İSTİFA LI İHTİLAL
Demokrasiler de siyasal görevler seçimle belirlenir.. Seçimle belirlenmesine ragmen, tatlı gelen koltuk, vucut uzvu haline dönüşmemesi için de bazı kurallar geliştirilmiştir.. Her kural toplumsal ve si yasal acı deneyimlemelerden sonra ortayaçkktıpı gibi öngörülebilir olanlar koruyucu kapsayıcı genel kurallarla da ortadan kaldırılır..ABD de her başkan, görev süresi dolduğunda borçlanarak beyaz Sarayı terk eder. Neden oradaki gelen misafirin yediği hamburger in bile menü fiyatı bellidir ve başkandan çıkar. Alacagı hediyenin  üst tutarı bile bellidir. ARtısı yok. gelirse binaya kalır.. Buna ragmen emlak ve dünyanın sayılı zengini Trump yeniden başkan olmak için çalışıyor? Neden? Koltuk tatlıdır.. Ve en büyük zenginden olsanız o tadı el işçiliği tarihi eser niteliği olan taht şeklinde koltuğu satın alma gücünüz de lsa koltuktan vazgeçemezsin.. Bu sebeple demokrasi koltuk mesafesini, ele geçirme süresini eldde kalma süresini, arda arda alma gibi usulleri önceden belirlemiştir.. 
Seçim ve seçilme gücünüz var diye ilelebet görevde kalmanız anlamına gelmez.. Demokrasiye varlığınız zarar vermeye başlar. Nasıl olsa değişmeyecek anlayışı ile seçmen tükenmişlik sendromu yaşayacak en basit oy kullanma görevinden bile kaçına aktır.. Demokrasi var oldukça ortaya ıkan kuruluşlar, anket firmaları, STÖ ler, nasıl olsa değişim gerçekleşmeyecek hoşa gitmeyecek sonuçları dile getirmeyecek, anketi kilise önünde değilde sadece cami çıkışında yapacaktır..
1970 lerde Alman psikolog tarafından tespitleri yapılan tükenmişlik sendromu zihnen bedenen ve duygusal olarak biten bir insan tasvir edilmiştir.. Sürekli stres ve baskılama neticesinde kişinin hayat algısı dumura uğrar ve yTaktan bile çıkmak istemeyen bir kemik torbasına dönüşür.. Yaşam arzusu ve pınarı kurumuştur. Sürekli bir enkaz hali ile yaşamak onu tüm sosyal aktivitelerden xaklaştırmış ve yalnızlaştırmıştır.. Kendi çocuklarının ses bile gürültüye dönüşmüştür. Moral motivasyon takviyesi, beyne giden oksijen takviyesi ve sürekli eksersz kendinize geliştireceğiniz yöntemlerle bu bensizlik" endinden uzaklaşma halini düzeltebilirsiniz
Peki bunun demokratik dzen içindeki yansıma hali nasıl olur?
Seçmen artık bıkkınlık haline düşmüştür. Sandık başın gitse de gitmese de yine bu adam kazanacak anlayışımdadır.. Lider de bu anlayışı tahkim edici beyan ve eylemlerde bulunur. Rakiplerine bok böceği muamelesi yapar. Parti içi muhalefet mümkün mü? Ayrık otları ter tek gönderilir. Varsa ses edecek bilgi havuzu kontrol edilir.. Buna ragmen refüze edilmezse 3.kişi Marifeti ile sahte suç ve isnatlarla kişilik erezyona yaşatılır Ve ağlayarak s*ktir edilir..Gidenler demokratik usullerle değil perde arkası usullerle gönderilir. Ve kalan hep aynı kişidir.. 
Demokrasi beşiği sayılan aslında bir krallık yönetimi olan İngiltere de
-Boris Johnson ın hayasızca davranışları,
- hayasız insanları kendine body yapıp onları savunması
-, pamdemi dönemindeki dengesiz tutumları, Ukrayna savaşında 3.dünua savaşı çığırtkanlığı
Kendi hükümet üyeleri tarafımdam bile kabul edilmedi Maliye Bakanı Rishi ve Sonrasında Sağlık Bakanı Sajid javid  istifa etti.. Bakanlar kurulundan gelen istifa çağrısına kulak tıkayan Boris, parti içi güven oylamasını 148 e karşı 211 oyla aldığında stifa etmeyeceğini açıkladı.. İstifa eden bakan yerine yenisi ni atadı Ataman da istifa etti.. Tam 53 kişi istifa etti.. Boris sonunda dünyanın en iyi isinden ayrılıyorum şeklinde beyan verdi..
Bir ülkenin muhalefeti iktidara gelmek için mücadele eder. İnandırıcılığını yitirmişsse ne yaparsa yapsın çalışmalar beyhude olup yeni çatışmaların sonuçlarını ortaya çıkarır
Ama kendi partisinden iktidar olmasına ragmen tokat yiyen hukumet başı gerçek demokrasilerde mümkündür.. O yüzden İngiltere de demokrasi özümsenmiş ve krallık olmasına ragmen demokrasi beşiği olarak gösterilir.. İstifalı grup eylemi ihtilal değil bir demokrasi göstergesidir..Demokrasiyi özümsemiş ülkeler kaymağını yer, boku da demokratik görünümlü lere düşer

Torun Halili
( İstifalı İhtilal başlıklı yazı HALİLİ tarafından 14.07.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.