansın ya da inanmasın, Kur’ana isterse uzak dursun, yaptıklarından sorgulanacaklar. Ben bunları bilmiyordum savunması onları kurtaramayacak. Veda Hutbesinde Peygamberimizin İslamı tebliğ ettim mi diyerek sahabeyi şahit tutması boşuna değildir. İslam her alanda yaşanılan bir hayat tarzıdır. Bunu öğrenip yaşamak gerekir. İnsan Kur’ana göre yaşar ve Allah’tan hakkıyla korkarsa hiç günaha yaklaşır mı? Eline azıcık bir süre ateş değse canının yandığı ve feryat figan ettiği dünya yaşantısında, Allah korusun sonsuz bir ateşin varlığına kim dayanabilir ki?


Gizli hiç bir şey yok. İnsana her iki dünyada da mutlu olması için her şey sunulmuş. Oku-öğren ve yaşa… Bunu anlatmak ve sosyal hayatın içine yansıtmak gerekiyor. Sokakta ki insanlara, ipsiz sapsızlara, cahillere, yanlış yola düşenlere… Bu toplumu günahtan ve şerden kurtarmak için herşeyi yapmamız gerekiyor. Tıpkı Azerbaycan’ın haklı davasına sevindiğimiz gibi… Korkmayın herkese cennet için yer var. Sakın orada bir yerim olamaz diyede, başkasının cennete gitmesini engellemeyin. Bu değerlerle iyilikler artsın, galip gelsin. Bizi biz yapan İslami değerlerdir, insanlığı Kur’andan öğrenin ve yaşayın lütfen.


Son kelam, desinler ki Türkiye Müslüman ülke, orada içki, sigara, insanlara kıyım, uyuşturucu kullanılamaz, trafik kazaları olmaz. Orada şerri göremezsiniz, orada şeytanlar dolaşamaz… İşte o zaman gerçek bir altın madalya göğsümüze takılmış ve çalınan marşımız dünyaya rahmet olmuştur, örnek olmuştur. 


Saffet Kuramaz

( Neden Türkiye Dünyada İçki Sigara Uyuşturucu Ve Ölümle Sonuçlanan Cinayetlerde başlıklı yazı safdeha tarafından 23.10.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.