ARŞİV  ve  FOTOĞRAFLAR...

          Selamünaleyküm duyarlı  gönül dostlarım. Saygılar, selamlar size. Arşiv ve fotoğraflar insan oğlunun hobi alışkanlıklarının bir bölümüdür. Bu önemli konuyu  paylaşıma sunma gayem de bundan dolayıdır. Arşivlerin en büyüğü devlette  olduğu  gibi, fotoğrafların da arşiv Çoğunluğu devlettedir. Birbirlerini severek evlenen çiftlerin  o güne ait vesikalık fotoğrafları nikah defteriyle  birlikte devlet arşivinde muntazamlık  depolarda saklanmaktadır.

         Sadece tapu değil, bağ, bahçe, tarla, apartman daire sahibi olanların  tapu sicil müdürlüğünde fotoğraflı belgelerden arşivler oluşmaktadır. Bu önemli konuyu okuyucu kitlesine aktarmak  gerekiyor. Belediyenin arşivleri kabarık olduğu halde herkes görevini yerine getirmeye çalışmaktadır. Birçok alım ve satım arşivleri de çoktur. Ticaret erbabı kişilerin de arşivleri ful doludur. Zenginlerin de fakirlerin de kendilerine göre arşivleri mevcuttur.

          Fotoğraf merakı bebek doğmadan başlar, Hamile anneler o günleri ileri tarihlerde anımsamak için boy boy fotoğraf çektirirler. Fotoğraf albümü arşiv dosyasında saklarlar. Bebek doğduktan sonra da özel ve güzel günleri toplu halde yansıtırlar. Örneğin doğum günlerinin de anımsanması için aile ferdiyle veya arkadaşlarıyla, tek olarak da bir çok kareler oluşmaktadır.

         Özellikle doğum günü pastasına üflerken çekilen resimler çoğunluktadır.
Okul anıları, şölen anıları, yolculuk gezi anıları derken çocuklar büyüdükçe de, Diploma, ödül törenlerinin ardından söz kesilme, nisan merasimleri, düğün görüntüleri, balayı  vs. gibi özellikler, güzellikler arşivleri kabartıyor. Her fotoğraf karesinin ayrı anlamı vardır. Geçmişi yaşamak zor  olduğu için anımsatacak olan fotoğraf karelerini çok itinalı muhafaza etmek gerekiyor.

        Tarihimizde ki savaş görüntüleri tüylerimizi ürpertse bile geçmişte olan her olayı algılayabilmek için yazılanları okuyarak resimleri de izlemekteyiz. Ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına bizler her zaman minnettarız. Saygıdeğer büyüklerimizi, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.
Özgürce üzerinde yaşadığımız topraklarda şehitlerimizin, gazilerimizin kanları
 bulunmaktadır. Ay yıldızlı bayrağımızın rengi de akan kanların simgesidir.

        Medyaya yansıyan maalesef utanç verici fotoğraf karelerini de üzülerek seyrediyoruz. Vatanımızı bölmeye çalışan hainler, yandaşlar, teröristler yakayı ele verseler de geride bıraktığı üzücü şehit resimleri yüreklerimizi burkuyor. İnşallah dağlarda yaşayan, aramıza sızan hainler yanılgılarını anlarlar teslim olurlar. Zararın neresinden dönersen kardır. Ata sözünü hatırlatmak isterim.

        Arşiv ve fotoğraflar konusunda söylenmesi geren daha çok sözler var ama  sayfa sütunu kabartacağından dolayı düşüncelerimi şiirlerimde özetleyip paylaşıma sunmayı gerek duyuyorum. Arşivleriniz de, fotoğraf karelerimiz de sizlere mutluluğunuzu anım satsın. Allah cümlemizi her türlü kazalardan, belalardan korusun. HOŞÇA VE DOSTÇA KALINIZ.

*****    ARŞİV   *****

Verdiğim değere sınırda çizmem,
Yeşil ışık yaktım kırmızı  dizmem,
Gereksiz sözlerle senide üzmem,
Daima yaşarsın bedenim desin.

Pürüzler var ise siler aklarım,
Mis koku ararım bulur koklarım,
Kaybolmasın diye bakar yoklarım,
Çiçekler içinde hediyem desin.

Çektiğim resimler boşa gitmedi,
Yaptığın pastalar henüz bitmedi,
Sıralamak için zaman yetmedi,
Şimdilik dosyamda albümüm desin.

Benim her şeyime onlar katlanır,
Saygıyı sunanlar her an tatlanır,
Başarı gösteren elbet kutlanır,
Ailem seviyor kalbimizdesin.

Vitrinin içine rafa kaldırdım,
Ödülün içine tarih yazdırdım,
Zeki'nin gönlünü ora kaydırdım,
Eserlerinle sen arşivim desin.

*****   FOTOĞRAFLAR   *****

Annem hamileyken bile yansımış,
Dünyaya doğmadan içi ısınmış,
Doğumdan bu güne nasıl taşınmış,
Hayat serüveni bu  fotoğraflar.

Güzeli, çirkini  hepsi  sıralı,
Zaman aşımından kimi yaralı,
Bu günkü halimden çok çok aralı,
Hayat serüveni bu  fotoğraflar.

Bir iken çoğaldık şeref aklandı,
Evlatlar büyüdü sorun katlandı,
Kucaktan, kucağa torun tatlandı,
Hayat serüveni bu  fotoğraflar.

Kağıttan ibaret sanki sinema,
Küçükler büyüyor eriyor sona,
Tarihten ibretler veriyor bana,
Hayat serüveni bu  fotoğraflar.

Mutluluk, hüznünü  nasıl  taşıyor? ,
Hepside değerli sessiz yaşıyor,
Albüme baktıkça  Zeki  coşuyor,
Hayat serüveni bu  fotoğraflar.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.  
( Arşiv Ve Fotoğraflar... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 9/15/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.