ELİF

     Hüzne uzandım sessizce. Bazen ağlamaya ihtiyaç duyar ya insan, hani duaya tutunur gibi sımsıkı sarılır ya hislerine. Ben de gözyaşlarım ardına saklandım bir ara ve dünyalık heveslere mola verdim. Nefsime ''Dur!'' dedim ve umutlarımla coşturdum hayalimi. Mevlana'yı hatırladım bir ara, tıpkı o yüzyılda yaşamışım gibi. Aşk ellerimden tuttu ve semaya davet etti beni. ''Merhaba kalbim! Selâm ey parlayan hüznüm!'' dedim usulca.

    Elif harfine takıldım uzun süre. Adımın buradan gelmesiyle neşelenip Arap alfabesinde gurur duydum. Elif gibi dimdik olabilmeyi düşledim hep. Vav şeklinde ana rahmindeki kıpırdayan bir bebektim daha dün. Bugün Elif olup doğruldum nur saçarak. Elif harfinin ışığı nurla parlayınca kimisi ''Elif Nur'' dedi bana kimi de 'Elif Su''. Elif Nur ve Elif Su...  İki güzel ismim vardı artık. Yazarın kaleminden parlayan ışıltılar su ile coşup nura boyandı. Bendim o yazar da sanki. Kalemimin azmi nurumun ışıltısıyla dost olup yine Elif oldum. Elif Lâm yahut Lâmelif... Sonuçta Elif'tim Elif.

( Elif başlıklı yazı KONUK YAZAR tarafından 11/12/2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu