1 Kendi Suçlarımızın Yüzü
belirsizlik 
esniyor gün
yüzler yorgun
gözler mutsuz
boş bir çuval bedenler
salgın dehşeti 
insanı yalnızlaştırıyor
küresel tehdit 
sancılı belirsizlikler 
paramparça edilmişlik
herkes kendi uçurumunda
dayanılmaz körlük içinde
isyan ve inkarla yürüyor 
gömerek zamana kendini 
ömrünü tüketiyor 
esir olmuş maskelere
oldu bitti algılarla değişiyor insanlık
sürü psikolojik gidiyor 
tam bir aldatılmışlık...



Mustafa Kaya
31.05.2021/Üsküdar

NOT : ".. İnsanların elleriyle yaptıklarından dolayı karada ve denizde bozulma ortaya çıktı. Allah, belki dönerler diye yaptıklarının bir kısmını onlara tattırıyor... "(Rum 30/41)

Hava ve gürültü kirliliği, doğanın tahrip edilmesi ve çarpık kentleşme gibi insanlığın çevreye verdiği diğer zararların artması da canlı türlerinin nesli açısından ciddi riskler oluşturuyor. Bütün bu olup bitenlere hem öncülük eden ve hem de seyirci kalan insan, bugün dünyada genetik bozulmalara kadar giden çok daha büyük yıkımlara imza atıyor ve kendi sonunu da getirecek olan bu felaketi maalesef bir marifetmiş gibi görüyor.
Âyet, birden ortaya çıkan veya bir proje olarak kendini gösteren başta salgın hastalıklar olmak üzere , nükleer denemelerle tahrip edilen çevre kirliliğini,açlık sefalet savaşlar gibi acıların sorumluları ve sonuçlarıyla birlikte tarif ediyor.. 

( Kendi Suçlarımızın Yüzü başlıklı yazı cirik tarafından 31.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.