ŞARABA SU KATARLAR
Bekri Mustafa'yı ramazanda içki içtiği için yakapaca kadıya götürürler.Çakırkeyif Bekri Mustafa'yı görür görmez kadı : 
-Behey kafir! Bu yaşta hala içiyorsun bu zıkkımı. Utanmıyor musun? Bilmiyor musun haram olduğunu? der. 
-Sırtınızdaki ipek kaftan da haramdır, diye karşılık verir Bekri Mustafa. 
Kadı : 
-Bunun içine pamuk katarlar. 
Bekri Mustafa : 
-Dünyada doğru adam mı kaldı, şaraba da yarı yarıya su katıyorlar... 

**
FIÇIDAKİ GİBİ DURMAZ
Bekri Mustafa, Yanında getirdiği fıçıdan şarabı bardaklara doldurup bir arkadaşı ile bir köşede demlenmektedir. Bekri Mustafa şarabın marifetini bildiğinden ağır ağır içerken arkadaşı şarap dolu bardakları birbiri ardına yuvarlamaktadır. O nedenle arkadaşını uyarmak ihtiyacı duyar:
-Bak imanım! Bu şaraba pek güven olmaz, yani demem o ki fıçıda durduğu gibi durmaz. Onun için yavaş git. Deyince arkadaşı:
-Boş ver! Atın eceli arpadan olsun. Diye cevap verir.
Az sonra arkadaşı sapıtmaya başlar, hatta ona karıştığı için Bekri Mustafa'ya küfür eder. Önce “sarhoştur, boş ver!” diye düşünen Bekri Mustafa, adamın iyice azıttığını görünce şarap fıçısını alır ve sarhoşun  kafasına patlatır. Yediği darbe ile ayılan sarhoş:
-N'oldu, bana niye vurdun? Der. Bekri Mustafa:
-İmanım ben seni uyarmadım mı? Bu şarap fıçıda durduğu gibi durmaz demedim mi?  Der.

**
İÇERSE İYİLEŞİR
Bekri Mustafa, çok hastadır. Yemek yemeyi bırakın su bile içememektedir. Geçmiş olsuna gelen komşu ve arkadaşlarının sorularına cevap verememekte, ağzından bir tek sözcük çıkmamaktadır.
Ziyaretçilerin bazıları durumunun çok kötü olduğunu ve bir-iki güne kadar öleceğini söylerken bazıları da onun bünyesinin kuvvetli olduğunu ve bu hastalığı atlatacağını iddia etmektedir. Ziyaretçilerden biri:
-Ona bir bardak şarap verelim. Eğer içerse iyileşecek demektir, içemezse ümidimizi keselim, der. 
Bu teklife bazıları öteki dünyaya sarhoş gitmek çok günahtır, gerekçesiyle karşı çıkar. Ama teklifi yapan gene de Bekri Mustafa'yı yatakta oturtur, bir bardak şarap doldurup ağzına verir. 
Hasta şarabı hemen içer ve birkaç gün sonra da iyileşir.

( Uyarlanmış Bekri Mustafa Fıkraları Gülmekten Bayıltıyor-4 başlıklı yazı Ömer Faruk tarafından 26.10.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.