EL YAZISI VE RENKLER KİŞİLİĞİNİZLE ALAKALIDIR

  El yazısı ve renkler; iletişim kurmak, duyguları dışa vurmak için etkili bir yoldur. Yüreğin içindeki duyguların kelime ve renklerle başkasına yansıtma olayıdır.

  Günümüzde el yazısı ve tercih edilen renkler, bilimi ve iş dünyasını ciddi anlamda ilgilendirmektedir. El yazısı, giydiği giysi ve tarzı  kişinin, karakterini, davranışlarını, öz bakımını, duygularını, eğilimlerini, yaşam tarzında fikir oluşturmada en etkili ve güvenilir yöntemlerden biridir. İş dünyasında eleman tespitinde, ekip çalışmalarında, mülakatlarda, kariyer süreçlerinde artık karşımıza bu durum sık çıkmaktadır. Beyin lobları arasında sinirsel iletişime etkisi olan el yazısı ve renkler fiziksel tekniklerde de kullanılmaktadır.

   El yazısı ve renk zevki bireyin sosyo-ekonomik geçmişini, alışkanlıklarını, disiplinini kurallarını ve eğitimini yansıtır. Bir çeşit zihin yazısı olan renkler ve el yazısı evrenseldir. Kişinin karakterinin tespitindeki göstergeler dünyanın her yerinde aynıdır. Bir çok delillerin incelenmesinde önemlidir. Düşüncelerin zihinden renge ve kağıt üzerine yansıyan iz düşümleri ile birey; yazı çeşitleri ve kullandığı renkler ile kendini ele verir.

 

   SAĞA DOĞRU EĞİLİMLİ YAZI VE RENKLERİ: İletişim kabiliyetinin yüksek, sıcak kanlı, arkadaş sever, yönlendirici, liderlik ruhu ile girişimcidir. Bu kişiler insanları etkili ikna ederler, kontrol elinde olsun isterler. Destekçi ve sevilendirler. Ana renkleri ve sıcak tonları tercih ederler. Koruma disiplinine sahip oldukları için, kırmızı, tonları ve sarının sıcaklığına olumlu bakarlar. Sosyalliği ve iyi huyluluğu artıran mavi ve tonlarını tercih ederler. Psikolojik olarak hayata tutunan, motive eden bir biri ile uyumlu renkleri giyinmeyi seçerler.

 

  KARIŞIK, ANLAŞILMAZ YAZI VE RENKLERİ: Dik ve karışık duygularla içi sıkıntılıdır. Duygusal ve sürekli değişen hislerle detayları sorun edendir. Kendisini hep doğrulamaya ihtiyaç duyar. Kendisinin zorlanmasına hemen tepki verir, hoşlanmaz. Ara renkleri tercih ederler. Sezgi gücünün karmaşık ve zihinsel karmaşıklığın renklerini soğuk ve flu olarak bir arada kullanırlar.

 

   ÇOK BÜYÜK YAZI VE RENKLERİ: Sözünde titiz, ciddiyeti benimseyen, alınganlığı olan, çok soru soran duygusallık tadır. Sürekliliği severler. Renklerde sabit tirler. Olduğu çevreye ait olma, sabit kalma duygusu ile geniş hayal gücünden uzak ve metodik olmak için giysi modelleri değişse de renkleri değiştirmezler. Sabır ve sevgileri sonsuzdur.

 

   KÜÇÜK, SİLİK,İNCE YAZILAR VE RENKLERİ: Her ince ayrıntıya hassasiyet gösteren, duygusal derinliği olmayan, çabuk sinirlenen, sönük bir yaşam tarzını tercih edendir. Sabırsızlık, yüzleşmekten uzak durmayı tercih ederler. Kelimeleri bir birine çok yakın ve sık kullanırlar. Gereksiz kalabalığa neden olan dayatmacılık özelliği mevcuttur. Nötr renkleri severler. Yarım işleri fazladır. Bilinmez korkularla hareket edebilirler. Çatışmadan uzak, soğukkanlı tarafları güçlü, geniş görüşlü olarak her rengi karışık severler.

    Aşırı karmaşık ve anlaşılmayan yazılar acele edilmişliğin göstergesi olup, yüksek zekanın kullandığı bir türdür.Bilim adamları ve doktorların yazılarının okunması hayli güçtür. İşlerinde başarılı olup, özel hayatlarını düzene sokamayan ve ebeveyn olmayı başaramayan bir çok bireyin de yazı türüdür. Hangi rengi tam olarak sevdiği belli değildir.Duyguları ve modele göre renk tercih edebilirler.

    Renklerin kişilikte esas tespiti zor olduğu ve yanıltıcı olduğundan, el yazısında bir çok bilimsel kurumun analizi doğrulanmaktadır. Kanıt olarak yararlanılmaktadır.

   " OLUMLU RENKLER VE ANLAMLI EL YAZISI İLE MUTLU BİREYLERE SELAM OLSUN"

                                        Sultan ÖZATEŞ Eğitimci/Ressam

                                   ( Yazı ve Renk Üzerine Araştırmalar 1. )

( Yazı Ve Renklerin Psikolojik Etkileri başlıklı yazı AYYÜZLÜ tarafından 6.12.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.