Sosyal medya, çağımızın modern iletişim araçları haline geldi. Her gün bir yenisi daha eklenerek, kullanıcıların zihninde merak uyandıran bir konum oldu. Gerek iyi yönüyle gerekse kötü yönüyle, yediden yetmişe herkesin kullandığı sosyal iletişim araçları, genç kardeşlerimizin beyin yapısını oldukça köreltmektedir. Örnek verecek olursam, anneler ve babalar maalesef susmayan, durmayan çocuklarına;cep telefonu, tablet, laptop gibi vakit geçirecek araçlar veriyor. Küçüklükten çocuğun beyni 'yeni şeyler üretmeye ' ve 'hayal kurmaya ' kör oluyor. Bizim çocukluğumuzda dayanışma olurdu. Herkes sırayla bir oyun bulur, oynardık. Hangimizin ailesi yeni bir oyuncak alsa onu arkadaşlarımıza gösterek paylaşırdık. Şimdi ki çocukları yerinden kaldırıp bir bardak su verdiremiyorsun. Sosyal medyaların için de izledikleri ahlâk dışı programlar tamamen etkisi altına alıyor. Böyle bir çağda salih evlat yetiştirmek, türüne az rastlanır bir mevkii olacak. Ödüllendirmek isterken çocuklarımızı, onlara ne kadar zarar verdiğimizi unutuyoruz.
  
     Sosyal medyamızın ikinci sorunu ise; Gençlerin kötü kullanımıdır. Selam yerine 'slm', nasılsın yerine 'nslsn' gibi kısaltarak konuşmaları, hem Türkçe'mizin bozulmasına hem de kendimizden küçük kişilerin bu tarzda bir konuşma türüne alışmasına vesile olunuyor. Bu konular hakkında gerek bilimsel çalışmalar gerekse TDK'nın konferansları ile aydınlatılmaya çalışılıyor. Peki bu etkinlikler ne kadar etkili oluyor? Ne kadar kişi dikkate alıyor? Akıllı telefonların da hayatımıza girmesiyle teknolojiye daha da bağımlı hale geldik. T9 dediğimiz mesajla türü ısrarla doğru kelimeleri yazmaya çalışsa da, onu kullanan kişi yine kısaltmalara başvuruyor. Velhasıl kelam, Gittikçe kötüye gidiyoruz. İyi yanı yok mu diyenlere, elbette var. Bir çok seçim anketleri sosyal medya üzerinden yapılarak, halka bilgi aktarıyor. Kaybolan bir kişi yakınını sosyal medya aracılığı ile buluyor. Acil bir hastaya kan ihtiyaç duyulsun, herkese ulaşılabiliyor. Benim için iyi tarafları bunlardan oluşuyor. Birde fenomen olma çabasına girmiş gençlerimiz var. Takipçi kazanmak isteyen, beğeni ve yorum hastalığına kapılmış kişiler var. Benimde anlam veremediğim olay bu.
Neden, kendini öne çıkarma eyleminde bulunuyorsun? Bizim için gerekli olan faydalı şeyleri herkesin görmesini sağlamak. Eskiden büyüklerimiz derdi: Faydalı şeyleri herkese söyle, faydasız olanı içinde sakla.  Ha bir de okumadan geçen kişiler var. Onlara anlam vermek saçma olur. Sadece görselliğe bakarak anlaşılmaz bazı şeyler. o resimde kimin ne düşündüğü ve düşündüğünü yazması da önemli...


        Sonuç olarak; Çocuklarımızı, kardeşlerimizi iyi yöne sevk etmemiz gerekiyor. Onların geleceği bir çoğumuzun yaşam garantisidir. Hayal kurmalarını, çocukluklarını yaşamalarını engellememiz lazım ve bunu engelleyenlere engel olmamız gerekir. Aksi takdir de, gittikçe körelen gençlere sahip olacağız. Bu batının hızını kendimizde frenlememiz gerekir, diyor, yanlış bir sözüm oldu hepinizden AF diliyorum....

selam ve muhabbetle...

Büşra Karacan

 
( Sosyal Medya başlıklı yazı Büşra Krcn tarafından 4.03.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.