Makale / Toplumsal Makaleler

Eklenme Tarihi : 3.04.2017
Okunma Sayısı : 1047
Yorum Sayısı : 0
KANDIRILAN, KALIPLARA HAPSEDİLEN İNSANLIK

Yıkılma riski olan binalarda, önce kolonlarına ilave güçlendirme yapılır. Belli müddet idare edilir. Daha sonraki yıllarda da, komple yıkılarak kentsel dönüşüme gidilir.
Bazen insanoğlunun fikirleri, kararları, çizdiği yol, amacı, bakış açısı, felsefesi için de gerekli ve geçerlidir bu yöntem.
Modifiye ederek, ceket değiştirerek, taklit ederek, kopyalayarak olması gerekene ulaşılamaz.
Kökten fikirsel dönüşüm, adeta devrim gereklidir.
Ruh eskimiş, beden yorulmuşsa kaçınılmazdır bu.
Oturduğumuz apartman dairesinden ve şahsi ruh penceremizden bakarak belki bunu ihtiyaç hissetmeyebiliriz.
Ama  gelecek nesillere, "bu dünyada iyi insanlar da yaşamış" dedirtmemiz için, bu güzel mirası bırakma yükümlülüğümüz var.
Çağlar öncesinden günümüze, geçmiş tüm medeniyetlerin tarihine bakarak, fen, sosyal bilimler ve teknoloji alanındaki yaptıkları çalışmaları kriter aldığımızda ancak böyle bir değişime ihtiyaç hissedebilir insan.
"Nasıl olsa yapan var. Dünya da dönüyor.ben oturayım döne döne bana da gelir"  düşüncesi bizi hep tembelliğe sevk etmiştir.
Bunu başarabilenlerden hiçbir eksiğimiz yok, aksine fazlamız vardır.
Silkinip kendine gelme zamanıdır.
O zaman insan olduğumuzu hatırlayacağız ve iyi bir hatıra bırakacağız.

03.04.2017
Ali Rıza Malkoç
( Kandırılan, Kalıplara Hapsedilen İnsanlık başlıklı yazı Ali R.MALKOÇ tarafından 3.04.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.