1 Esradan Yeni Mektup Var

Serbest Kürsü / Mektup

Eklenme Tarihi : 12.04.2009
Okunma Sayısı : 1627
Yorum Sayısı : 0
''Her kulun yetenekleri,istidatları farklı farklı olduğundan,farklı gerilmiş yaylardan atılan oklar gibi,daha daha uzağa düşerler.Bazıları ise hedefi on ikiden vurur..

Umulur ki sen hedefi vuracaklardan olursun..
Rabbim yardımcın olsun….''


Tarih:12 Nisan 2009 Pazar 11:35:51
RE:RE:RE:RE:selam ve selam hocam



Dualarla ayakta bu biçare hocam. Rabbim sizden binlerce kez razı olsun.
hep bizim için endişelendiniz, hüzünlendiniz, sevindiniz.
yazdığınızı okudum şimdi ve benim kendi yazdığımı tekrar okudum. mideme yine bir sancı girdi hocam. bu hep oluyor bana, sancısız bir günüm geçsin sonraki gün daha beter bir sancıya tutuluyorum. ağlamak secdede ağlamak bir tek rahatlatıyor.

kimse bilmiyor derdimi, Allah´la konuşuyorum ama utancım, çaresizliğim...

ahh hocam ben ne yaptım kendime, nasıl bir hata idi yaptığım... insanlara Allah´a çevremdeki herkese ihanet ettim. şimdi iki yüzlü müyüm, bazen evet diyorum kendime.

herkes ne kadar temizsin, iyisin, Hakk ile dolusun diyor. ama kimse gerçek beni bilmiyor ki.... ben evet Hakk aşkıyla doluyum, her an onla olmak bir tek arzum. ama geçmişim aklıma gelince herşeyden uzaklaşmak, kaçmak kurtulmak istiyorum. bana bir tek Allah yardım eder, bu dünyada bir tek O var. Vekilim O olsun istiyorum.

Namazlarımda;
-Allah´ım kalbim sana teslim olsun, ben kendimi koruyamadım, kalbimi koruyamadım, bundan sonra Sana teslim olmayı nasip et. beni hep Sen yönlendir, diye dua ediyorum.

O´na karşı samimi olmayı istiyorum.çünkü biliyorum ki samimiyet bir tek çözüm.
Kur´an dan ayet mealleri okuyorum. günü gününe denk gelen ya yaşadığım bir olayla ilgili buluyorum. ya da ayeti okuduktan sonra o ayeti güçlendiren bir olay yaşıyorum. bunların hepsi Allah´tan biliyorum. Allah ın beni nasıl da koruduğunu biliyorum. yaşadığım ufak tefek olaylarda aslında beni kendisine biraz daha yaklaştırdığını biliyorum. olumsuz bir olay yaşıyorum, hemen Allah´tan başkasından yardım isteyemeyeceğim geliyor aklıma, ben de O´na sığınıyorum.

ama tam olsun istiyorum, O´na gerçekten tam manasıyla teslim olmak, O´nun aşkıyla yanıp tutuşmak istiyorum. tüm günahlarım geçmişim pak olmadıkça O´nun huzurunda Nurlanmadıkça, ölümü istemiyorum O´ndan.
Allah´tan herşeyin hayırlısını istiyorum.

namaz kılarken bazen geçmişim geliyor aklıma, bir kare yetiyor hıçkırıklara boğulmama. secdeden kalkmak istemiyorum. ağlayıp tüm kiri pisliği atmak istiyorum, hocam.

ben pisim, bedenim pis, kalbim pis, ruhum pis... ve yorgunum bu yüzden.... insanlar da yoruyorlar beni... hem Allah´a bir sürü borcum da var... O´na sığınmaktan başka bir çarem mi var hocam. O ki bugüne kadar beni yaptıklarımdan dolayı cezalandırmadı... demek ki yoluna dönmemi O´nun aşkıyla yanıp tutuşmamı istedi.... nefsimden geçmemi O´na kavuşmamı istedi...

şimdi ben de O´nun istediklerini istiyorum. gerisini istemiyorum.


Allah tan bu dünyam ve ahiretim için güzellikleri isterken, bu dünyada da O nu istiyorum. Her şeyimi Allah için yapmış olmak ve bu istediklerimde de samimi olmak istiyorum.
ya hocam; istiyorum işte ben Allah´ı istiyorum. bu genç yaşımda O nunla dolmak ve ömrü hayatımı Allah ile O nun rızasını kazanmış bir şekilde geçirmek istiyorum....

beni seviyor Allah, biliyorum. ben buna layık olmak istiyorum lütfuna, keremine, güzelliklerine, verdiklerine layık olmak istiyorum...

Kur’an ahlakıyla ahlaklanmak istiyorum. Kur’andan bir ayet okuduğumda üzerime nasıl bir yük biniyordu hocam... önceden ben böyle miydim. değildim. işte bu da bir rahmet benim için... önceden bi haber iken Allah tan şimdi O nu arzuluyorum. ve gün gelecek Allah beni tam anlamıyla affedecek bunu diliyorum, Allah´tan...

ne cennet ne cehennem....

O nun rızasını kazanmak istiyorum. ama ben şimdi bu günahkar halimle ölürsem, karşısına nasıl çıkacağım Allah´ın... Peygamberime nasıl bakacağım.

