BALIKDA


  Hemşerim Ö.B. Uşaklıgil gibi seviyordum ben de denizi .
Olmayan bir şey insan oğlunun ilgisini çekermiş.Memleketimde deniz olmadığından mı nedir,deniz özlemi balık özlemi küçük yaşlarımdan beri vardı içimde .
  Görev yaptığım yerlerde ilk önce aklıma dere,göl var mı diye merak etmişimdir .
  Oğlum babam balığı seviyor diye olta takımı almıştı.Önce arkadaşıyla gitmişler sonra yerleri öğreneyim beraber gideriz demişti.
  O günün gelmesini istiyordum;deniz hasreti ,balık hasretim sona erecekti .
  Samsun'da kenardan limana balık tutmaya giderdim.Gide gele insanlarla arkadaş oluyordu insan.Bir gün annesi,bir gün babasıyla balığa gelen yirmi beş otuz yaşlarında oğullarıyla tanışmıştım.Günde üç paket sigara içiyormuş doktor tedavi için balık tutmayı önermiş.Onlarda sırayla getiriyorlardı balığa.Ben de tayinin çıkar gidersem gittiğim yerde olmazsa deniz diyerek boş olduğum zamanlar balıkta alıyordum soluğu.
   Bir sektör olmuştu balık tutma da.On beş kişi  tekne kiralıyor sabahtan akşam üstü beş altıya kadar avlanıyorlardı.
  Samsun'da belediye başkanlığından alacağım vardı.Denize atılan naylon poşetleri toplardım balık yerine .
  Baba işleri ayarladım yarın gidiyoruz balığa uykunu al denize filan düşersin bak uykusuz olunca ikazını almıştım.Bir yere gideceğim zaman uyku tutmaz beni.Saati kursamda telefonu ayarlasam da .
    Kuşadasına gidecektik oradan da kaptan nereye götürürse .Buralarda mülteci olayları çok oluyordu bizide sahil güvenlik durduracak mıydı acaba.
    Arabayı park ettikten sonra ellerimizde olta takımı yiyeceklerimiz limana doğru yöneldik.Daha güneş doğmadığından sabah serinliği vardı.
  Gideceğimiz tekneyi bulduk ,eşyalarımızı ikişer kişilik banklar vardı yerimizi seçmiştik.Sayımız tamam olunca kaptan gidiyoruz arkadaşlar deyip motoru çalıştırdı.Bir az sonra Kuşadası arkamızda kalmıştı.
  Daha önce gittikleri belliydi birbirlerini tanıyorlardı koyu bir sohbet başlamıştı.
  Yarım saat olmuştu açılalı kaptan yemleri hazırlayın demesiyle oltalara yemleri takmıştık.
  Artık balıklar bizi biz onları bekliyorduk.Saatler ilerliyor deniz biraz dalgalı olduğundan mı nedir balık vurmuyordu.Vursa da usta balıkçı olmadığımızdan mı nedir akşama kadar dört tane küçük balık yakalamıştık.
Bazen yakalayanlara bakıyorduk nasıl taktikleri ,iğneleri küçük mü diye.Ne yapsak da olmadı bu gün balıkları beslemeye gelmiştik.
Tutanların sevinçlerine ortak olmuştuk.Haydi geliyor diyene bakıyorduk ne tutmuş diye.Önümüzdeki kovadaki dört tane balıkmış kısmetimiz.Biz de kabahat yoktu balık kalmamıştı denizde.

                           SUÇUM YOK

   Aslında ,
   Büyük balıkçıyım.
   Bakmayın ;
   Yağmur yağıp,
    Şimşek çakıp,
   Balıkların kaçtığına...

Eve giderken uğrayacağız artık balık haline...
( Balıkda başlıklı yazı HasanÖzaydın tarafından 21.06.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.