Oruç Baba bir yerde demiş ki: “Küresel kapitalizmin amacı, hem metalden hem de et ve kemikten oluşan robotlar üretmektir.”

İlahi Oruç Baba, âlem adamsın vesselam!

Ne uğraşırsın küreselcilerle, kapitalizmle?

Bunlarla uğraşacağına yanlarına kapak atsan daha iyi olmaz mı?

İyi maaşlı az çalışmalı bir iş sahibi olabilir, bir ihale kapabilir ya da bir kamu arazisini ucuz yollu kapatıp rezidansını dikebilirdin.

Bunların hiç birisi olmasa bile kömürün, makarnan kesinlikle garantiydi.

**

Vatandaş ne yapıyor?

a) Televizyondaki artık günde iki-üç tane çekilen ne idüğü belirsiz dizileri, seyredeni kendine bağlayan ama hiçbir şey kazandırmayan yarışma programlarını izliyor.

b) Cep telefonu ile günde 7-8 saat konuşuyor daha doğrusu geyik muhabbeti yapıyor.

c) Bilgisayarının başında gece geç saatlere kadar çeşitli porno siteleri dahil olmak üzere bir o siteye bir bu siteye gezinip duruyor. Ya da Facebook’ta “beğen” tuşunu tıklayarak bazen vatan kurtarıyor bazen de gönderisini okumadığı halde bir arkadaşının gönlünü almış oluyor.

d) Bin-iki bin lira geliri varken cebindeki 3-4 tane kredi kartını “cırt cırt” çektirip AVM’lerden çılgınca alış veriş yapma zevkinin tadını çıkarıyor.

e) Hepsi

**

Tabii ki doğru cevap (e) seçeneği yani “hepsi”.

Küreselciler, işbirlikçileri liboşların da katkısıyla bu halkın beynini yıkadılar.

Önlerine bir bilgisayar ve televizyon attılar, ceplerini birkaç tane kredi kartı koydular, ellerine de bir cep telefonu verdiler.

Ve dediler ki “Sen bir şey düşünme, sakın sorgulama! Sadece seyret, telefonunla dilediğin kadar konuş ve ödeyip ödeyemeyeceğin kaygısını taşımadan kredi kartınla bol bol alış veriş yap.”

Vatandaşı bir nevi hipnotize ettiler, yani uyuttular.

**

Evet, bir gün bu vatandaş mutlaka uyanacak. Ama…

Neden, ama?

Çünkü, bir Afrikalı liderin çok yerinde bir tesbiti var. Bilirsiniz. Demiş ki:  “Avrupalılar geldiklerinde onların elinde İncil, bizim elimizde ise topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapatıp dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda baktık ki İncil bizim elimizdeydi. Topraklarımız ise beyazların olmuştu.”

Korkarım, vatandaş uyandığında yani gözlerini açtığında:

Bizim karşımızda televizyon ve bilgisayar, elimizde cep telefonu, cebimizde artık hiçbir işe yaramayan kredi kartlarımız olacak; bankalarımız, fabrikalarımız, arazilerimiz kısacası tüm kazanımlarımız da onların…

( Millet Uyanınca Ne Olacak? başlıklı yazı Ömer Faruk tarafından 31.03.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.