----Hayatınız üzerinde hiç kimsenin tasallut,tasarruf ve simbiyoz yaşamına izin vermeyiniz. Etik ve ahlaki kurallar içinde özgürce yaşamalısınız !

----Savurgansanız ve parayı koyduğunuz yerin delik ve yırtığı varsa; boşuna zahmet etmeyin..Biriktiremezsiniz !!! Ve o zaman birilerine mahkum ve boynu bükük yaşarsınız !!! 

----Fiziksel güzellikler gelip geçicidir. Onun için yola onunla çıkmayın.. Karekter ise kalıcıdır..Karekterinizi besleyeniz ve yatırımınızı ona yapınız !!! 

----Kendinizi allayıp,pullayıp balon gibi şişirirken; her şeyin bir toplu iğnenin ucuna bağlı olduğunu unutmayınız !!! Neyseniz öyle olunuz !!!

----Haksızlığa,adaletsizliğe uğrayabilirsiniz. Ama siz asla haksızlık yapmayın ve her şeyde adil olunuz !!! 

----Hayatınızın kontrol,sevk ve idaresine bir şoför atamışsanız; yaslanın arkanıza,yumun gözlerinizi .. “Ya nasip diyerek !”..

----Etrafınıza dikkatlice bakınız. Şayet birisi toplumca hiç sevilmiyor ise veya çok seviliyorsa oturun düşünün sebebini..Birilerinde eksiklik veya fazlalık tesbitiniz size yol gösterecektir

----Haksız ve yersiz eleştirilerle ; bir bilen edası ile hayasızca alaysı davranmak ukalalığın tarifidir.

----Çevrenizi genişletmenin, yeni dost ve arkadaş edinmenin yolu öncelikle ve samimi olarak kendinizin iyi biri olmasına çaba sarf etmenizdir !!

----Tahakkuk etmiş ve bilinen gerçekleri ; ahkam kesmek adına başka mecraalara değiştirerek aktarmak veya abartılaştırmak sizin şahsiyetinizi gölgeleyecektir !!! 

----Aradığınız her neyse bir gün bulma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Ancak namus denilen şey bir kere kaybedilirse artık asla bulamazsınız !!!!

----Memnun,mutlu ve gönlü olsun diye , sipariş üzerine ve kerhen bir şey yapmaktansa; yüreğinin ve aklının isteklerine göre resen hareket etmek daha büyük erdemliktir !! 

---Kin ve nefret tohumlarını şuur altınızda ekip yeşertmek yerine saygı ve sevginizi etrafınıza,hayatınıza ekiniz !

----Her şeyimsin dediği insanı merak etmeyen; ilgilenmeyen kişi ne kadar büyük sahtekârdır !!

----Haksızlığa maruz kaldığınızda ; karşınızdakini malum becerme yöntemi ile değil , söyleyeceğiniz keskin,net,veciz cümleler sarf ederek becermek en iyi yöntemdir. Oturttuğunuz sözler içinde yıllarca kalacaktır çünkü!!!

----Çiğ bir yumurtayı paylaşamazsınız; dökülür gider...Ama katı hale getirmeyi düşünürseniz dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz !!

----Torunlarınızdan saygı, sevgi görmek istiyorsanız; anne ve babanıza sizde öyle davranın. Torunların intikamcı olduğunu unutmayınız..." Etme, bulma dünyası" işte

----Dokunmadan, yaklaşmadan; uzaktan uzağa sevebiliyorsanız; o bunu hissedecektir !!!

----Sizin kendileri için neler yaptığınızı eş ve çocuklarınız bilir veya bilmezler. Ama siz onlar için neler yapmadığınızı veya yapamadığınızı irdelemek zorundasınızdır !!! 

----Her geçen gün maddiyat tutku ve alışkanlığı; manevi değerleri oyup tüketmekte ve ilişkilerde hükümran olmaktadır !!! 

----Manevi değerleri bile yok eden şeytan ve iblistir para !!!

----Şu para denilen şey var ya ; kendinden çok daha değerli olarak bilinen şeyleri bile satın alır, önünde diz çöktürür !!!

----En geçerli anahtar paradır.. Çelik kapı,üç beş kilit vız gelir ona !!! 

----" Yumuşak atın tekmesi serttir.. " - " Can yanınca tay anasını geçer !!" - " Yakma canımı,yakarım canını !!".... Bundan ne olur deyip küçümserseniz yersiniz tekmeyi ... Haksız yere evladınız bile olsa can yakmayın; nasıl canınız yandığında can yakarsanız ;onun da canınızı yakacağını unutmayınız !!

----Varsın herkes kendi dünyasında dilediği gibi yaşasın.. Onlar zaten baştan senaryosu belli rollerini oynuyorlar !!! Değiştiremezsiniz ki !!! 

----Eşim film izlerken duygulanınca 2 yaşındaki torunum " Rol yapıyorlar Babaanne " demez mi ? Öyleyse ders çıkaralım; kim ne rol yaparsa yapsın oturup aldırış etmeden seyredip keyiflenelim !! Etrafımızda o kadar rol yapanlar var ki !! 

----Paran var mı ?? O halde sen çok kudretli,itibarlı, sözü dinlenilen emin birisindir !!! Aman sakın ha bitmesin paran ; o takdirde sen otomatikman bitmişsindir !!!

----" Bu gün seni sokan yılan , yarın başkasını da sokar !!! ".. Öyle ise birlik olup başını ezseniz !!!

----"Altının kıymetini sarraf ; insan kıymetini insan bilir !!".. Sarrafın dükkanı var da ; diğerlerinin adresini bilen var mı ?

( Yaşam Heybemde Birikenler başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 14.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.