Bir kitap yazarı Ahsen İlhan” ÜÇ NOKTA”” Manaya Vuslat”


Kitap okumayı seviyorum bu sevmek duygusunu ve hissini veren Rabbime binlerce şükür ediyorum. Bugün bu kitabı okumakla “Beni” Seni” “Bizi “anladım. Ben “siz” “siz” ben “ben ile sizde”” biz “olduğuna vakıf oldum. Kardeşim muhabbetle başlıyor kitabına, kalpte yük haline gelmiş sözlerin dile gelişini destansı bir şekilde yazdığını ifade etmiş, bence de tam anlamıyla kalbimize yük haline gelmiş sözleri duygu ve hisleri açıkça yazmış, okumak gerek bu yüklerden bir an önce kurtulmak için. Hissettiklerini samimiyetle samimi bir dil ile anlatmış. Kitaptan birkaç alıntı ile devam edeyim kalanını da alarak okuyun farkına varın vakıf olun.

“Yalnızlık, zaman ve pişmanlık... Üç Nokta – Mânâya Vuslat isimli kitabında Ahsen İlhan bu ve bunun gibi kavramların üzerinde durmaya çalışıyor. Hayy Kitap etiketi taşıyan bu ilk kitabında İlhan duygusal bir anlatıyla adeta başka bir dünyanın içinden denemelerle okuruna sesleniyor. İçten bir muhabbete benzeyen metinler okurunu da bu muhabbete davet edecek kadar açık. Kitabın sayfalarını çevirdikçe okur İlhan’ın cümlelerinin eşliğinde bir yola çıkmış oluyor. Yeni Şafak”

Kardeşim kitabına “Yalnızlık” halini anlatarak başlamış.” Söyleye bilmek önemli” diyerek giriş yapmış.” Söylemek yarım olanı tamamlar. Yalnızlık sanıldığı kadar zor değil derken bende bunu okuduktan sonra anlıyorum. ”Zor olan kendi yalnızlığınızdır derken” gerçekten bu konuya ustaca mana idrak dolu bir giriş yapmış devamını okumanızı isterim. “Acı insanı yalnızlaştırır”.

Acılar dünde kaybettiğimiz sevinçler, dünler bir bir yok olurken yeniden olmasını istememizin yararının olmadığını söylerken, neden olmadığını da izah ediyor. Ölmek için dünyaya gelen biz insanın her anının, bir saniye sonra öldüğünü, gerçek ölümle ölürken ölümle ölümü dirilttiğini ifade ederken, dün yaşadığımız hatta bir saniye önce yaşadığımız bir saniye sonra ölürken, nasıl kıyamet gelmeden dirilmesini bekleyebiliriz derken, çok haklı kardeşim çok haklı, vakıf olmaz bilmek kadar değerli bir hazine hiç yoktur.

Serinlik “Manevi bir hissiyatın maddi bir dokunuşla” hayatımıza dokunan duygu ve hislerin kitabı.

İkinci Bölüm “Anı Kaybetmek”

“Hayatın uzun ve acıklı ölüm hali”

“Ölüm daha güzele varmak için yaratılmıştır”.

“Halbuki dertler bir yoldur. İnsanı daha güzele ulaştıran…”.

Bunun ne demek olduğunu okuyunca anlayacaksınız vakıf olacaksınız!

Şöyle diyor kardeşim” Hep söylemişimdir; bir yere yetişmem gereken son bir saatle, bir şeyi hasretle beklediğim son bir saati aynı matematikle açıklayamazlar”” Esasen “An” ölmez,” anlar” ölür diyerek gerisini kaleminde okumanızı tavsiye ederim.

 

Bir uzun yürüyüşle uzun araştırmalarla hissederek yazan Ahsen kardeşim, büyük coşku ve heyecan içinde yazdığı kuşkusuz. İnsanın aydınlanma düşüncesi içinde okumak istediğinde, işte bu kitap tam aydınlanmak ve vakıf olmak için ideal. Anladığım kadarıyla kalbimize yük ettiklerimiz bizi karanlıkta bırakırken, sen yaşarken orada değilmişsin gibi olmamızı sağlıyor…İçindeki onca yükün arasında bir gülümseme biriktirmediğin için, kalbin sana bakmıyor, seninle göz göze gelmiyor hep senden kaçıyor... Seni mütemadiyen yok sayıyor, yine de içini temizlersen senin için orada. Bir adım atarak içini temizleyemediğimiz zamana kadar, kalbimiz yükleriyle mahzun kalacak bizi de mahzun edecektir. Diğer bölümleri açıklamadan okumanız için burada yazmıyorum, mutlaka okunacak ve hediye edilecek bir kitap. Ahsen kardeşimi tebrikler ediyorum selamlarımla.

Mehmet Aluç


( Bir Kitap Yazarı Ahsen İlhan Üç Nokta Manaya Vuslat başlıklı yazı kul mehmet tarafından 6.08.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.