SEVGİ  ve AŞK KARMAŞASI....
     
        Merhaba gönül dostlarım. Sevgi karmaşası konu başlıkla paylaşım içine girdiğim yazı özellikle gençler için çok önemlidir. Olgunluk  ve yaşlılık yıllarda da bazen sevgi karmaşası yaşanmaktadır. Çocuklarımızın mahallede sakini çocuklarıyla oynamasına izin verirken özellikle aileler hakkında da bilgi sahibi olmak gerekiyor. Çünkü zaman zaman erkek ve kız çocukları birlikte oynar. Onları arkadaşlarından ayırmakta zorlanırsınız. Engel olunca da üzülürler.

        Kız ve erkek  çocuklarının birbirinden hoşnut olmasıyla tanımadığınız aile ile de dostluk kurmak zorunda kalabilirsiniz. Çünkü aynı mahallede oturan çocukların zamanla aynı okulda okuması doğaldır. Evlatlar büyüdükçe duygu ve düşünceleri değişebiliyor. Senin hoşlanmadığın hatta mesafe koyduğun komşunun oğlu veya kızı senin damadın ve gelinin olabiliyor. 

       Vermiş olduğum örneğin binlercesi yaşandı. Sevgi karmaşası her aile içinde yaşanmaktadır. Evladın ben falanı çok seviyorum anne dediğinde sizin zıt görüşte olduğunuz birini mecburen sizde sevmek zorunda kalabilirsiniz. Sevgi olmadıkça huzurun sağlanması mümkün değildir. Okul çağlarında kızın veya oğlun birini sevmiş olabilir. Evladını caydırma yoluna gittikçe inatlaşır. 

      Onların aklını erdireyim derken depresyona girebilirsin. İstikbalini kazanıp meslek sahibi,makam sahibi, iş düzeni olanlar için fazla sıkıntı olmaz. Olgun olmak, saygın olmak  hoş görülü davranmak insana güzel şeyler kazandırır. Bu dönemlerde de sevmesini, sevilmesini rahatça başarabilirler. Arada pişmanlık yaşayanlar olsa da  sevgi karmaşasının önüne geçmeye çalışırlar.

     Aşka sevdaya kendini kaptıran insanlar maddi yete de fazla önem vermez. çünkü sevdikleri için canları bile fedadır. İşte bu duyguyla yaşayanların  bile zaman zaman sevgi ve aşk karmaşası yaşadığı olmuştur. Aileler içinde güveni ve itibarını kaybedenlerin kendilerini huzursuz hissetmeleri doğaldır. Sevgi, saygının hoş görünün olmadığı yerlerde mutluluğu yakalamak zordur.
 
     Sevgi aşk karmaşası yaşamamak için nelere dikkat etmemiz gerektiğini bilmek lazım. Öncelikle ilgi duyduğunuz kişi hakkında yeterince bilgi sahibi olunuz. Tüm sülalesini şansınız olmayabilir ama en azından yakın çevresinin tanıdıklarından sağlıklı bilgiler alırsanız, içinizde ki bazı kuşkuları atarak rahat bir nefes almış olursunuz. Bazı çekemeyenler de yanlış bilgi verebilirler.

     Son pişmanlıkların faydalı olmadığı, keşkelerin de işe yaramadığını bilerek hayatınızın devamını sürmek için kader arkadaşlarınızın, yol arkadaşlarınızın güvenli kişilerin olması gerekir. Eşinizin sadık, duyarlı olması gerekir. Evladın söz dinlemesi gerekir. Aile büyüklerinin huzursuzluğun önüne geçilmediği anlarda devreye girerek tüm sorunları çözmesi gerekir. Zıtlaşma olmamalıdır.

    Sevgi ve aşk karmaşası konusunun bir kaç satırda ifade edilmesi mümkün
değil. Ondan dolayı eksiklerimi şiirlerimle tamamlamaya çalışıyorum. Seven ve sevilenin çok dikkatli olması lazım. Basit düşüncelerle şuurlarını oynatıp çevreye ve kendine zarar verenleri yayınlardan sık sık duymaktayız. Aşkların en güzelini yaşayabilme ümidi ile konumun seven, sevilenlere faydalı yarar sağlayacağını ümit ederek Allah sevdiklerinizle bir ömür yaşatsın. Benimde ömrüm oldukça Allah izin verdikçe sizlerin duygularına tercüman olmaya çalışacağım. Hoşça kalınız, dostça kalınız, sağlıcakla mutlulukla kalınız.

*****  SEVSEYDİN  *****

Alnımız göklere belki değerdi,
Kuşlar, kelebekler boyun eğerdi,
Sevdanın çiçeği bebek doğardı,
Benim gibi sende sevseydin eğer.

Aşkın deryasına güller dikerdik,
Gamı kederini, yükü çekerdik,
Gıdamızı sunan mahsul ekerdik,
Benim gibi sende sevseydin eğer.

Öğretmen olurdun, ben ise hoca,
Derlerdi bizlere karı ve koca,
Kış günü huzurlu tüterdi baca,
Benim gibi sende sevseydin eğer.

Ailem benimser kabul ederdi,
Komşular rahatça gelir giderdi,
Bu beden uğruna canlar adardı,
Benim gibi sende sevseydin eğer.

Önemi sınırlı  pulun, paranın,
Merhemi olurdum açan yaranın,
Zeki'de artardı değer oranın,
Benim gibi sende sevseydin eğer.

*****   SEVERKEN  *****

Baltayı taşlara vurmamak için,
Boşuna hayaller kurmamak için,
Kafayı her şeye yormamak için,
Bir daha severken dikkat ederim.

Ağzı, yüzü bozuk,olmasın hela,
Beynimi sarmasın püsküllü bela,
Mutluca geçeyim haftaya, aya,
Bir daha severken dikkat ederim.

Leke değdirmesin şeref, şanıma,
Tesettür içinde gelsin yanıma,
Zehirler saçmasın kalp, damarıma,
Bir daha severken dikkat ederim.

Geçmişte yaşanan ders oldu bana,
Boşandım kurtuldum erdirdim sona,
İçim ısınıyor şimdilik buna,
Bir daha severken dikkat ederim.

Zekice fikirler çıkmalı öne,
Benimle birlikte kavuşsun üne,
Elime fırsatlar geçiyor yine,
Bir daha severken dikkat ederim.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.
( Sevgi Ve Aşk Karmaşası... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 21.06.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.