NİZİP ANTEP YOLCULARI 1


Teyze oğlumun kızının düğünü vardı.Memleketimizdeki düğün telaşesi bitmiş sıra Nizip’teki düğün telaşesi başlamıştı.
Hadi sende Hasan abi demelerine bakıyormuşum,nasıl olsa beni bekleyen arayan mı vardı ..
Atladık otobüse düştük Nizip yollarına.
Gaziantep’i hiç görmemiştim oraları da görmüş olacaktım .
Defter yazarlarından Sami hocanın oğlunun nişanını yapan oralı dostları vardı .Hocam gibi ben meşhur olmadığımdan beni tanıyan yoktu oralarda..
Aslında oraya gitmemim bir nedeni de 34 yıldır görmediğim Nizip’li olan ilk öğretmenlik yaptığım arkadaşı da ziyaret etmekti.Bir taşla iki kuş vuracaktım avcı isem..
Büyük oğlum İslahiye de askerlik yaptığında Adana ,Osmaniye ’yi görmüştüm .Oradan ilerisini görmemiştim.
Gün ışığı olduğundan oraları rahat görüyordum.Yeşil tarlalara,tepelere tünelleri girip çıkarak ilerliyorduk .
Gaziantep’e gelmeden önce kulaktan dolma Tv den görme bilgiler vardı.Sami hocamın Antep’in Hamamları yazısı,Mozaikten yapılmış tapınağın resimlerini görmüştüm.Bir de meşhur Antep baklavasıyla tanışacaktım yerinde.
Malatya’ya gelmeden önce sizi kayısı ağaçları karşılıyordu.Antep’e yaklaşıyorduk bir tek fıstık ağaçı göremedim.Ne zaman Antep’i geçtik Nizip’e doğru giderken merak ettiğim fıstık ağaçların görmüştüm az da olsa arada sıra zeytin ağaçları vardı.
Akşam kınayı yaptık,oyunlar bizim oraların havaları gibi değildi bol bol halay çekenlere baktık oturduğumuz yerden .Baka baka bir az bir şeyler öğrenmiştim.
Yol yorgunluğu sıcaktan iyice sersem olmuştuk,içtiğimiz suyun haddi hesabı yoktu nereye gidiyordu o sular giren çok çıkan azdı..
Ağabeyinin evini bize tahsis etmişlerdi.Yirmiye yakın kişi odaları işgal etmiş yatak taksimi kavga dövüş olmadan sona ermişti ben kendim yer yatağını tercih etmiştim.Çek yatta yatıp gece birisinin üstüne düşmeyeyim diye.
Sabah kahvaltısından sonra arkadaşı ziyaret vardı aklımda.Geleceğimi bilmiyordu beni tanıyacak mıydı acaba.gerçi çıkan şiir kitabımdan bir tane ona hediye etmiştim oradaki resimim vardı.
Nasıl yapsam diye düşünürken dünürlerden istibarat bilgilerini aldık.Benim telefonla konuşsak numarasından anlardı.Teyze oğlu telefonundan çocuğunun buradaki okullu kazandı.Konyadaki bir arkadaştan telefonuzu aldık sizi tavsiye ettiler gibilerden laflar ederek yarın saat sonra görüşürüz sözleriyle telefonu kapattı.Önce ben gidip konuşacaktım sonrada onlar gelecekti.
Oraya giderken yolda arapça yazılı plakalı araçları görünce sordum turistler mi var burada.Hata şu kadar... suriyeli var buda da deyince şaşırmıştım.
Odası üçünçü katta idi küçük bir yazahane içinde bilgisarayın başında oturuyordu.Yıllar insanı ne hale koyuyordu siması ayni idi beni tanımamıştı.Artık rol yapmak bana kalmıştı ben biraz önce telefon etmiştim çocuk için yer arıyorduk gibilerden laflar ettikten sonra onu inceliyordum.Hayırlı olsundan sonra yurtun özellikleri ayrıntılarını sayarak tam bir ticaret adamı olmuştu.Rolümü de güzel yapıyordum her ne kadar terliyorsam da o sıcaktandı..
Bir az sonra onlarda gelmişlerdi.Yazahane küçük ve sıcak salona geçelim diyerek ayağa kalkınca ben Hasan hoca tanımadın galiba diyerek birbirimize sarıldık.Diğerleri beş on dakika sonra sizin konuşacaklarınız vardı diyerek bizi bırakıp gittiler.
Kaçak çayların biri gidip biri geliyordu.Otuzdört yıllın gerisine gitmiş beni almaya gelmişlerdi laflar bitmemişti..







Etiketler:
( Nizip Antep Yolcuları 1 başlıklı yazı HasanÖzaydın tarafından 21.02.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.