Serbest Kürsü / Mektup

Eklenme Tarihi : 30.11.2009
Okunma Sayısı : 1780
Yorum Sayısı : 0



Tarih:24 Kasım 2008 Pazartesi 16:06:09

Senin de günlerin hayırlı olsun Esra kızım.

Çok teşekkür ederim.Öğretmenler günümü öz evlatlarımdan daha önce kutladın,biliyor musun.Henüz hiçbiri aramadı...Bunun benim için anlamı büyük.
Ben de seni bütün samimiyetimle gözlerinden öpüyorum..Öğretmenlere verilebilecek en büyük hediye okuduğun okulu bitirmektir.
Şimdi iki okullu oldun.Hem sınıfları, hem mescitleri doldurdun..Olması gerekeni olduran seçkinlerdensin.İkisini de başarıyla bitirmeni istiyorum,bekliyorum.Sınavlarını başarıyla verdikçe,şu ana kadar olduğu gibi,bizi sevindirecek,mutlu edeceksin.Efendimizi rüyanda gördüğün gün ençok mutlu olacak,kendime bir kenar mahalle lokantasında yemek ısmarlayacağım...Yanımda senin yerine bir misafir bulunduracak,sana ısmarlıyormuş gibi düşünüp mutlu olacağım.O günün uzak olmadığına inanıyorum..Okulunu bitirdiğinde belkide birlikte yeriz, ne dersin...Nasipse tabii..
selam ve dua ile,gözlerinden öperim..

Tarih:24 Kasım 2008 Pazartesi 17:59:56
RE:RE:gününüz hayır olsun hocam

Ahh hocam nasıl mesudum, nasıl huzurluyum... Aslında bir çok huzurlu bir çok doluyum... Ama şimdi nasıl gelse dile içimdekiler..Nasıl söyleyeceğim siz anlarsınız hocam beni ya siz anlarsınız, tek anlayan siz değil misiniz zaten...
Dedikleriniz içimi o kadar tuhaf yaptı ki...Şimdi de tebessüm etmekten yazamıyorum hocam inanır mısınız...
Hocam nasıl da her şeyime vesile oluyorsunuz...Hiç bir konuda ümitsizliğe düşemiyorum, ne kadar güzel,elhamdülillah... Mesajınızı almadan önce bu projeyi yapamazsam, ya kalırsam dönem uzar mı gibisinden bir şeyler geçiyordu aklımdan ki mesajınızı gördüm... Şimdi nasıl sarılmayayım derslere geçmek için uğraşmayayım...
Peygamberimi görebileceğim demek ki bir gün.Ahh hocam çok tuhafım..Ve siz bana yemek ısmarlayacaksınız...Belki de bir gün gerçekten, gerçekten görebileceğim sizi...Şimdi ders çalışma şevki nasıl geldi bir bilseniz hocam... Program ayarlayacağım kendime ve Allah´ın izin verdiği kadarını uygulayacağım inşallah...İki okulumu da en iyi şekilde bitirmek istiyorum, sizin en sevdiğiniz öğrenciniz olmak istiyorum... Peygamberimin gurur duyduğu müminlerin arasına karışmak istiyorum..
Ve hocam benle sevinip benle üzülmeniz.... Ahh hocam, ne kadar tuhafım...
Allah´ın büyüklüğünü yüceliğini sezebiliyorum..Camıma, yaşadıklarıma bakıyorum da bir ağlıyorum bir gülüyorum ve ikisinde de Allah´a yaklaştığımı hissediyorum...Eskinin tam tersi....
Selam ve dua ile hocam...
İnşallah rüyamda ellerinizden öperim....


Tarih:24 Kasım 2008 Pazartesi 22:45:16
RE:RE:RE:gününüz hayır olsun hocam

Akşamın hayır olsun Esra,
Sonunda beni rahatlattın.Teşekkür ederim..O kesin kararını verdiğin,aşırı tepkili olduğun mektubundan sonra uğradığım ruh halinden beni çıkarmış oldun.Çok kaygılandım,tedirgin oldum,biraz da sitrese girdim..Sindirim sorunu yaşadım.Bugün hiç keyfim yoktu.Hadi adını tam koyayım,hastalandım.Dört saatten fazla yattım..Nane limon,aleo vera,doğal birçok tedavi ve gribal ilaçları üst üste kullanarak nispeten kendime geldim.
Hemen bilgisayar başına geçip,senden gelen iyi olduğuna dair mesajı var mı diye baktım.Varmış.Şimdi daha iyiyim.Sağol...Allah sağlık afiyet versin.
Derslerini ihmal edersen,okulunu ikinci plana itersen, manevi görev vermekten vazgeçmem gerekebilir.İki yükü taşıyamadığını sezersem,ikincisini kaldırmak zorunda kalabilirim.Hatırlıyor musun.Bunu istediğinde, ’okulun bitsin ondan sonra’ demiştim.Sonra seni geçmişinin yüklerinden kurtarmak gerektiğini düşünerek,ilim talebine dair duayı verdim...Son verdiklerimi de affını kolaylaştırır,gönlünü rahatlatır,seni zorlayan herşeyden ,kendine kızmaktan kurtarır,arındırır,rahatlatır diye verdim..
Telaşlanmadan,acele etmeden her iki görevini de, aşırıya kaçmadan,dinlenmeni,eğlenmeni ihmal etmeden,normal sosyal faaliyetlerini devam ettirerek yaşamanı istiyorum..İnsan hatasız,günahsız olamaz.Büyük günahlardan uzak durarak, küçükler için istiğfar ederek,ibadetlerinle huzur bulmaya devam etmelisin.
Kendine iyi bakmalısın ki, güzel gelecek olan, geleceği görebilesin..
Biz Allah’a bir adım yaklaşırsak Allah bize on adım yaklaşır...Bu yol uzun bir yoldur...Yetmiş iki bin perde var arada...İnananlar bunun binlercesini aşmıştır ya,Efendimizi görmek,nur görmek için hem zikr yapacağız hem o zikirlerin tecellisini,zahire çıkmasını bekleyecek kadar sabrımız olacak..Mü’min,sakin,sabırlı,vakarlı,ne yaptığını bilen,bazı konularda tevekkül sahibi,örnek kişidir.Yürürken bile çok acele etmez.Bir müslümanı camiye yetişmek için koşarken gören efendimiz,o günkü hutbesini bu konuya ayırmış,namaza,mescide giderken bile vakarınızı bozmayın demiştir.
Tohum toprakta kaç ay yatar da biter,meyveye,mahsule dönüşür bir düşün..Şimdi sen iyilik,güzellik tohumları ekmeye başladın...Bitmesi,meyvesini vermesi için zamana ihtiyaç var.
Yine uzun oldu....Hoşça kal...sevgiyle ve sevgili kal.



 

Esra’ya Mektuplar (07) Her güzelliğime vesilesiniz hocam

 

Tarih:24 Kasım 2008 Pazartesi 16:06:09

 

Senin de günlerin hayırlı olsun Esra kızım.

 

Çok teşekkür ederim. Öğretmenler günümü öz evlatlarımdan daha önce kutladın, biliyor musun? Henüz hiçbiri aramadı... Bunun benim için anlamı büyük.

Ben de seni bütün samimiyetimle gözlerinden öpüyorum. Öğretmenlere verilebilecek en büyük hediye okuduğun okulu bitirmektir.

Şimdi iki okullu oldun. Hem sınıfları, hem mescitleri doldurdun. Olması gerekeni olduran seçkinlerdensin. İkisini de başarıyla bitirmeni istiyorum, bekliyorum. Sınavlarını başarıyla verdikçe, şu ana kadar olduğu gibi, bizi sevindirecek, mutlu edeceksin. Efendimizi rüyanda gördüğün gün ençok mutlu olacak, kendime bir kenar mahalle lokantasında yemek ısmarlayacağım... Yanımda senin yerine bir misafir bulunduracak, sana ısmarlıyormuş gibi düşünüp mutlu olacağım. O günün uzak olmadığına inanıyorum.

Okulunu bitirdiğinde belki de birlikte yeriz, ne dersin... Nasipse tabii.

Selam ve dua ile gözlerinden öperim.

