İnsanı yaratan yüce Allah kullarını sahipsiz bırakmamış zaman zaman aralarından bir nezih insan yetiştirerek Uyarıcı ve Müjdeleyici bir elçi olarak Peygamberlikle görevlendirmiştir.
Bir kısmı bir bilge edasıyla sözlü rehberlik yaparken ,yeryüzü kalabalıklaştıkça sühüf gelmiş ve Kur’anı Kerimle tekamül bulmuştur.
Kur’anı Kerim; İnanç ve ibadet,Tefekkür ve amel,İman ve İslam,Hak hukuk ,Sıla ve sevgi, Azap ve ikap,Cennet ve cehennem Alim ve cahil Kadın erkek Dünya ahret,Sulh ve savaş,Yer ve gök,Kara ve deniz,İnsan ve hayvan,Gece ve gündüz,Oruç ve namaz,Hac ve zekat,Mümin ve müşrik ,Zikir ve tespih kısacası kuranın ifadesiyle yaş kuru ne varsa içerdiği,işaret ettiği mümtaz bir kitap.
Bir yaklaşıma göre Recep ayının mübarek oluşu Şabana komşu oluşundan ,Şabanın da Ramazan ayına olan komşuluğundan ,Ramazanın mübarek olmasının enönemli nedeni ise Kadir gecesini içinede barıdırdığı için, Kadir gecesinin bin aydan hayırlı olmasının asıl sebebi de bu gecede Kur”anın bir bütün olarak inmesinden kaynaklanıyor.
Kur’an ki ruhumuzun, gönlümüzün, vicdanımızın; sesine, manasına, terennümüne ihtiyaç duyduğu müstesna bir kitaptır. O kitap ki dünyanın beyni durumunda olup,dünyadan alıkonulursa dünya belki de sara geçirecek, başka bir ifadeyle insanlığın başına kıyamet kopacaktır.
Kur”an’ın yer yüzünde en çok okunan,en çok ezberlenen, en çok yazılan kitap olduğunu biliyor muydunuz?
Kur”anda;
Doğruluk,mertlik,merhamet,cesaret ve yardımlaşma meth edilirken,Yalan ,iftira,fitne,iki yüzlülük ve zulüm tenkit ediliyor.Bu tavsiyelere dikkat eden bir kimsenin nasıl bir örnek şahsiyet olacağını siz tasavvur edin.
İbadet,muamelat,nikah ve talak , feraizle mühakemat ve müşebbihat ayatleriyle insanı insan olarak yaşamaya davet ederken düşünmeye akl etmeye sevk ediyor.Ki ademoğluna yakışanı da bu olsa gerek çünkü insanın eşref i mahluk olmanın ana nedenlerinden biri de düşünme yeteneğine sahip oluşudur.
Darb -ı mesel ve kıssalarıyla kimi peygamberlerin başında olup biteni dile getirirken insanın da pay almasına fırsat veriyor.
Hayatın her alanına bir göndermede bulunan bu yüce kitap aslında bütün insanlık aleminin ihtiyaç duyduğu emsalsiz bir rehberdir,ne yazık ki kimi diktatör kişi ,kurum ve örgütler bu seçkim kitaptan insanlık alemini mahrum ediyor insanlığa sunulmasından korkuyorlar.Kur’anı tanıyan insanlık, kendini tanıyacak Allah’a olan güven ve itibarinden cesaret alarak haksızlığa baş kaldırmasından korkuyorlar,zaten Allah’ı tanımayan bedbaht kimseler var ya dünyanın en korkak insanlarıdır.
Kur’an okunup amel edilmesi gereken bir kitaptır,hayatını sekülarizm teranesiyle geçiren kimselerin vay haline.Selam ve sevgilerimle hayırlı bayramlar diliyorum
e.kaya
( Bir Numaralı Kitap başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 17.12.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.