Bir kitap daha bitti. Belki bitmesi doğru değildi ama bitti. Ve bitmek zorunda, hayat gibi... Nikos Kazancakis'in yazdığı Zorba'dan bahsediyorum sizlere, eserin adını kahramanından alan Zorba'dan bahsediyorum. Zorba kahramanı bana özgürlüğün ne demek olduğunu hatırlattı. Özgürlüğü kitapların arasında aramaktan ve yaşamaktan çıkmalı; gerçek hayatta yaşamalı, yaşatmalıyız. Zorba eserinde Türk kültürünün esintilerini görmek bana ayrı haz yarattı diyebilirim. Hele iki yere değinmek isterim ki Hüseyin Ağa'nın tanrıyı yorumlama şekli (tasavvufi bir şekilde) ve o son kısımda yer alan "İki Keklik" türküsü. Kazancakis'in Türk kültürünü, sosyolojisini çok iyi bildiğini ve gerçek bir aydın olduğunuda görmekte mümkündür. Sosyal medyada bir filmden bir kare önüme gelmişti. O karede kitap okuyan adam diyordu ki ben kitapların son sayfasını yırtarım ve sonlardan nefret ederim. Ben de bu eserin öyle  biteceğini biliyordum, o son sayfayı yırtıp atmak istedim, yapamadım. 

Her neyse...

Şimdi filmini izleyeceğim. Başarılı bir film olduğunu söylüyorlar. Açıkçası merak ediyorum. Kitabı okudukça acaba diyor kitabı yarıda bırakıp filmimi izlesem diyordum. Eser yani beni o kadar çok etkiledi. Filmin oyuncu kadrosuda mühtiş.

Çok boş konuştum, herkesten özür diler, saygılarımı sunar, iyi okumalar dilerim
( Zorba başlıklı yazı Önder Arslan tarafından 21.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.