Aşk, tensel haz peşinde koşmak değildir.Tıpkı altın madeninin aslına ermek için ateşlerden geçmesi gibi, akkor halinde potalarda ruhu ve bedeni eritmektir aşk. Ve bu yüzden kutsaldır.


Tensel zevk ne kadar şeytani ise, aşk ondan daha ileri derecede ilahîdir. Aşk insanı ve ruhunu arındırır. Kıymetli madenlerin ateşte eriyerek saflaşması miyarınca aşk ateşi de insan ruhunu ve bedenini temizler atıklardan. Gerçek seven saflaşır temizlenir.


O yüzden de sevdiği ile ilgili asla kötü şeyler hayal etmez. Onun için sevgili muhayyel bir ülkede muhayyel bir peridir artık. Sevgilinin bedeni değil, ruhudur önemli olan…


Tensel hazların acı zehirli okundan emindir âşıklar…
Aşkın anatomisi, yine aşktır. Biyolojik anlam yüklenemez aşka.



Aşk mana ikliminde neşv ü nema bulur. O yüzden Leyla’dan Mevla’ya yol bulma itiyadı gelişir gerçek âşıklarda.
“Fuzuli rindi şeydadır
Hemişe halka rüsvadır
Sorun ki bu ne sevdadır
Bu sevdadan usanmaz mı “ dedirtir Fuzuli’ye . Fuzuli’ye ve cümle gerçek âşıklara selâm ile ahir kelam… Aşkın Kutsiyetine imanımız var vesselam.





( Aşk başlıklı yazı İbrahim Kilik tarafından 3/9/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.