Bu memleket neler gördü neler,28 şubat sürecini yaşayan bu ülke, o kadar kaba kararlara şahit olmuş ki, insana “vay be” dedirtir.

Vatandaş bu kararları duyarken “Burası Türkiye” demekten kendini alı koyamıyor.
Ben vatandaştan bu ifadeyi duyduğumda içim cız ediyor ama olup bitene karşı “Haklısınız” demekten başka çarem de yok,

Alem şahittir ki 28 Şubat süreci ömrünü tamamlamıştır. Bir devirdi geldi geçti hala ,bu yolun kervanı olmaya hevesli kimseler var, yazık günah değil mi?Türk Milleti adına alınan yargı kararından bu halkın %70 rahatsız %10 tarafsızsa bu mutlu azınlık peşine takılan yargıçların amacı nedir acaba?

Anlayabilene aşk olsun.

Bu nasıl yargıdır ki ,Meclisi kale almıyor, Konsey kararını önemsemiyor İşi olmayan işlere gereğindin fazla ilgi gösteriyor ve çoğunluğu mutsuz edecek bir karar alabiliyor,

Acaba bütün kurum ve kuruluşların asıl amacı bu milletin huzur ve mutluluğu değil mi? Öncelikleri, görevleri, misyonları nedir? vatandaş olarak biz bunu böyle biliyoruz, şayet öncelikleri arasında bu değerler bir anlam ifade etmiyorsa Hükümetime, Devletime sesleniyorum:
Mahiyetinizdeki bu kurumunuza "virüs" bulaşmış,ya tedavi edin ya da benim vergimden bu kimselere maaş ödenmesin. öyle kanun arkasında saklanarak bu millete zülüm edenlere fırsat vermeyelim, bu mesele öyle basit bir olay değildir, kamu oyunu parmağında oynatmaya kimsenin hakkı yok,

Umarım 376 nın akıbeti bu karın başına da gelir de bir teselli buluruz,

Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, çilelerin adamıyız, ama ortalığı karıştıracak durumda değiliz,yazarız, çizeriz kimseye hakaret de etmeyiz. ama haksızlığa tepkisiz kalmak da bize yakışmaz. En kısa zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının Marka olacağına bütün içtenliğimle inanıyorum.

Değerli Bir ordu komutanımız, emekliye ayrılırken şöyle bir ifade kullanmıştı “Ben generallikten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına terfi ediyorum” Ordumuzun değerli bir askeri 7 yıl önce bunu kullanınca bu günleri görmüş gibiydi galiba…..

Memlekette; Devletçiliğiyle, Laikliğe taraf olmakla bilinen, emek ve iş adamlığıyla bilinen bir Holdingin felsefi yaklaşımı “Meslek lisesi memleket meselesi” demek zorunda kaldığı bir mevzuda sağcısı solcusu “oh be bir sorun daha hal oldu derken “ sorunu tekrar körüklemenin ne alemi var? Maraza çıkarmasanız olmaz mı?

Yazık ki ne yazık! Ayıptır, günahtır ,bu milletin hissiyatlarını ,ihtiyaçlarını, önceliklerini paylaşmaktan aciz hale gelmişseniz demek ki çok eskidiniz ve emekliliğiniz gelmiş, buyurun elinize bir beyaz kağıt alın ve emeklilik dilekçenizi yazın, kahir ekseriyeti genç bir nüfusun oluşturduğu bu halkın mutluluğuna engel olmayın tamam mı?

Ne demişler “küfür devam eder,zulüm devam etmez” bu insani ,ilahi düsturun işaretinden kurtulacağınızı mı sandınız!
Allah bu memlekete bu millete huzur ve sabır versin.
İyi bayramlar
e.kaya
( Anlamakta Zorlanıyorum başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 25.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu