Bazı Terimlerin İç Dış Açılımının Yansımaları

 Lennox-Gastaut Sendromu (LGS) Nedir? / Lennox-Gastaut Sendrom (LGS) Tedavisi


İLKESİZLİK sendromu ile içeride düşman olmayı seçenlerin ilkesiz olmalarını açıklayacak nedensiz ilkesizliğinde, kısmi şüpheden çok, kendisinden şüphe ettiği için açıklanamayacak bir korku içinde fikirlerinin tartışmayla bile çözüme ulaşılamayacağının hissi içinde bu sendromu yaşadıklarını söyleyebilirim.

İLKESİZLİK sendromu bence aklını doğru kullanacağında şüphe duyanların içte düşman olmalarının sebebi olarak açıklaya bilirim. Aklının hiçbir dürtme sürtme ile uyanamayacağının endişesini taşıyanlar kendini dıştaki düşmanlarla korumaya çalıştığını sananların aptallığından başka bir şey değildir.


İLKESİZLİK sendromunu yaşayanlar dogmatik kanıtları doğruları, doğru bilgileri kabul etmeyerek kendisini yok saydığı gibi her şeyi yok sayarak avutmasından yanan kıçını soğuk su yerine ateşte yakmasıdır.

 

İLKESİZLİK Sendromu kendi şüpheciliği ile başa çıkamayan kendinden şüphe duyanların kendisiyle başa çıkamama korkusunun sonucunda, dıştaki düşmanlarla kendisi gibi olanların eteğine tutunarak bataklıkta kurtulmaya çalışırken, bataklıkta battıkça battığını fark edemeyenlerin son durumudur, sendromudur.

 

İLKESİZLİK, yaşarken kişinin ahlaki özgürlüğüne imkân verecek birlikteliği cevabı bulmak aramak arayışını ret ederek kısa yolda kazanç sağladığını sanarak kendisini fikrini ahlaki değerlerini satarak kâr ettiğini sananların  paranoyasıdır.


FİKİRSİZLİK Sendromuna gelince İlkesizlikle baş başa olunca içi boşalan kafanın tak tuk tangır tungur ses çıkartarak kulaklarını tırmalarken, bir karanlığa saklanarak bundan kurtulacağını sananların saplantılı halidir.

 

FİKİRSİZLİK bilgi edinme sürecini  ilke olarak yok sayarak, halihazırda içi dışı süslenmiş boş küf tutmuş bilgileri ilke edinerek, sorgulamadan süreci araştırma ile süslemeden, direk inkar ederek inkarcı bakış açısıyla önce kendini sonra bilgiyi inkar edenlerin içine düştüğü anlamsızlıktır çıkmazdır.

 

SEVİYESİZLİK Fikirsizlik ile ilkesizliğin olmadığı alanlarda insanın hayatını sekteye uğratacak şekilde dıştaki düşmanlarla birlikte olarak, onun fikirsizliğini ilkesizliğini bir durak merkezi sanarak ,kendisini ruhuyla satanların uçurum dibidir ki içine düşen parçalanır.


EDEPSİZLİK, Fikirsizlik ilkesizlik seviyesizliğin toplamında yok olan ruhun aklın fikrin düşüncenin yok olmasıyla satılmasıyla ortaya çıkan hezeyandır çırpınmadır, çırpınmasını durdurmak için dıştaki düşmana sarılmasıyla kurtulacağını sanırken, bu bin voltluk elektrik çarpmasına benzer ki kurtuluşu hiç yoktur.


DEĞERSİZLİK Sendromu, insan kendine özgü bir değere sahiptir. Sahip olduklarını ucuza satarak kâr elde edeceğini sanlar, zarar ettiklerini anladıklarında artık kendilerini satın alanların yanında olmayı seçerken, insanların yüzüne bakacak yüzleri olmadığından yüzsüzlerin yanında olmayı seçmek zorunda kalmışlardır korunda yanmıştır.


DENSİZLİK Sendromu, kendini değerli sananların tüm imkanların kendisine cevap veremediğini fark ettiğini sanmasıyla, sevimsiz halleriyle sevimli görünmeye çalışan seviyesizlerin kendi kıçını okşamaları ona sevimli görünmesinin sonucunda, içine düştükleri erdemsizlik açılımının ilk perdesidir ve son perdesine kadar salaklığı ile Oskar alarak kendini rezil etmesidir.


YETERSİZLİK Sendromu, anlama yetisini kaybetmiş her gördüğü odunu sap sanarak yapışan, sorgulamadan bunun ne olduğunu saplayamamış kişilerin, beyinsizlerin bataklığına saplanmış kıvranırken bataklığın içine iyice batmış yan yatmış karalanmış ağlamış yaralanırken parçalanmış halidir.


Mehmet Aluç


( Bazı Terimlerin İç Dış Açılımının Yansımaları... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 3.08.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.