1 Hayat Sevince Güzel

HAYAT SEVİNCE GÜZEL

 

     “Birini sevmek başkalarınca görünmeyen bir mucizeyi gören tek kişi olmaktır.”

                                                                         - François Mauriac -

 

 

     Sevmekle tatlanır dünya. Seven bir çift gözde, sevilmeyi hak eden kalpte, güzel şiirler okuyan dudaklarda ballanır sözcükler. Arılar dudaklarına bal yapar şairin ve petek olur şiirleri. Yaşam arısı bal yapar dilimizde ve baldan bir dünya olur tatlı dil. Bir şeyleri, birini, bir canlıyı, minik bir kuşu, yol kenarındaki otu, gazete köşesindeki günün sözünü, komşunun sohbetini, ilgiyle dinlediği ders saatini… en ufak bir sevindirme oyunu yaratırcasına kurmalı düş senaryosunu. Bir mucize gibidir bir kalpte yer alabilmek ve orada sevgi yuvası oluşturabilmek.

    Afet Ilgaz: “Aşk hesap edilen değil, isabet edendir.” deyiversin satırlarımızda. Aşka bürünsün sevilen kalpler. Nur olsun şiirler, lâl olsun geçmiş. Türk filmlerimizde Yeşilçam sahnelerinde çekilen ‘‘Hayat Sevince Güzel…” şarkısında keyif aldım, o sahne ve başrol oyuncuları zihnimde canlanıverdi.

     ‘Hayat Güzeldir’ filmini izlediniz mi? Cesur bir babanın küçük oğluna yaşamın hep pozitif yönlerini ve bardağın dolu tarafından bakmasını öğretmesi, filmdeki ibretlik güzel sahneler zihnimde yer edinmiş. Güzel bir film, kaliteli bir kitap, bilgili bir dost, eğitimli bir çevre insanın hayatına anlamlı anılar katar. Hayat sevince güzeldir ve sizinle özeldir. Bir kelebeği, uçuşan bal arısını, orkide çiçeğinin güzelliğini, yumurtadan çıkan civcivleri, yeni doğan bebeğin kokusunu, fırından yeni çıkan taze ekmek kokusunu, ev yapımı bir bardak limonatanın tadını ve yüzlerce canlı örneğin bereketini içimizdeki ruh güzelliğiyle hissederiz. Gönül gözü zengin olunca fakirlik o ortama uğramaz bile.

 

     Hayat güzeldir gönül gözümüz güzel olduğu sürece. Kelimeler kaymak olur dilimizde ve ballanır da ballanır hecelerimiz. Tadından varılmaz sevgi seli akan kalplere, çıtır bir tat barındırır gamzemizde. HAYAT GÜZELDİR VE ÖZELDİR KALBİMİZ TEMİZSE.

( Hayat Sevince Güzel başlıklı yazı KONUK YAZAR tarafından 3.12.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.