YA  ALLAH  BİSMİLLAH...YA  SABIR

      Hatay  Reyhanlı da  yapılan saldırıyı kınarken geçmiş tarihte yapılan hain saldırı hatırlatma gereği duyuyorum. Yakınlarına sınırsız sabırlar diliyorum.
      VATAN, MİLLET, BAYRAK UĞRUNA ŞEHİT DÜŞENLERİ  RAHMETLE        ANIYORUZ. RUHLARI ŞAD OLSUN, MEKANLARI CENNET OLSUN.
     Selamünaleyküm duyarlı gönül dostlarım. Saygılar sınarak acı da olsa yazı metnini sizlerle paylaşma gereği duyuyorum. Her gün ayrı bir konu işleyerek sizleri geçmişte  ve  güncel olan olaylardan bazı bilgileri aktarmaya çalışıyorum. Medyadan, görsel yayınlardan duyduğumuz acı haberler, şehit haberleri yüreklerimizi dağlamak da nice şehit anneleri, bacıları ağlamaktadır. Babaların da ağladığına şahit oluyoruz.
      Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne gölge düşürmeye çalışan terör illeti her bölgede varlığını gösterebilmek çeşitli mayın tuzakları hazırlamak da hatta bir çok bombayı da patlatmaktadır. Bingöl, Muş kara yolun da izinden dönen sivil asker konvoyuna haince, kalleşçe saldıran terörist grubu emellerine ulaştıktan sonra her zaman ki gibi dağların içinde izini kaybettirdiler. Ama bu akan kanların intikamını alıp hesabını sormak için Türk silahlı kuvvetlerinin gece ve gündüz amansız takibi sürmektedir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı da artmaktadır. Pişmanlık duyanlar, kaçabilenler de teslim oluyorlar.
     Türk milleti olarak  Ya Allah Bismillah Alla hu Ekber  diyerek sabrediyoruz.
Güvenlik güçlerimizden gelen hayırlı haberlerle öfkemizi bastırmaya çalıştık.
İnanın Allah'ın kullarına ihsan ettiği sabır olmasa acı durumlara tahammül etmek zorlaşacak. Daha dün uğurladığımız şehitlerimizin kıyafetlerinin kanı kurumadan bu gün yine dokuz şehidimizi ebedi aleme uğurlayacağız. Atmış dan fazla askerimizin yaralı olması, dört askerimizin durumunun ağır olması bizleri daha da derin üzüntülere sevk etmektedir.Allah acil şifalar versin.
     Her acı haberde benim de yüreğime ateş düşüyor. Sanatımın gereği bu hüzünlü olaylara duyarsız kalamıyorum. Ben askerliğimin bir kısmını Bingöl şehir merkezinde ki birlikte yaptım. O tarihlerde dağlarında, ovalarında silah kuşanmadan dolaşıyorduk. Teknolojinin arttığı dönemde insanlar yeni buluşla daha güzel hayat sürmeyi amaçlarken, bazı beyni yıkanmış cahillerin terör örgütüne katılıp vatana, millete, devlete zarar vermesi ne kadar acı bir olay.
      Bu acılara yenilerinin eklenmemesi için hep birlikte duacıyız. Ya Allah Bismillah Ya Sabır. Silahsız asker konvoyunun  oradan geçeceğini birileri vatan hainlerine ihbar etse gerek, bu acı olay gerçekleşti. Benim şahsi düşüncem: Her askeri konvoyunun geçeceği bölge hakkında can güvenliği sağlanmalıdır. Havadan ve karadan çevresi gözetim altına alınmalıdır. Düşman içimizde ey Yüce Atam şiirimde bu konuları titizlikle işlemeye çalıştım.Atatürk öldüğünden bu güne kadar yapılan yanlışlar dile gelmektedir.
     Bizleri yoktan var eden Allah'a sığınarak hakkımız da hayırlısını dileyelim. Her vatan evladı bizim canımız,ciğerimiz. Onların kılına zarar gelmesi bizleri derinden sarsar. Bölücü terör örgütlerinin, vatan hainlerinin, onlara destek çıkan yandaşlarının da Allah belasını versin. Kutsal topraklarımız dan gitsinler.
Allah'ın varlığına, birliğine, peygamberlerine, meleklerine, Kutsal kitabımız Kuranı Kerime inanmayanların da ben Müslümanım demeye hakları yoktur.
      Evlatlarının terör örgütü tarafından kandırıl ışına seyirci kalan yakınlarını da  kınıyorum. Ülkemizde dün olduğu gibi,bugünde ırk ayrımı yoktur. Türk, Kürt çatışmasını çıkarmak isteyenler de avucunu yalayacaklar. Çünkü her bölgede 
 kardeşçe geçinen birbirleriyle dünür olan nice Türk, Kürt aileleri var. Bizim de samimi olduğumuz Kürt aileleri var.Onlar da bu şiddet olaylarını kınıyorlar.
Terör örgütünün amacı bellidir. Birlik beraberlik içinde ona fırsat vermeyelim.
Her ata evladına sahip çıksın,çıkamayanlar da devletten yardım istesin. Dış güçlerin baskısına boyun eğenler benliğini de kaybederler. Hoşça kalınız.

***** Y A   A L L A H    *****

Kazaya, belaya zordur sabretmek,
Kalbi nurlandırır dilden zikretmek,
Minnettar olarak gerek şükretmek,
Ya Allah Bismillah Alla hu Ekber,

Zora ki anda da Rabbım yanın da,
Enerjin dolaşır damar, kanın da,
Hiç şüphen olmasın İslam dinin de,
Ya Allah Bismillah Alla hu Ekber.

İğneden, ipliğe onun elin de,
Kainat da  canlı anar dilin de,
Resulün kokusu gonca gülün de,
Ya Allah Bismillah Alla hu Ekber.

Tedbirini al da, tekbiri getir,
Nefsini yumuşat,Şeytanı bitir,
Uhrevi aleme ameller götür,
Ya Allah Bismillah Alla hu Ekber.

Zeki zekasını Mevlaya borçlu,
Derdini deşer sen oldukça içli,
Yaşadığı dünya tamamen hiçli,
Ya Allah Bismillah Alla hu Ekber.

*****  Y A    S A B I R   *****

Geçmişten bu güne böyle olmuştur,
Nice açan çiçek kanla solmuştur,
Geride  sınırsız  yiğit  kalmıştır,
Bir ölür binlerce doğarız bizler.

OSMANLI  devleti  gururumuzdur,
Büyük TÜRK  milleti onurumuzdur,
Beklemek, savunmak kararımızdır,
Tek yürek, tek vücut  olunuz  sizler.

Bölücü,  teröre  asla  kanmayın,
Devletin gücünü zayıf sanmayın,
Hainlik yaparak sakın yanmayın,
Ortaya  çıkacak  sırlar ve  gizler.

Bazen  içimiz de  oyalanıyor,
Dağlarda, mevzide yuvalanıyor,
Şehitten  yürekler  yaralanıyor,
Daima  uyanık  olmalı  gözler.

Al bayrak göklerde dalgalanacak,
Cahilce   beyinler   akıllanacak,
Sınırdan düşmanlar sokulmayacak,
Çok  Zeki  olunuz  gülecek  yüzler.

Ispartalı  Zeki  Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Ya Allah Bismillah ... Ya Sabır başlıklı yazı Ispartalı tarafından 17.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu