1 Çocukların Ders Veren Dürüstlükleri


 

Kocaeli 8.Kocaeli Kitap Fuarı bu yıl, öncekilerden daha kalabalık ve hareketliydi. Konuk yazar ve şairlerin çocuk üzerine odaklanması, çocuk kitaplarına rağbet edilmesi sevindiriciydi. Sanırım çocuklar da fuarda,  yetişkinlerden daha fazla kitap satın aldılar.

Bu yüzden, tüm stantlar öğrencilerin ziyaretleriyle cıvıl cıvıldı. “Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği” nin standı da, ziyaretçi akımına uğradı. Üye şair ve yazarlar okuyucu için bol bol kitaplarını imzaladılar.

Fuarda, kitap adına, ülkemiz adına güzel örneklerle karşılaştık sürekli. Fakat bunlardan birisi çok manidardı:

On yaşlarında iki kardeş, standımızdan kitap alarak, ücretini takdim etmişler. Para üstü hesaplanırken, iki lira fazla verilmiş kendilerine.

Ayrıldıktan sonra fark etmiş olacaklar ki, nefes nefese geri dönerek durumu anlatıp iki lirayı uzattılar. Telaşlarında, görevlerini yerine getirmenin mutluluğu vardı. Acelelerinin sebebini sorunca, “servis aracını kaçırmamak için koşturduklarını” söylediler.

Bu rizki göze alarak, kendilerinin olmayan cüzi bir parayı sahiplerine iade etmeye koşan böylesi kalplerde, elbette her güzellik yeşerecektir.

Eğitimci olarak gurur duydum, dürüstlükleri yüreğimi kabarttı. Örnek davranışlarını ödüllendirmek için kendilerine kitap ve başka hediyeler takdim ettik. Bu öğrencilerimizin anne babalarını, öğretmenlerini yürekten tebrik ediyorum.

Bu güzellikleri yazarken, banka önünde otuz lira bularak, kapının altından içeriye atan çocukları hatırladım. Bir de aynı günlerde kanser hastaları için toplanan yardımları çalan yetişkinleri.

Acaba çocuklar biz yetişkinlerden daha mı temiz ve dürüst? Dünyayı bizler mi kirletmekteyiz?

Çocukların umutlarını yıkarak, yarınlarını karartmaya hakkımız yok. O’nlara iyi örnek olamayan bizler, bari güzel davranışlarından ibret almalıyız.

Geleceğin dünyasına çocukların dürüstlüğü yön verecektir.



Sevgiyle kalın…





 

( Çocukların Ders Veren Dürüstlükleri başlıklı yazı KARAM-41 tarafından 1.06.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.