ÜLKEMİ  KORU   MEHMET'İM...
        Selamünaleyküm  saygıdeğer vatandaşlarım, gönül dostlarım. Merhaba diyorum. Çünkü selam Allah'ın kelamı, merhabanın anlamı da rahat olunuz demek. Konu başlığım da meydanı koru Mehmet'im deyince kendimize güven duygusu aşılamalıyız. Ahmetler,Mehmetler sonuçta bizim evladımız. Her vatanı göreve çağrılan Türk evladı hizmetinin bilincindedir. Bir avuç çapulcuya meydanı bırakmadığı gibi şehitlerimizin de intikamını almaktadır.
      Vatandaş olarak bizlere de görevler düşmektedir. Sonuçta bu meydanın varlığın dan bizlerde istifade etmekteyiz. Devletimizin önemli kutlamalarının yapıldığı bu meydanlar kışkırtıcı broşür, afişlerle kirletilmemelidir. Gereksiz yere basılan bunca afiş ve broşürlerin, kart, kitapların yerine  beynimizi Hak,  hakikat yoluna yönlendirecek bilgi konferans duyurularına,sempozyumlarına  ışık tutsa halkımızın birlik ve beraberlik katkısını sağlayarak hizmeti iyi olur.
     Çocukların eline Molotof  vererek halkı kışkırtıcı hareket, ve eylemler bizi derinden üzmektedir. Açılan pankartlarda ki yazılar da moralimizi bozmakta. Her vatandaş bu yanlış davranışlara tepki göstermeli, meydanı boş bırakıp  izinsiz gösterilere fırsat verilmemelidir. Hükümletin  bu konuda ki hizmetleri  muhalefetin görüşüyle de bütünleşmelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisine vekil olarak gelenler de yetmiş beş milyonun önünde ant içerek verdiği sözün arkasında durmalıdır. Vekilin yaptığı yanlış davranışlar partisine zarar verir.
      Yüce Türk Milleti yutulacak kolay lokma değildir. Vatanı, bayrağı,milleti uğruna hizmetini sürdürürken şehitlik mertebesini önemseyen, benimseyen milyonlarca vatandaşımız vardır. Bir karış toprağı bile düşmanına teslim etmez, edemez. Asırlardır omuz omuza çarpışan atalarımız Ülkemizi kurtarmak için canlarını feda ettiler. Irk, mezhep ayırımı yapmadılar. Bu günkü duruma baktığımız zaman omuz omuza meydanlar da çarpışan dedelerin torunları, babaların evlatlarını  bölmeye, parçalamaya çalışan hainler türedi.
       Polisimizin, askerimizin meydanlara sahip çıkma arzumuzun yeterince yerine gelmediği muhakkaktır. Çünkü terör yandaşları  istemediğimiz halde arsızlıklar, yüzsüzlükler yaparak aramızda barınmaktadır. Halkın içine karışan hainleri ayırt edebilmekte güçleşiyor.Vur kaç olaylarının artması da bundan dır. Daha önce ki paylaşımlarım da sunduğum çözüm önerilerimi tekrarlayıp yetkili kurumlarca uygulamaya konulmasını arzu etmekteyim. Bu fikirlerime destek olan halkımızın artacağını düşünüyorum. çünkü terörden herkes bıktı.
     Önerim şu: Her ata evladına sahip çıksın, terör gruplarına evladını teslim etmesin, baskı ile götürseler de adı,soy adı, kod adını emniyet güçlerine bildirsin. Diyalog kurduğu anlarda adalete teslim olmaları için uyarılarda bulunsun. Her mahallenin muhtarı tüm sakinleri konusunda istihbarat yapsın.
Şüphelilerin listesini emniyete bildirsin. Evini kiraya verenler de kiracısı hakkında araştırma yapsın, araç kiralayanların da amacı titizlikle araştırmalı.
Son dönemlerde kiralanan bazı araçlara da bomba yerleştirilip patlatılıyor.! .
      Saygıdeğer duyarlı dostlar. Aramız da nice kötü niyetli şahsiyetler var.Kiminle dostluk kuracağımızı bazen şaşırıyoruz. Bazı meydanı boş bulan kötü niyetliler emellerine bizi de bulaştırmak istiyor. Hükumetimizi karalamak yerine yardımcı olmayı tercih etmeliyiz. Güvenlik güçlerimizin başarılı olmaları, meydanı boş bırakmamaları için bizlerin desteğine de ihtiyaç duymaktadır. Sokak aralarına kaçan teröristleri yakalamak için koştururken bizler de gözün gördüğünü, kulağın duyduğunu ihbar etmeliyiz. Hoşça ve dostça kalınız. Allah'a emanet olunuz. Şiirlerimde ki verdiğim mesajlar da önemlidir.
*****  ÜLKEMİ  KORU  *****
İzinsiz  gösteri  arttıkça, arttı,
Esnaf mağdur oldu sermaye battı,
Çocuğu çok olan teröre itti,
Kargaşa, kaosa meydan vermeyin.
Yıkanmış beyinler yine sahne de,
Kafayı çekiyor bar, meyhane de,
Adam etmek gerek tımarhane de,
Kargaşa, kaosa meydan vermeyin.
Cadde de,sokak da çıkıyor olay,
Sahipsiz kişiyi  kaydırmak kolay,
Sorumsuz gençler de yapıyor kalay,
Kargaşa, kaosa meydan vermeyin.
Duvara  yazıyı  sıralıyorlar,
Yetkili, kurumu karalıyorlar,
Masum insanları yaralıyorlar,
Kargaşa,kaosa meydan vermeyin.
Devlete,millete görev düşüyor,
Evlat atasına bazen küsüyor,
Zeki  kusurları bir bir deşiyor,
Kargaşa, kaosa meydan vermeyin.
*****  MEHMET'İM  *****
Gökyüzünde kuşlar cıvıldaşmak ta,
Petekte arılar vızıldanmak da
İçerim yanıyor fokurdamak da,
Zehre de dönüyor balın Mehmet'im.
Her yiğide nasip olmuyor bu şan,
Hedefe giderken torbayı  kuşan,
Seninle gururlu milletim, paşan,
Yakışıyor sana alın Mehmet'im.
Ta putun ardına sıra dizildi,
Resminin altına ismin yazıldı,
Pekaka, teröre feci kızıldı,
Yerde kalmayacak kanın Mehmet'im.
Şehitler ölmüyor,vatan bölünmez,
Cennet mekanına kolay varılmaz,
Dünya da benzerin, eşin bulunmaz,
Ahirete vardı ünün Mehmet'im.
Bıraktığın eser başımın tacı,
Zeki'nin haberler oldukça acı,
Gözyaşı döküyor anne ve bacı,
Kabrinin üstün de gülün Mehmet'im.
Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.

( Ülkemi Koru Mehmetim ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 29.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu