YOKSULLUĞUN KAÇI KAÇ PARA?
Sanki ben yaptım? Bu kadar hırsız, allahsız, imansızı ben mi topladım? Bin yüzlü bene sahip olurken bana mı sordular?
Evet herkes , şu kıçı delik dünya da, ne gelirken ne de giderken fikrinin alınmadığı macera dolu yaşamında, merkezi saydığı kendinin yaşarken de bilmediği şey nokta kadar ağırlığının olmadığı dünya da kayıp gitmeyi bekliyor, kendince bir yıldız gibi.. 
Böyle olduğu halde insan. neden kendini pek fazla önemser?
Yoksulluk, tüm kişisel yeteneksizliklerin - vurduymazlıkların-itaatkarlığın sebebi değil sonuçuudur.."İlmi isteyene, zenginliği istediğime veriririm ""rızk allahtandır"anlayışının hakim olduğu inanç sistemimizde mülk zenginliği amaç olamaz.. 
Bu sonuç içersindeki isyankar, kaderlerini kendi doğuştan gelen yetenekleri, ısrarlı sonuca matuf hareketleri zekaları ile değiştirmeye çalışanlar, tüm kötülüklerin kaynağıdır.. Ahlaksızdır. Çünkü ahlak bir kültür birikiminin ortaya çıkardığı genel doğrular silsilesidir. Ama yokluktan gelen o kültür birikimine başkaldırarak geldiği için ailesinde geçmişten gelen manevi birikimi de inkar eder.. Yoksulluğun başlangıc noktasındaki aileyi inkar ederken zenginliğin başlangıç noktasındaki başarıda kendine aittir..Mutlak inkarı, kendi varlığının delili gibi görür..
Allahsızdır.. Çektiği acılar onun  merhametini ve acıma duygusu dahil tüm vijdanını yok etmiştir.. Hatta "din ile kandırmak münafıklığı" daha çok semirmesine ve yol almasına yol açacak kadar da farkettikçe araçı sayılır..İmansızdır , Allah varsa herkes, fakir olmazdı ve hatta cenneti dunya da yaşatırdı kolaycılığı ile tüm manevi değerlerini de" gerçekde" inkar eder ilişkilerinde opotinistçe kullanma yüzsüzlüğünü gösterir. . 
Yoksulluk tüm kötülüklerin anası değildir ama tüm kötülüklerin ebeliğini yapar..
Tüm zenginliklerin, kaynağıda yoksullukdır.. Havuzdaki zenginlik kaynağı olan toplam değer değişmez.Yer üstü ve yer altındaki tüm altınların toplamı değişmez.. Bu toplam ele geçtikçe elden ele sadece dolaşır..
Sadece yetenek ilişki ağı, şans ve "sosyal devlet anlayışı ve destekleyicilerinin yokluğu veya eksikliği" sebebi zenginleşenlere doğru akışkanlığı artar..
Bu durumda sosyal devlet dolaylıda olsa yoz topluma giden tıkaçlardan biridir. İnsanlığın değeri, sosyal devlettir.. Sosyal devlet var oldukça onun yapısı güçlendirildikçe toplumun yozlaşmasına engel olur.. Her insan, sosyal ve siyasal tüm oluşumlar bu amaçı sağlamayı düstur edinmedikçe yok olan insanlık ve değerleri olacaktur... 

 
( Yoksulluğunun Kaçı Kaç Para başlıklı yazı HALİLİ tarafından 2.01.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.