İnsanlar her zaman birini ortaya koyar sorularıyla.'' Anneni mi yoksa babanı mı daha çok seviyorsun ?'' gibi .Ama ortaya koyulan  sesini çıkartamaz. Çünkü çıkartırsa karşısına yeni bir soru gelecek .Şimdi de  yeni bir şey var.Kızlar babaya erkekler anneye düşkün diye.
    
    Çocuklar her zaman ortaya konur.Ama kimse çocuğun hislerini düşünmez.Peki neden böyleler.Neden her zaman biri seçilmeli ki.Bir insan aynı anda iki yemeği de hayvanı da eşit olarak sevebilir.Ama başkları her zaman derki hayır ikisi aynı anda olamaz.Neden olamasın ki sonuçta çocuğun düşünceleri bunlar.Ama insanlar her zaman birşeyi seçer ve mutsuz olurlar.Çünkü şartlanırlar tek bir şey olabilir diye.Ama neden? Neden tek bir şey olmak zorunda ...
   
    Benzer bir düşüncede şu: kızlar babaya erkekler anneye diye.Neden böyle şeyler söyleniyor ki .Yani illa neden birileri bir şeyi seçmek zorunda?Bunlar artık alışılmış. Asıl sorun bu sözleri duyan çocukla başlıyor.Çocuk düşünüyor ki aaa erkekler anneye düşkün olurmuş.Ama annem ablamla daha çok geziyor ilgileniyor.O zaman annem beni değil ablamı seviyor.Neden ablam babama gitmiyor ki diyor .Annemin beni haha çok sevmesi lazım. Ve ablasına savaş açıyor .Sonra kardeşler sürekli kavga ediyor.Ve kardeş kavgaları çıkıyor ortaya .Ama öyle bir söz kullanılmasaydı. Veya çocuk onu duymasaydı her şey yolunda olacaktı.O zaman neden kullanılıyor bu sözler... Nerden ve neden çıkıyor...
 
    İnsanlar bir söz söyler.Ama o sözün nereye varacağını hiç düşünmezler .Kavga mı olacak insanlar sabit fikirli mi olacak düşünmezler.Sadece söylerler. Konuşurlar asla ama asla sonucundan sorumlu olmazlar. Ama insanın hayatı bir kere raydan çıkar. Ve herkes o raya oturtamaz gene hayatını! Peki ya o lafı ortaya atan kişi bunları düşünseydi.Bunlar hiç olur muydu? Veya hayatlar mahvolur muydu ?Tabi ki hayır. Ama insan düşünmeden konuşuyor konuşuyor ... ama sonunu düşünmeden konuşuyor.
 
    İnsanlar artık birilerini ortaya koymaktan vaz geçmeli. Söylediği sözleri tekrar düşünerek söylemeli. Eğer ki bunlar yapılırsa insanların hayatı çok değişecek. Bulundukları çevre, il , ülke ilerleyecek. Belki abartı gelebilir kulağa. Ama sözler bir ülkenin devletin veya toplumun rotasını belirler. 
  
( Düşünerek Konuşmanın Önemi başlıklı yazı egem-ruzgar- tarafından 13.09.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.