YERKÖY'DE AŞIKLAR ŞÖLENİ

                           Haber: Durali Doğan/ Sorgun

         Kültür ve Turizm Bakanlığının Maddi katkıları ile “Anneler Günü Anısına“ 2. Aşıklar şöleninin yapıldığını ifade eden Yerköy Aşıklar Derneği Başkanı Kadir Çapanoğlu, 13 Halk Ozanı ve Aşık tarafından sazlar eşliğinde gerçekleştiğini ifade etti.

        Haşim Kılıç Mahallesi Sefa Aile Çaybehçesinde gerçekleşen “Aşıklar Şölenine” Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, SOYAŞAD Başkanı Durali Doğan,

       YOŞAYDER Başkanı Ahmet Sargın, aşıklar ve çok sayıda vatandaş katıldı. karşılıklı atışmalarıyla ve ortaya koydukları sanatlarıyla dinleyenlere güzel bir gece geçirmelerini sağlayan aşıklar, program sonrasında aşıkların halkla sohbeti devam etti.

********************************************

Yerköy Aşıklar şöleni

 Yorum: Ahmet SARGIN / YOZGAT
Yerköy Aşıklar şöleni
Ahmet Sargın

      Yerköy Halk Âşıklar Derneğince düzenlenen 2. Âşıklar Şölenine katılmak üzere Yerköy ilçemize geçtik. Uzun zamandır Yerköy’e gidemiyordum, malum Yerköy benim ikinci memleketim. İlçenin caddelerinde dolaşıp hasret giderdim. Belediye hizmetlerinin son derece yetersiz olduğunu görünce de çok üzüldüm.

      Belediye başkanı alt yapı çalışmalarını bahane edip Yerköy’ü herk edilmiş tarlaya çevirmiş. Taşlı tarla gibi seke seke dolaştığımız Yerköy de belediye hizmetlerine sitem edip “Bu kadar da beceriksizlik olmaz !” diye dostlarımıza sitemlerimizi dile getirdik. Belediye başkanının mazeretini bilemeyiz ama, halka çektirilen bu işkence doğru değildir. Kimse bize bu konuda sitem edemez, çünkü biz halkın dilek ve temennilerini dile getirmek zorundayız.

        Sonra “ Âşıklar Şöleninin “ yapılacağı çay bahçesine geçtik. Çay bahçesinin hali de Yerköy’den daha beterdi.. Şöleni organize eden Aşık Kadir Çapanoğluna:” Abi Kapalı bir mekan niye ayarlamadınız” diye sordum. Anlattığına göre Belediye Başkanı salon için ücret talep etmiş. Valla beynim attı, Yerköy gibi kültür ve  sanatın zayıf ilerlediği bir ilçede salon için ücret talep edeceksiniz, bunun mantığı olabilir mi? Pes doğrusu..!

     Şiir Şölenleri- Âşık- Ozan programları bir ili- ilçeyi tanıtan en önemli programlardır. Bir çok ilde belediyeler ve valilikler katılımcıların yol -konaklama ücretlerini de karşılayarak sanatçıları memnun etmek için elinden geleni yapıyorlar.  Bizim Yerköy’ de Sayın Başkan salon için ücret talep ediyor; bunun mantığı olabilir mi; Ne diyelim ki şimdi…?

    Âşıklar programı bu telaş içinde başladı. Güçlü bir rüzgâr esip çadır direklerini devirdi, Neşet Ozan kardeşimizin sazını kırdı, bu talihsiz başlangıç hepimize üzdü. Ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu bildiğim Neşet İçöz  kardeşime çok  geçmiş olsun diyorum.

   Yerköy Kaymakamı Bayram Gale ve İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu’nun gelmesiyle birlikte şölen başladı. Programa Sorgun Şairler, Yazarlar ve Ozanlar Derneği Başkanı Araştırmacı Yazar Durali Doğan, Şair: Hacı Yiğid, Mehmet Ali İlbaş, Hüseyin Adak, Âşık Rıza Kaygusuz, Yozgat Şairler Yazarlar Derneği adına ben ve şair Yusuf Koç da katıldı. Yerköy Halk Âşıkları Derneği yönetimi de tam kadro oradaydı.

    Yerköy Âşıklar Şölenine Vatan TV Âşıklar Program Yapım ve Sunucusu Yener Yılmazoğlu da ekibiyle birlikte katılarak programın tamamını çektiler. Programa katılan diğer Aşıklar: Aşık Bayram Düşünür, Aşık Halil Demiral, Aşık Kadir Çapanoğlu, Aşık Hüseyin Kıvanç, Ozan Ayhan Yıldırım, Ozan Neşet İçöz, Ozan Hasan Hüseyin Çavtekin, Özgür Çavtekin, Ozan Bilal Oltulu, Ozan Durak Avcı ve Küçük Ozan Benli…

   Programın sunuculuğunu Yerköy Halk Âşıklar Derneği Başkanı Kadir Çapanoğlu yaptı. Şairler şiirlerini okudular, Âşıklar atışmalarla programı renklendirdiler. Aşık Yener Yılmazoğlu seslendirdiği güzel parçalarla büyük alkış topladı.. Bayan sanatçılar Songül Yılmaz ve Melek Kümbül türkülerle programa katılarak izleyicilerden güçlü alkış aldılar. Ayten Belgeç de katılımcı konuklar arasındaydı.

  Yerköy Âşıklar programı maalesef buruk başladı ve buruk tamamlandı. Hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen program başarıyla tamamlandı. Yerköy Aşıklar Şölenine büyük desteği olan İş Adamı Sayın Ayhan Çelik’i tebrik ediyor alkışlıyoruz. Kültür – sanat adına Yerköy de bir yiğit insan çıkıyor:” Yerköy ölmedi ben varım!” diyor ve Yerköy’ün sesini dünyaya duyuruyor. Helal olsun sana, Ayhan Çelik, var olasın Yerköy senin gibi yiğit bir insanla gurur duyuyor. Çabanı, gayretini emeğini biz biliyor ve  seni alkışlıyoruz…

   Programın bitiminde topluca bir yemek ikramında buluşup Yerköy Halk Âşıkları Derneğinde çaylarımızı yudumladık. Her şeye rağmen güzel bir program tamamlanıp anılarımızdaki yerini almış oldu.

   Teşekkürler Halk Kültürüne âşık Yerköylü dostlarımız, teşekkürler Yerköy Sevdalısı İş Adamı Ayhan Çelik kardeşim, teşekkürler ozan kardeşlerimiz. Emeğinize, alın terinize teşekkür ediyor sizleri saygıyla selamlıyoruz. Her türlü olumsuzluğa rağmen Yerköy de halk kültürünü yaşatmanın gayret ve çabası içinde olmanız bize gurur veriyor, sizi takdir ediyoruz ve emeğinizi, alın terinizi alkışlıyoruz.  
                                                               Ahmet SARGIN
                                     Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı

( Yerköy 2. Aşıklar Şöleni başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 21.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.