Makale / Güncel Makaleler

Eklenme Tarihi : 10.01.2021
Okunma Sayısı : 1115
Yorum Sayısı : 12
GUİNNESS DÜNYA REKORU KIRMAK İSTER MİSİNİZ? ÇOK BASİT ASLINDA.


Efendim bu Guinnes Rekorlar Kitabını mutlaka duymuşsunuzdur. Bu kitap, başka hiç kimsenin yapamayacağı işleri beceren insanları bizlere tanıtıyor ve bu kitaba girmek oldukça önemli. 

Neden önemli peki?

İşte bu soruya cevap verebilmek için bu kitaba adını yazdırmış olan bir kaç Türk'ten bahsedelim.

Mesela:

*Cem Karabay, tüplü dalış ekipmanlarıyla 135 saat 2 dakika 19 saniyelik sualtında kalma rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

*Organ bağışı konusunda en geride olan ülkelerden biri olduğumuz iddia edilir ama Antalya Valiliği koordinatörlüğünde düzenlenen 1 saatte en fazla organ bağısı rekor denemesi dalında Guinness Dünya Rekoru" 7 dakika içinde Türkiye'de kırıldı.

*Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, otomobil kullanarak yaptığı hız ile "Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru"nu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

*Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için bir alışveriş merkezinde ütü yapan Kemal Gökgül, 42 saat sonunda 464 parça eşya ütüleyerek rekorun sahibi oldu.

*Trabzon'da bir resim öğretmeni ile 100 öğrencisi tarafından yapılan "Dünyanın En Büyük Ebrusu" rekoru Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

*İzmit'te düzenlenen Pişmaniye Festivali'nde üretilen 1040 metrelik pişmaniye "Dünyanın en Uzun Pişmaniyesi" ünvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.

*Mehmet Özyürek, 8,8 santimlik uzunluğundaki burnu ile "Dünya Altın Burun Şampiyonu" olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi.

*Dünyanın en kısa kadını' Elif Kocaman( 72,6 Cm) ile 'Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen( 251 santim) de Guinness Rekor kitabına girenlerden. 

*Emekli Su Altı Timi (SAT ) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jımnastik, halter ve yüzme şampiyonu Namık Ekin, su altında 24 saatte 34 bin 800 metreden fazla yüzerek, Guinness dünya rekorunu kırdı.

*Erkek kuaförü Ercan Buyruk, bir günde 360 kişiyi tıraş ederek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Peki bu rekorları kıranlara herhangi bir para ödülü veriliyor mu?

Guinnes Türkiye temsilcisi rahmetli Prof. Dr. Orhan Kural diyor ki:  “Guinness sadece rekoru tescil ediyor. Herhangi bir para ödülü yok. Bu Guinness'in ana prensibidir.''
''Guinness sadece, internet sitesi ve kitabında rekorla ilgili yayınlanan fotoğraflar için bir telif hakkı ödemesi yapar. Bunu da rekoru kıran kişiye değil fotoğrafı çeken kişiye yapar.''

Yani rekoru kıranlar '' Benden daha uzun burunlusu yok, benden daha uzun( yada kısa ) insan yok, benden daha hızlı erkek kuaförü yok.'' Diye hava atmak ve tabii bu arada popüler olmak dışında hiç bir maddi kazanç elde edemiyorlar. (Maddi kazanç belki meşhur olduktan sonra geliyordur ama Guinnesten gelen bir maddi kazanç yok.)

İşte şimdi size soru:  Siz de bu kitaba adınızın yazılmasını, böylece dünyaca tanınmış bir kişi olmak ister misiniz? 

Eğer cevabınız ''Evet''  ise buyurun size çok basit bir yöntem.

Missouri Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Curtis Cooper, 31 günlük aralıksız bir çalışma sonucu dünyanın en büyük asal sayısını buldu.

Asal sayı ne peki onu da açıklayalım: Asal sayı, kendisinden başka hiç bir sayıya bölünemeyen sayıdır. Mesela 1- 3 -5- 7- 11- 17- 19.............. gibi.


Prof. Dr. Curtis Cooper, 2 rakamını  kendisiyle 74 milyon 207 bin 281 kere çarpıp en son elde ettiği sayıdan 1 eksiltilerek  22 milyon 338 bin 618 basamaklı bir sayı bulmuş.

Bulunan bu 22 Milyon 338 Bin 618 basamaklı sayı kendisinden başka hiç bir sayıya bölünemiyor.

Peki bu sayıyı yazmaya kalkarsak?

Bu sayıyı yazmaya kalktığımızda 7 milyondan fazla virgül ( ya da nokta) koymamız gerektiği gibi sayının uzunluğu 109 Kilometreyi buluyormuş.

Yani yapacağınız iş aslında çok kolay (!) 

2 sayısını Prof. Dr. Curtis Cooper'den daha fazla ( En az  74 milyon 207 bin 282 kere ) kendisiyle çarpıp bir sayı elde edeceksiniz ve o sayıdan 1 çıkardığınızda elde ettiğiniz sayı başka hiç bir sayıya bölünemeyecek.  Olay bu kadar basit.  haydi başlayın çalışmaya. Guinnes Dünya rekoru sizi bekliyor. 

( Guinness Dünya Rekoru Kırmak İster Misiniz? Çok Basit Aslında. başlıklı yazı Sami Biber tarafından 10.01.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.