1 Heybemden - 63 -

** Ölümler hep var. Kimi Niyazi yoluna, kimi namus , kimi vatan uğruna... Sonrası dım dıma, dum duma . Hepsi unutulmakta.

** Çarkında feleğin döner durur insan. Kimi pas geçer, kimi iflas eder. Kimi de alır bin puan.

** Sen koynuna alıp uyutmuyorsun da beni ey gece. Ne geçiyor ki eline. Az sonra silip atacak ya seni gündüzde...

** Kiminin umutları yüreğinde, kiminin ise cebinde.

** Her vakit sevmek insanın farzı olmalıdır.

** " ben sensiz yaşayamam ! " Atıp tutup durma, Külhanlığına bir rest çeker alır elinden yoksa Yaradan !

** " Sevdalarda onur ve gurur yoktur." sözü sadece edebi laftır. Onursuz ve gurursuz sevda yalakalıktır.

** " sana kurban olurum." " bu can feda olsun sana." gibi sözler sevdanın en şiddetli anlatım şeklidir. Ama ölünecek ve yaşanmayacaksa sevda neye yarar ?

**Sevda için asla paspas olunmaz. Ezilip, kir pas içinde kalırsınız yoksa.

**Gün içindeki olay ve söylemlerinizi gece hatırlayıp muhasebesini yapınız.

 

** Çınar der yakınlarım bana. Ama ben asırlık olmayı diliyorum. Ne kaldı ki .Topu topuna 32 sene... Ha gayret be.

** Demiştim dimi benimle baş edemezsin diye. Aha da defterini dürmek üzereyim .Hayda güle güle.

** Hadi topla çer çöpünü, hüznü, gözyaşlarını güle güle 2016 !

** Nefes alıp veriyorsa Allah'ın lütfuyla ve kavruluyorsa yağıyla eyvallahımı olur sıradan insana.

** Ne kadar yaşamış olsanız da ; var oldukça hayatın size öğreteceği çok şey daha vardır.

** Huzur buldu rüyalarım bile sen geldin diye.

** Şerefsiz, onursuz ve ahlaksız yaşamayı düstur ve yol edinenler; hiçbir ahlaki değere itibar etmezler.

** Bırakın atıp tutmayı , felsefe üretmeyi. Eninde sonunda aslına rucu eder insan. Helede son nefeste iken. Salavatın dökülür dilinden.

** hayat ve hikaye. Herkesinki kendine . Senaryoya ne gerek. Yaşa ve yaz işte.

 

**Allah’a yönelen, Allah’ı bulur. Hayra yönelen, hayrı bulur. Allah’a asi gelmek ve ondan razı olmamak, ister istemez hayatta karamsar bir bakışı getirir. Ve bu bakış da hayatı gerçekten karartacaktır.

** Dede, nine olunca daha iyi anlıyor insan nasıl büyütüldüğünü ve büyüttüğünü. Bu ne emek bu ne meşguliyet. İşte kutsallık bu olsa gerek.

** Hiç kimse bir aileye , sülaleye mensubiyetini kendi irade ve tercihi ile seçemez. Ancak ; konumu ve sıfatı ne olursa olsun o soy sop içinde oluşa ait aidiyet ve mensubiyetine yakışır hareket etmekle mükelleftir. Çünkü kişiler daima aile ve sülalesi ile tanınır ve anılırlar.

**Erkekliğini ve kadınlığını evde bırakıp ; dışarıda delikanlıca ve hanımefendice yaşamak üstün bir ahlaklılıktır.

** Selamünaleyküm. Aleykümselam. Alcağını aldı mı hadi eyvallah. İşte insanlık bu vesselam ! Hiç olmazsa Allah’ın adını anmasan.

 

** Ülkemizin hükümranlığına göz koyanların hainlikleri artık mutat hale gelmişken; hala robot ve kukla olmaktan kurtulmalıyız. Her olayda heryerde fotokopili söylemlerden vazgeçme vaktidir. Bıkkınlık alışkanlıkları körüklemektedir. Bu hal tepkileri ve çözüm önerilerini ruhsuz ve etkisiz hale götürmektedir. Şehit polisimiz artık örnek olmalı ve her kesim birlilikte şerefsiz guruha topyekun çullanmalıdır. Her gün ölmek ve korkmak tabiyatımıza terstir. Nutuklar canlılık yerine bıkkınlık yaratmaktadır. Ya istiklal ya ölümse şiarımız kahpelere meydan bırakılmamalı herkes tetikte olmalıdır.