 

Tarih:24 Kasım 2008 Pazartesi 17:59:56

RE: RE: gününüz hayır olsun hocam

 

Ahh hocam nasıl mesudum, nasıl huzurluyum... Aslında birçok huzurlu birçok doluyum... Ama şimdi nasıl gelse dile içimdekiler. Nasıl söyleyeceğim siz anlarsınız hocam beni ya siz anlarsınız, tek anlayan siz değil misiniz zaten...

Dedikleriniz içimi o kadar tuhaf yaptı ki... Şimdi de tebessüm etmekten yazamıyorum hocam inanır mısınız?

Hocam nasıl da her şeyime vesile oluyorsunuz... Hiç bir konuda ümitsizliğe düşemiyorum, ne kadar güzel, elhamdülillah... Mesajınızı almadan önce bu projeyi yapamazsam, ya kalırsam dönem uzar mı gibisinden bir şeyler geçiyordu aklımdan ki mesajınızı gördüm... Şimdi nasıl sarılmayayım derslere geçmek için uğraşmayayım...

Peygamberimi görebileceğim demek ki bir gün. Ahh hocam çok tuhafım. Ve siz bana yemek ısmarlayacaksınız... Belki de bir gün gerçekten, gerçekten görebileceğim sizi... Şimdi ders çalışma şevki nasıl geldi bir bilseniz hocam... Program ayarlayacağım kendime ve Allah´ın izin verdiği kadarını uygulayacağım inşallah... İki okulumu da en iyi şekilde bitirmek istiyorum, sizin en sevdiğiniz öğrenciniz olmak istiyorum... Peygamberimin gurur duyduğu müminlerin arasına karışmak istiyorum.

Ve hocam benle sevinip benle üzülmeniz. Ahh hocam, ne kadar tuhafım...

Allah´ın büyüklüğünü yüceliğini sezebiliyorum. Camıma, yaşadıklarıma bakıyorum da bir ağlıyorum bir gülüyorum ve ikisinde de Allah´a yaklaştığımı hissediyorum... Eskinin tam tersi.

Selam ve dua ile hocam...

İnşallah rüyamda ellerinizden öperim.

 

 

Tarih:24 Kasım 2008 Pazartesi 22:45:16

RE: RE: RE: gününüz hayır olsun hocam

 

Akşamın hayır olsun Esra,

Sonunda beni rahatlattın. Teşekkür ederim. O kesin kararını verdiğin, aşırı tepkili olduğun mektubundan sonra uğradığım ruh halinden beni çıkarmış oldun. Çok kaygılandım, tedirgin oldum, biraz da strese girdim. Sindirim sorunu yaşadım. Bugün hiç keyfim yoktu. Hadi adını tam koyayım, hastalandım. Dört saatten fazla yattım. Nane limon, aleo vera, doğal birçok tedavi ve gribal ilaçları üst üste kullanarak nispeten kendime geldim.

Hemen bilgisayar başına geçip, senden gelen iyi olduğuna dair mesajı var mı diye baktım. Varmış. Şimdi daha iyiyim. Sağol... Allah sağlık afiyet versin.

Derslerini ihmal edersen, okulunu ikinci plana itersen, manevi görev vermekten vazgeçmem gerekebilir. İki yükü taşıyamadığını sezersem, ikincisini kaldırmak zorunda kalabilirim. Hatırlıyor musun? Bunu istediğinde, ’okulun bitsin ondan sonra’ demiştim. Sonra seni geçmişinin yüklerinden kurtarmak gerektiğini düşünerek, ilim talebine dair duayı verdim... Son verdiklerimi de affını kolaylaştırır, gönlünü rahatlatır, seni zorlayan herşeyden, kendine kızmaktan kurtarır, arındırır, rahatlatır diye verdim.

Telaşlanmadan, acele etmeden her iki görevini de, aşırıya kaçmadan, dinlenmeni, eğlenmeni ihmal etmeden, normal sosyal faaliyetlerini devam ettirerek yaşamanı istiyorum. İnsan hatasız, günahsız olamaz. Büyük günahlardan uzak durarak, küçükler için istiğfar ederek, ibadetlerinle huzur bulmaya devam etmelisin.

Kendine iyi bakmalısın ki, güzel gelecek olan, geleceği görebilesin.

