1 Yağmurun Hırsı
Aslında anlatmayacakdım mavi-yeşi şehrimin bulanık halini.. Yağmurun hırsını paylaşmak istedim. Dün sanki gök çatladı ne varsa boşalltı yeryüzüne.

Oturduğum daire güya yeni ve 5. kat pvc pencere kenarlarından içeri durmasızın sızan suyu görünce hayret ettim . Sabah uyandığımda bacadan giren su odanın halısının üstündeydi.. Korunaklı daire de durum böyleyse siz düşünün müstakil evlerin ne halde olduğunu.

Akşam üstüne kadar sakinliğimi korudum. Şehrimin bulanık manzarısını görmek için dışarı çıkdım ağlayarak döndüm evime. Felaket filmlerinin gerçek haliydi.

Milletvekilimiz ;“Bandırma artık sele teslim olmayacak. Cumhuriyet caddesi, Cumhuriyet meydanı sel suları altında kalmayacak. Bandırma’nın alt yapısına 20 trilyon lira yatırdım. Yağmur suyu giderlerini döşedik. Bundan sonra yağmur suyu caddelerden akmayacak” diye defalarca söylemesine rağmen 20 trilyon uçtı gitti bir gecede.ne yol kaldı ne kaldırım ne de hal binamız.

İşin doğrusu suçlanacak kimse yok. Afet bu elden ne gelir.

Bayram satışı yapmaya hazırlanan yüzlerce dükkan ve depo su içinde , ayakabı , terlik yüzüyor yollarda…. Resimde görülen yer çarşının en işlek caddesi.

Yüzlerce ailenin ekmek yediği fabrikalar perişan halde, ziyan zebil olan ürünler, telef olan mahsüller.

Sevgili eşimi 2 gündür göremiyorum. İşyerinin bozulan düzeni için savaş veriyor. Telefonda öğrendim arkadaşını kurtarmak için beline kadar suyun içine girdiğini. Bir ara arabası batmış neyse ki çıkarılmış. Daha ne hallerle uğraş verdiğini anlatmıyor üzülmemem için. Tek tesellim arama kurtarma derneğinde gönüllü olduğu ve bilinçli hareket edebilmesi. Şu an hava sakin fakat korkuyorum ya yeniden yağmur başlarsa… Üstelik yalnızım ve çok sevdiğim yağmurdan nefret ediyorum .Bir can kaybı verdik...

Çevredeki hasarları tamir edebilemek için ne yapabiliriz bilmiyorum. Belediye ve valilik elinden geleni yapıyor zaten. Kişi olarak zarar gören esnafa tek desteğimiz alışverişimizi yönlendirmek olacakdır.

Rabbim vatanımızı cümle afetlerden korusun.
( Yağmurun Hırsı başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 9.09.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.