1 43- Bizim Medeniyetimizi Bize Sattılar
İBN-İ HALDUN ….MUKADDİME;

Tüm dünya sosyologlarının kabul ettiği, insanların özgürce ve insanca yaşayabilmeleri için yazılmış en büyük ve en değerli kitap olarak görülen Mukaddime’dir. Bu kitabı yazan büyük İslam düşünürüdür.

Mukaddime’yi okuyan Avrupalı fikir adamları, sosyologlar, felsefeciler devlet idaresini elde tutan kiliselere karşı gelmeye başladılar. İnsanların kalabalık olduğu büyük kentlerde ki işçiler, köylüler bu düşünürlerin kışkırtmalarıyla büyük isyanlar başlamıştır. Fransız ihtilali başlangıç olarak gösteriliyor. Cumhuriyetin temeli ve Demokratik hareketlerin başlangıcı olarak gösterilse de ben bunu böyle kabul etmiyorum.

Dünyada bir hareket, bir buluş oldu mu İslam harici dünya milletleri hep kendilerine mal etmeyi çok güzel başarmışlar ve bizlerde kabul etmişiz. Ben kabul etmiyorum. Fransız ihtilalinin oluşmasını sağlayan Mukaddime’dir.

Her türlü konuda başkalarının yaptıklarını ne hikmetse benimsemeyi beceriyor, kendi değerlerimize de sahip çıkmıyoruz. Gelmiş geçmiş en büyük fizikçi, en büyük matematikçi, sosyolog v.b İslam aleminden çıkmıştır. En büyük sosyolog kim diye sorsak Darwin diye cevap alırız. Bu Darwin denilen adam tam İslam karşıtı düşünceyle insanların soyunun maymundan geldiğini savunur. İslam ülkesi olanlar da bu düşünceyi savunan adamın yazılarını okuyor büyük bir adam olarak kabul ediyor.

Bana kimse bu konuda hikaye anlatmasın. Cumhuriyette, demokraside, laiklik de islamiyetin özünden çıkmıştır. Başkaları bunları güzel işlemiş, pişirmiş, daha sonra da önümüze koyup bu bizim nefis yiyeceklerimizdir, yemeseniz ölürsünüz mutlaka bu şekilde kabul etmelisiniz diye bizleri kandırmaktalar.

Bende bu konuda iddia ediyorum bütün yönetim biçimlerin en değerli olanı islamiyet’tir. Allahın kitabı Kuran-ı Kerim’dir. Cumhuriyet, demokrasi ve laiklik bizim özümüzdür. Hepsi aynıdır aslında, birbirinin içindedir. Niye parçalara bölüyoruz. Neden böldürüyorlar biliyor musunuz ? Sırf islamiyet’i saf dışı bırakma operasyonudur. Yıllardır bu oyuna geldik. Bari aklımızı başımıza alalım da bu oyunlara artık son verelim.Bence şu an savunmamız gereken en büyük ülkü Türk-İslam üşüncesidir. Zaten tüm hıristiyan aleminin korktuğu durumda budur. Tüm insanlık işin gerçeğini öğrenecek diye her türlü oyunlara baş vurarak bizi engellemektedir. Bu engellemeye de maalesef bizde çok katkıda bulunuyoruz.

En güzel düşünen biziz. Her şeyin en güzeli bizde. Neden Hıristiyan alemine değerlerimizi kaptırıyoruz. Adamlar İslam düşünürün kitabından etkilenip yeni yönetimler ortaya atıyor. Bizde yeni bir icat edilmiş diye aynen kabul ediyoruz.

Mukaddime islamiyet’in özünü en güzel bir şekilde izah eden, insanların birbirleriyle olan ilişlilerini en güzel bir şekilde açıklayan bir kitaptır. Kuran-ı Kerim’in Türkçe açıklamasını al oku Mukaddime’yi okumuş sayılırsın. Tabii okuyabilene….

Bizler ancak yorum yapmasını biliriz. Alıp ta bir şeyi okumayız, araştırmayız. Bunları yapmasan elin yazdığı kitaba da inanırsın, tarihine de inanırsın.

Araştır… Oku….başka bir şey demiyorum.

09.01.2010
( 43- Bizim Medeniyetimizi Bize Sattılar başlıklı yazı Necmi Yaprak tarafından 11.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.