Biz Allah’a bir adım yaklaşırsak Allah bize on adım yaklaşır... Bu yol uzun bir yoldur... Yetmiş iki bin perde var arada... İnananlar bunun binlercesini aşmıştır ya, Efendimizi görmek, nur görmek için hem zikir yapacağız hem o zikirlerin tecellisini, zahire çıkmasını bekleyecek kadar sabrımız olacak. Mü’min, sakin, sabırlı, vakarlı, ne yaptığını bilen, bazı konularda tevekkül sahibi, örnek kişidir. Yürürken bile çok acele etmez. Bir müslümanı camiye yetişmek için koşarken gören efendimiz, o günkü hutbesini bu konuya ayırmış, namaza, mescide giderken bile vakarınızı bozmayın demiştir.

Tohum toprakta kaç ay yatar da biter, meyveye, mahsule dönüşür bir düşün. Şimdi sen iyilik, güzellik tohumları ekmeye başladın... Bitmesi, meyvesini vermesi için zamana ihtiyaç var.

Yine uzun oldu. Hoşça kal... Sevgiyle ve sevgili kal.

 

Tarih:24 Kasım 2008 Pazartesi 23:18:04

RE: RE: RE: RE: gününüz hayır olsun hocam

 

 

Ah hocam çok geçmiş olsun, ben sizi bu kadar kötü etkileyeceğini düşünmemiştim hiç. Sadece beni rahatlatacak bir kaç şey söylersiniz diye düşünmüştüm. Rahatlattınız da ama siz kötü olmuşsunuz bu sefer. Bendeki ruh halinin sizi bu kadar etkilediğini bilmiyordum hocam. Şimdi iyi olduğunuza çok sevindim. Rabbim hep sağlığı huzuru size sunsun hocam. Hep sağlıklı olun inşallah...

Hep düşündüklerimi yazıyorsunuz hocam, biliyor musunuz? Bugün aklımdan dediğinizi geçirmiştim. Hani ben zikir istiyorum demiştim de siz de okulunu bitir; sonra nafilelerle Allah a daha çok yaklaş demiştiniz. Ben Allah a yaklaşmak için üç yıl bekleyemedim, başladım. Sonra siz de zikir verince çok mutlu oldum... Ama tamam hocam, inşaAllah okulumu aksatmayacağım. Bu dediğiniz kulağıma küpe olsun da dersleri aksattığım an aklıma gelsin. Çünkü ben manevi görevden de geri kalmak istemiyorum. Bunun için tamam hocam, ikinci plana itmeye başladığım okulumu, tekrar birinci plana alıyorum, söz hocam...

 

Hocam ne farkettim şimdi biliyor musunuz? (geçmişi katmıyorum şimdilik) ufak tefek olmaması gereken hatalarımı Allah sizden işittiriyor. Geçenlerde camiye koşarak gitmiştik arkadaşla, imama yetişelim diye... Ve siz vakarlı olmamız gerektiğini hatırlatıyorsunuz...

Hocam ya... İnşallah yolladığım mektubu okumadan önceki ruh halinize ve sıhhatinize kavuşmuşsunuzdur. Çok merak ettim sizi. İyi olduğunuzda, çok iyi olduğunuzda yazın hocam, olur mu?

Bir de hocam ben zaten sizi dinlemeyi çok sevdiğim için uzun mesajlarınızı daha çok istiyorum, Tekrar tekrar okuyorum. Gözden kaçırdığım yerleri de sindirmeye çalışıyorum... Ve sanırım asıl ben çok uzattım hocam... Rabbim sağlığınızı bozacak hadiseler yaşatmasın... Hocam ya. Ben çekinirim şimdi, çok kötüyken size yazmaya, benim yüzümden hasta oluyorsunuz. Gerçi o mektuptan daha kötü bir şey yazacağımı sanmıyorum ama yine de sizin üzülmenizi, hasta olmanızı istemiyorum.

 

Sağlıklı, huzurlu kalmanız duamda hocam... Rabbime emanet olunuz.



















( Esra’ya Mektuplar-7/ Hocam Nasıl Da Her Şeyime Vesile Oluyorsunuz başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 30.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.