 

 

 

** Evlilik yoluyla birbirine bağlı olan kimseler, Dede ve nineleri bir olanlar; BİR KİMSENİN CİVAR AKRABASININ TÜMÜ, GERİDEN GELENLER VE ÖNDEN GÖÇENLERİN TÜMÜ. Soy, hısım akraba, aile ;SÜLALE kavramını oluşturmaktadır.
Bu anlamda eşini seçmek dışında hiç bir birey kendi tercih ve iradesi ile ne anne babasını seçebilmekte ne de sülale fertlerini belirleyebilmektedir. Ama bir aile ve sülaleye mensubiyeti daima bakidir ve böyle anılmaktadır.
O halde günümüzde iyiden iyiye bu kavramın değerinin azalmakta olduğu gözlenirken; kenetlenmeyi , sahiplenmeyi tesis fertlerin gücüne güç katacaktır. O bakımdan bu konudaki örf ve ananelerin göz ardı edilmemesi gerekliliği dikkate alınmalıdır.
Bu gün aynı soptan olanların ve bu sülaleyi oluşturan aile kütüklerindekilerin bile birbirlerinden bi haber oluşları toplumu derin bir uçuruma sürüklemektedir.
Sağlığında gerekli sevgi ve saygıyı, bağlılığı göstermeyenler o elinden kayıp bir daha dönmemek üzere gittiğinde ; avunabilmek için muhtelif yollara başvursa da asla ne toplumda ne de kendi vicdanında huzur bulamayacaktır.

 

 

** Kan revan içinde; kahpe, kalleş pusularda bomba ve mermilere hedef olduk. Ateş düştü ocaklara; yangın yüreklerde. Oluk oluk kanlara eşlik etti gözyaşları. Ve hüzün doldu ülkem topraklarına.
Kuytularda tecavüze uğradı genç kızlarımız. Dövüldü, sövüldü , aşağılandı kadınlarımız ! Aslanın ağzında lokmalar. Zorlandı ekmek götürme çabasında olanlar. Sen bize neler yaşattın böyle ey 2016 !.. Kara bir örtüydün üzerimizde. Bak işte bitti hükmün senin de. Hadi yürü tarihin kara sayfalarına...

** Sen ey 2017 !... Hoş geldin , sefa getirdin. Bitsin seninle ızdıraplar, kalleş , şerefsiz pusular gömülsün üstlerine, dinsin gözyaşları hüzünler. Güneş açsın ülkemizin üstüne. Huzur le örtülsün yaşam.

** Hoş geldin 2017 ! Açtık kucağımızı , umutlarımızı sana. İyi davran bizlere. Bahtımız açık olsun sayende. Umudumuz bol olsun. Huzur, bereket, bolluk yuvalarımıza dolsun.
Sağlık, mutluluk, başarı bizlerin olsun, gönlümüzdekiler yeşersin bir bir. Sayende yaşayalım güzel güzel.Ve seni minnetle alkışlarla dualarımızla uğurlayalım kazasız belasız vaktin geldiğinde....

**Paniklemeyin , endişe etmeyin. Bırakın ağlasın bebekleriniz akılları ermezken bu rezil dünyaya.Onlar biz buradayız diyorlar, yerlerini işaret ediyorlar, hatırlatıyorlar varlıklarını.Hem doyasıya ağlasınlar ki bitsin gözyaşları pınarlarında ve kalmasın ileri dönemlere ağlamalar. Hep gülsünler, güldürsünler bizleri.

 

** Kazık yemek, kazık atmak, kazıklandı,kazıkladı... gibi ifadeler çok kullanılır ya günlük hayatta. Aldanmayı , aldatmayı ucu sivriltilmiş muhtelif ebattaki ağaç envaline mal etmek ne kadar hazin. Ama madem adet olmuş en ideali kazığı sonuna kadar sokmamaktır. Çünkü sonunda alışır acısına. En iyisi yarıya kadar sokmalı ki sürekli acı çeksin. Yarıya kadar oturtturulduğunda AH , sonuna kadar oturtturulduğunda ise OHH diye bağıracaktır.

** Bir sigara çıkardı paketinden adam. İki parmağı arasında hapsederek hırsla " sen adam olsan ringe sererdim döve döve. Ama sen beni bitiriyorsun meret şey ! " diyerek yere attığı sigarayı tekmelidi defalarca. Dereceli bir boksör, futbolcu ve fizikçiydi. O günden beri onu sigara ile gören olmadı hiç.

** Torunlarıma yanaştığımda " dede çok kötü kokuyorsun " diyerek öptürmüyorlar artık. Üç beş gün sonra doğum yapacak kızım , sigarayı bırakmazsam torunumu kucağıma vermeyeceğini söylüyor. Ee bizim yaşama sebebimiz onlarsa o zaman bu mereti dövüp üstünde tepinme sırası bana geldi demektir. Esir alamayacaksın yeter artık nikotin efendi.. Haydi oradan be..

 

 

Öyle değil bu işler adamım
Vur, kır, döv , söv
Delikanlılık değil bu
Başka şey efendilik dayılık
Bunun adı sadece ayılık.

 

 

 

Bak adamım
Bir yarımız biz bu halimizle
Yaşamaksa insan gibi amacımız
Muhtaçız helalinden bir kadına
Bunu hiç unutma

 

( Heybemden - 63 - başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 8.01.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.