Ne demişler,"at sahibine göre kişner"dolayısıyla birimin,kurumun başındaki kimse çok önemlidir;vizyonu , hedef ve yaklaşımı kuruma sirayet eder.Bundan dolayı diyorum ki,Milli Eğitim Müdürü olsaydım neler yapardım.

1-Müdürlerin tamamını bir araya getirir, özel salonlarda ağırlar, ilgilenir ve cep telefonumu onlara verip, sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumu inandırıcı bir şekilde dile getirirdim.

2-Zaman zaman Liselerin toplantıları ayrı,İlköğretimin toplantıları ayrı yapar sorunları tespit eder çözümler üretirdim.

3-Mesleki eğitimi çok önemserdim.

4-Eğitim öğretim dışı işlerimi (olağan üstü bir hal dışında) saat 15:00 sonrasına bırakırdım.gerekirse mesaimi uzatırdım.

5-Haftanın bir gününü (öğlen sonrasını) Okul müdürlerine tahsis ederdim.

6-Bir plan dairesinde her dönem en az bir kere tüm okullara giderdim.İdarenin sorunlarını, öğretmenleri dinlerdim.

7-Hayır sever vatandaşlarımızı Okullara yardımcı olmaya teşvik ederdim.

8-Milli Eğitim personelinin tamamını bir seminerden geçirir öğretmenlere karşı daha nazik olmalarını sağlardım.

9-Öğretmenler için branş kurslarını verirdim(isteğe bağlı tabi)

10-Özel öğretimin sorunlarını dinlerdim.Milli eğitimin okullarıyla iş birliği oluştururdum( 11 yıl özel öğretimde çalıştığım için yapabileceğime inanıyorum)

11-10. çeşit testten(9.sınıf ortak,10.sınıf MF, TM, SOS.11. sınıf MF, TM ,SOS 12.sınıf MF, TM, SOS) oluşan tarama testlerini öğrencilerime uygulardım.başarılarını sanal ortamda bizzat takip ederdim.

12-Bütün hizmetlileri gece bekçileri olarak okullara dağıtıp temizlik için hizmet alımına giderdim, yaklaşık olarak bir trilyon param giderdi ama çok rahat bir yıl geçirir ve temiz nezih bir ortanda eğitim öğretim yapılırdı.

13-Müdürlere karne hazırlardım yılda 4 karne kendilerine verirdim.(Puanlamada Öğretmen –veli-öğrenci-okulun genel durumundan yararlanırdım.)

14-Sosyal etkinlikleri önemserdim.

15-Medyayı kullanarak, billboard kiralayarak vatandaşın dikkatini eğitim öğretime çekerdim

16-En az dört ayda bir(Eylül-Ocak-Haziran) aylarında Öğretmen sendikalarıyla bir araya gelip,detaylı değerlendirmeler yapardım.

17-Pratik İngilizciye çok önem verirdim(200 cümle,50 deyim 500 kelime yeter de artar )

18-Tüm liselerin en az bir töreninde öğrencilere hitaben insani bir konuşma yapardım.

19-6 ayda bir Okul müdürlerine ve zümre başkanlarına kendime karne hazırlatırırdım ve karnemi değerlendirirdim.

***Zaman içinde hangi ilde yararlı bir uygulama bulsam hemen ilime de uygulardım***.
E.KAYA
( Milli Eğitim Müdürü Olsaydım başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 13.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu