Kürdistan Ve İslam Birliği

Yazılar Kürdistan


KÜRDİSTAN

Bu tabir fincancı katırlarını ürkütüyor bu günlerde. Osmanlı Devletini bölen emperyalist güçler koca bir devletten bir sürü küçük devletçikler doğurmuştu. Irkçılık düşünce akımlarını ülkenin dört bir yanına yayarak, ayrılık arzularını uyandırmış, çeşitli örgütler kurdurarak, onları desteklemiş ve bağımsızlıkla sonuçlanan bir dizi aksiyonlara yol açmıştı.

Türk unsurun hakim olduğu coğrafyaya Türkiye adını vermiş, Arap Milletini küçük küçük parçalara ayırarak, petrol pastasını lokmalara ayırarak paylaşmışlardır.

Kürt unsuru ise dört parçaya bölerek, dört ayrı ülkenin hegemonyasına terk etmişlerdi. Kürt unsuru yüzyıla yakındır asimilasyon hareketlerine tabi tutulmuş, bazen de katliamlara maruz bırakılmışlardır.

Şimdi de aynı unsur çeşitli haklar talep ediyor, yüzyıllık macerasını zaferle taçlandırmak istiyor. Suriye’de Arap baharından istifade ide kuzeyde fiili bir durum yaratıyor, ırak federal devletinde Kürdistan eyaletini kuruyor, Türkiye’nin güneydoğusunda PKK terör örgütü vasıtasıyla bir takım haklar elde etmeye çabalıyor. Nihai hedeflerinde elbette bağımsızlık var. Ancak şimdilik bu konuda aceleleri yok. Erken doğum istemiyorlar. Molla Mustafa Barzani’nin başına gelenlerden büyük ders almışlar.

Geleceğe odaklanıyor, zamanın onlara yeni fırsatlar vermesini bekliyorlar. Şartların olgunlaşmasını istiyorlar. Öcalan bir terör örgütü yöneticisi olarak bağımsızlığa karşı olduğunu açıklıyor. Önce özerklik, sonraki adımda Türk-Kürt federasyonu... Öncelikle doğunun imarı ve yıllarca ihmal edilen bölgenin kayırılması. Bütçeden daha fazla pay istiyorlar.

Kendi kendilerine yönetim, iç işlerinde serbest, dış işlerinde hakim devlete bağlı ve onun himayesinde olmak istiyorlar. Ana dilde eğitim başlıca amaçları. Dillerinin, edebiyatlarının gelişmesi. Kürt dilinin resmi dil olarak konuşulduğu bir özerk bölge...

En son bağımsızlık ve başta İran’daki Kürt bölgesi olmak üzere, Irak, Suriye ve Türkiye Kürdistan’ının birleşerek Büyük Kürdistan’ın kurulması.

Ancak bu nasıl olacak. Kervan yolda düzülür hesabıyla önlerini görüyorlar, çok uzak gelecek yerine yakın geleceğe odaklanıyorlar.

Bu nasıl olur, bilinmez. Marksist, Komünist ideoloji sahibi PKK ile daha demokrat bir yapıya sahip olan Barzani nasıl birleşir? Birleşemezse ne olur? Güçlü olan güçsüz üzerinde baskı kurarak onu alt edip kendi hakimiyetini sağlar mı ?

.
Egemen güçler önce Irak’ı parçaladı sonra Suriye’yi... Şimdi hedefte Türkiye ve İran var. Parçalanacak ya da federatif yapıya yönlendirilecek bu ki devletten çıkarılacak Kürt bölgeleriyle, büyük Kürdistan parçaları tamamlanacak.

Bu büyük Kürdistan İsrail’in hayalidir ve bu topraklar gelecek yüzyılların doğal kaynaklarının mekanıdır. Siyonizm’in Büyük İsrail projesi bu toprakları hedeflemektedir. Emperyalist güçler bu Kürt realitesi vasıtasıyla büyük problemler ortaya çıkartmakta, bölge yönetimlerini elinde tutmaya ve sömürmeye devam etmekte. Hatta bölgede meydana getirilen terör hareketleriyle büyük silah pazarı oluşturmaktadır. Bölgenin doğal kaynakları bu bunalımla birlikte kolayca elde edilmektedir.

Bütün bu etkenler nasıl yok edilecek, bunlarla nasıl baş edilecek?. Üstelik buradaki hakim devletler birbiriyle sürekli dış güçler tarafından kavga ettirilmektedir. Güçlü bir İslam Birliği oluşmadan, oluşturulmadan, bu büyük hedef geciktirilmeden hain plan nasıl bozulacaktır. Bu bilinemez. Bilinen şey ise İslam devletlerinin büyük bir birliğe kavuşmasıdır. İslam birleşmiş milletleri, İslam paktı ve askeri birliği, İslam ekonomik birliği. Yapılması gereken budur.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 23.11.2013

Yazılar Kürdistan

KÜRDİSTAN

Bu tabir fincancı katırlarını ürkütüyor bu günlerde. Osmanlı Devletini bölen emperyalist güçler koca bir devletten bir sürü küçük devletçikler doğurmuştu. Irkçılık düşünce akımlarını ülkenin dört bir yanına yayarak ayrılık arzularını uyandırmış, çeşitli örgütler kurdurarak onları desteklemiş ve bağımsızlıkla sonuçlanan bir dizi aksiyonlara yol açmıştı.
Türk unsurun hakim olduğu coğrafyaya Türkiye adını vermiş, Arap Milletini küçük küçük parçalara ayırarak petrol pastasını lokmalara ayırarak paylaşmışlardır. Kürt unsuru ise dört parçaya bölerek dört ayrı ülkenin hegemonyasına terk etmişlerdi. Kürt unsuru yüzyıla yakındır asimilasyon hareketlerine tabi tutulmuş, bazen de katliamlara maruz bırakılmışlardır.
Şimdi de aynı unsur çeşitli haklar talep ediyor yüzyıllık macerasını zaferle taçlandırmak istiyor. Suriye’de Arap baharından istifade ide kuzeyde fiili bir durum yaratıyor, Irak federal devletinde Kürdistan eyaletini kuruyor, Türkiye’nin güneydoğusunda PKK terör örgütü vasıtasıyla bir takım haklar elde etmeye çabalıyor. Nihai hedeflerinde elbette bağımsızlık var. Ancak şimdilik bu konuda aceleleri yok. Erken doğum istemiyorlar. Molla Mustafa Barzani’nin başına gelenlerden büyük ders almışlar.
Geleceğe odaklanıyorlar, zamanın onlara yeni fırsatlar vermesini bekliyorlar. Şartların olgunlaşmasını istiyorlar. Öcalan bir terör örgütü yöneticisi olarak bağımsızlığa karşı olduğunu açıklıyor. Önce özerklik sonraki adımda Türk-Kürt federasyonu. Öncelikle doğunun imarı ve yıllarca ihmal edilen bölgenin kayırılması. Bütçeden daha fazla pay istiyorlardı.
Kendi kendilerine yönetim, iç işlerinde serbest dış işlerinde hakim devlete bağlı ve onun himayesinde olmak istiyorlar. Ana dilde eğitim başlıca amaçları. Dillerinin, edebiyatlarının gelişmesi. Kürt dilinin resmi dil olarak konuşulduğu bir özerk bölge. En son bağımsızlık ve başta İran’daki Kürt bölgesi olmak üzere, Irak, Suriye ve Türkiye Kürdistan’ının birleşerek Büyük Kürdistan’ın kurulması. Ancak bu nasıl olacak. Kervan yolda düzülür hesabıyla önlerini görüyorlar, çok uzak gelecek yerine yakın geleceğe odaklanıyorlar.
Ancak bu nasıl olur bilinmez. Marksist, Komünist ideoloji sahibi PKK ile daha demokrat bir yapıya sahip olan Barzani nasıl birleşir. Birleşemezse ne olur. Güçlü olan güçsüz üzerinde bakı kurarak onu alt edip kendi hakimiyetini sağlar mı bilinmez.
Egemen güçler önce Irak’ı parçaladı sonra Suriye’yi. Şimdi hedefte Türkiye ve İran var. Parçalanacak ya da federatif yapıya yönlendirilecek bu ki devlette çıkarılacak Kürt bölgeleriyle, büyük Kürdistan parçaları tamamlanacak.
Bu büyük Kürdistan İsrail’in hayalidir ve bu topraklar gelecek yüzyılların doğal kaynaklarının mekanı- dır. Siyonizm’in Büyük İsrail projesi bu toprakları hedeflemektedir. Emperyalist güçler bu Kürt realitesi vasıtasıyla büyük problemler ortaya çıkartmakta bölge yönetimlerini elinde tutmaya ve sömürmeye devam etmekte. Hatta bölgede meydana getirilen terör hareketleriyle büyük silah pazarı oluşturmaktadır. Bölgenin doğal kaynakları bu bunalımla birlikte kolayca elde edilmektedir.
Bütün bu etkenler nasıl yok edilecek bunlarla nasıl baş edilecektir. Üstelik buradaki hakim devletler birbiriyle sürekli dış güçler tarafından kavga ettirilmektedir. Güçlü bir İslam Birliği oluşmadan, oluşturulmadan, bu büyük hedef geciktirilmeden hain plan nasıl bozulacaktır. Bu bilinemez. Bilinen şey ise İslam devletlerinin büyük bir birliğe kavuşmasıdır. İslam birleşmiş milletleri, İslam paktı ve askeri birliği, İslam ekonomik birliği. Yapılması gereken budur.

Ahmet Kemal

( Kürdistan Ve İslam Birliği başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 4.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu