Şairlerden Afyon çıkarması

Yozgatlı Şair ve Yazarlar, Afyonkarahisar’da yapılan kültür ve sanat etkinliğine adeta çıkarma yaptı. Afyonkarahisar Hilal Termal Otelde düzenlenen Hilal Termal Şiir Etkinliğine Yozgatlı şair ve yazarları temsilen Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın da katılarak etkinlikte Yozgat’ı temsil etti.


Şairlerden Afyon çıkarması

       Afyon Gazlıgöl Hilal Termal Otelde gerçekleştirilen şiir etkinliğinde bir konuşma yapan gazeteci, şair, yazar Ahmet Sargın birlik ve beraberlik mesajları verdi ve son olaylarla ilgili sağ duyu çağrısında bulundu.

    Sargın: “Cennet Vatan Anadolu da huzur ve güven içinde yaşıyoruz. Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdü,Türkü, Lazı ve Çerkeziyle hepimiz kardeşçe yaşıyoruz. Bu vatan hepimizin ortak yurdu, şehit kanlarıyla sulanmış olan bir vatandır.
        Olaylara ve taşkınlıklara karşı sağduyulu davranmalı, birbirimize kardeşçe yaklaşmalıyız. Çıkabilecek bir iç kargaşa birlik ve beraberliğimize zarar verir. Olaylara Sağduyu ile yaklaşmalı ve sükunet içinde olmak zorundayız” dedi.

         Afyonkarahisar Hilal Termal Otel Şiir Etkinliğini şair, yazar Azime Gürlek Çavdar organize etti. 
Hilal Termal Otelde şiirin, edebiyatın sazın ve sözün dile geldiği bu  güzel etkinlik üç gün süreyle devam etti. 
Birlik berberlik, kardeşlik duygularının hakim olduğu Ayfon Şiir Etkinliğine katılan şair ve yazarlar Termal Otelden kucaklaşarak ayrıldılar.
    Haber Yorum. Ahmet SARGIN
************************************************

Afyon Hilal Termal şiir dinletisi

Afyon Hilal Termal şiir dinletisi
Ahmet Sargın
    Geçtiğimiz hafta sonu (Cumartesi- Pazar günü) Afyonkarahisar Hilal Termal Otel de şiir dinletisi vardı. Şiir etkinliğini Afyonkarahisarlı arkadaşımız şair- yazar Azime Gürlek düzenleyip organize etti. Bu güzel etkinliğe Yozgatlı Şair ve Yazarları temsilen biz de katıldık. Ülkemizin değişik illerinden gelen birçok şair, yazar, ozan ve sanatçı dostumuz oradaydı.

   Afyonkarahisar Gazlıgöl mevkiinde Hilal Termal Otel tesislerinde düzenlenen programda şair Azime Gürlek, eşi ve kızının çaba ve gayretleri takdire şayandı. Kendilerini canı gönülden kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum.

Uzun bir yolculuktan sonra ulaştık Afyonkarahisar’a. Otogarda inip Gazlıgöl minibüslerine bindik. Şehrin kuzey istikametinde 15- 20 km uzaklıkta bir mesafede yer alan Hilal Termal Otel tesislerine ulaştık. Hilal Termal meşhur Kızılay Maden sularının imal edildiği Kızılay Tesislerinin karşısında yer alıyor. Otel lobisinde Şair Azime Gürlek ve kızı karşıladılar bizi. Otel odalarına yerleştirmek üzere hazırlıklar yaptılar.

      Bizden önce Hilal Termal Otele gelenler vardı. Onlarla sohbet etme imkanını bulduk. Osmaniye den İbrahim Özdemir, İstanbul dan Mücella Pakdemir, Aydın dan Şerife Çınar, Antalya dan Bolat Ünsal,  Antalya dan Halil Karacan, M. Kemal Kazak ve Hilal Termal Otel Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Akın oradalardı. Çay muhabbetinden sonra çevreyi şöyle bir kolaçan ettik.

      Akşam yemeğine yakın saatlerde konuklardan gelenler çoğaldı ve sazlı sözlü şiir muhabbeti başladı. Antalya dan katılan sanatçı dostumuz Halil Karacan’ın sazına eşlik eden Karacakız güzel türkü sunumlarıyla bizleri eğlendirdi ve mutlu ettiler. Onların saz ve sözlerine eşlik eden konuklar Hilal Termal Oteli Türkü ve sanat evine çevirdiler desek yeridir.

     Hilal Termal ve Akkuş Termal Otelin sahiplerini de sanata duyarlı insanlar olarak görmek bizleri mutlu etti. Bence her şeye rağmen bu ilk program ücretsiz tanıtım programı olmalıydı ve daha çok insan davet edilmeliydi. Hem şehrin hem de termal otelin ciddi bir reklamı olurdu.

     Afyonlu şair kardeşimiz Azime Gürlek’in, eşinin ve kızının çaba ve gayretleri takdire şayandı. Konuklarla teker teker ilgilenmesi ve misafirperver tutumu hepimizi sevindirdi. Bölgenin termal turizm açısından önemli ve cazip bir merkez oluşu hepimizin ilgisini çekti ve kaplıcadan fazlasıyla yararlanmanın yoluna baktık.

     Ülkemizin değişik illerinden gelen şair yazar, ozan ve sanatçı arkadaşlarımız küme küme olmuşlar tatlı bir sohbete dalmışlardı. Akşam yemeği ile birlikte bu sohbetler yemekhanede devam etti. Antalya dan Halil Karacan,M. Kemal Osmaniye den İbrahim Özdemir, İstanbul dan Karacakız, Mücella Pakdemir aynı masada bir araya gelmiş, dost muhabbetlerine devam ediyorduk.

      Hilal Termal Otel toplantı salonunda hem Cuma akşamı hem de cumartesi akşamı şiir dinletisi vardı. Sazın sözün şiirin ve edebiyatın dile geldiği Afyon Hilal Termal Otel Şiir Etkinliği sanatçıları- edebiyat dostlarını bir araya getirmiş, turizm tanıtım adına ciddi ve seviyeli bir etkinliğe dönüştürmüştü. Turizmciler için önemli bir adım olarak değerlendirilmesi gereken şiir etkinlikleri yörenin tanıtımı adına ciddi çalışmalar olarak değerlendirilmelidir.

     Afyonkarahisar Hilal Termal Otel de üç gün süreyle devam eden şiir etkinliğinde güzel bir birliktelik yaşandı. Sanatın edebiyatın ve kardeşlik duygularının dile geldiği Afyon şiir etkinliği edebiyat- turizm adına yeni bir kapı aralığı aralamış oldu. Zannediyorum ki, bu termal etkinliklerinin devamı gelecektir.

     Hilal Termal Otel- Akkuş Termal Otel yöneticilerinden Sayın Fikret Akkuşa, Ramazan Akın’a, şair kardeşim Azime Gürlek’e, eşine ve kızına tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Konuk şairlerden Gündüz Aydın, Halil Karacan, İbrahim Özdemir, Karacakız, Mücella Pakdemir, Ayşe Paslanmaz, Bolat Ünsal, Şaziye Çelikler, M. Kemal Kazak’a dostluk ve arkadaşlık muhabbetleri için teşekkür ediyoruz.

        Ayrıca bu programa katılabilmemiz için bize maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kültür- Sanat dostu Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’e, Başkan Yardımcıları Zeki Haçkalı ve Tevfik Bozkurt’a, Zabıta Amiri Musa Baran’a, Katı Atık Müdürü Bekir Sargın’a teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

                        Ahmet SARGIN
Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı
( Afyon Hilal Termal Şiir Etkinliği başlıklı yazı Ahmet SARGIN tarafından 6/14/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.