O nu da çok özlüyorum hocam.... gelse diyorum. Peygamberime de çok ihanet ettim hocam... O ilk doğduğu gün daha bebek iken ümmetim demişken, bizi düşünmüşken ben yıllar yılı Ondan bihaber yaşadım.... O Emin oldu ben yalanlarda boğuldum. O günah işlemedi. bense günahların beterini yaptım, zina ederken… tek zina etmekle kalsam yine iyiydi....herşeye ihanet ettim...

Allah ın ezanı göklerde yankılanırken ben kulak tıkamayı seçtim. Anama, babama herşeye ihanet ettim. şimdi güzellikler beni kucaklayınca layık olamamak korkusu sarıyor.... ne kadar da Yüce imiş Allah, ne kadar da bizimle imiş... hiç yalnız bırakmadı beni. ama ben kendi nefsime uydum yıllardır ve şimdi de ben o nefsten kurtulmak istiyorum. Allah´ın aslanı olmak istiyorum. Peygamberimizin kızı gibi....

ahhh ne güzel olurdu ahhhh ahhhh ahh Allah´ım yanıyorum işte Senin için ağlıyorum Senin için göz yaşı döküyorum, affet Allah´ım bu biçareyi...AMİN.

siz kısacık yazdınız bense çok uzun tuttum hocam, affedersiniz....
bunlar içimdekilerin yarısı bile değil aslında... sınavlar başladı ve ben çalışamıyorum. kendimi veremiyorum çünkü derse...

ellerinizden öperim hocam


Sevgili Esra;

Selam senin,bütün mü’minlerin,şehitlerin,gazilerin,alimlerin,abidlerin,velilerin,cümle nebilerin hususiyetle de efendimizin ve ailesinin üzerine olsun..

Allah’a olan aşkın artsın eksilmesin,bu dünyada nuru tevhide ulaşanlardan,kurtuluş beratını alanlardan,milletine ümmeti Muhammede layıkı vechile hizmet edenlerden eylesin..
Coşkulu mektubunu okuyunca senin yaşında yaşadıklarımı hatırladım…Rahmetli hocamın nazarıyla tutuşan Allah- Muhammed aşkı alev alev yakmıştı bütün varımı…
Tabii ki hamdım,o ateşte piştim,yandım… Ne yanarken ne pişerken şikayet etmek aklımdan bile geçmedi.Hatta ateşin harı azaldığında telaşlanıyordum…terk edilmekten korkuyordum..tek haz kaynağım ibadetlerimdi.Huzuru zikirlerimde buluyordum.

Mekanı cennet hocam bazen benimle birlikte ağlıyor,bazen umutlarıma umut katıyor,teselli ediyor,bazen de nefsime hitaben nasılmış ! aşk dilenmek diyordu….Aşk dileyen maşukun cefasına katlanır…Leyla’yı istemek,gözünü yükseklere dikmek,Leyla’da yok olmaktır.

Allahi teala hemen her kuluna hedef olarak İNSAN_I KAMİL olmayı göstermiştir.Buna kabiliyetli yaratıldığımızı şu ayetle bildiriyor:
--‘ Gerçekten biz,emaneti yere,göklere ve dağlara arz ettik;onu taşımaktan çekindiler…korktular…Ve…O’nu insan yüklendi.Zira o zalum ve cehul idi..’’

Çünkü Hakk’ın bütün sıfatlarına talip,bütün yetkilerine haciz olmak demekti,emanet…

Bunun ne büyük bir iddia olduğunu bilmediği için başlangıçta cahil,bunu üslendiği taktirde nefsinin yok olacağını,fena fillah’ta başka hazların müptelasına düçar olmakla, bilinen nefsine zulmetmiş olacağını,nefsinin zalimi durumuna düşeceğini biliyor,bildiriyordu,rabbimiz..

Ama öyle bir istidatla yaratılmıştı ki bazı kulları, yaratanı için nefsine ait korkularından da umutlarından da geçiyor;
--Narın da hak,nurun da, diyor,
’’cennet cennet dediğin
birkaç huri birkaç kılman,
isteyene ver sen anı,
bana seni gerek seni, diyordu.Ateşe, kelebeğin ışığa sevdalanıp canından geçmesi gibi,varını var edene armağan ediyordu..

Ama yapılan fedakarlığın zirvesinde, yaşayan şehitler olmak vardı.
Peygambere komşu olmak vardı…
‘’’Çünkü İnsan-ı kamil;
Hakka karşı misali aynadır.
Aynaya bakan bir kişi ancak kendi suretini görür.Yoksa kendi suretini görmesi mümkün değildir.

O yüce varlık,alemlere kamil insanın gözüyle nazar eder…
O’un dileği,dileği olur.
İnsan_ı kamil olmasaydı;Allah ismi aynasında kendi suretini görürdü.Çünkü o isim Kendi zatına bir aynadır.İnsan-ı kamil dahi Yüce Hakk’ın aynasıdır.
Kaldı ki;Yüce hakk,kendi zatına vacip kıldı ki;
İsimleri ve sıfatları cem’an insanı-ı kamilde görülsün.

Hz Muhammed te olduğu gibi.Alemlere rahmet etsin.İnsanlığı kendi zamanında kamilen geleceğe nakil ettirsin.İmam-ı zaman,Kutbul aktap adıyla anılanlardan bahs ediyoruz. .’’’

‘’Allah Ademi kendi suretinde yarattı.’’
‘’Allah Ademi en güzel surette yarattı.’’


Yaşadığın aşk umulur ki seni en yücelere terfi ettirecek..Bu yolun yolcusu çoktur da,yol kesicileri de çoktur.Yüceldikçe tenhalaşan yolda yapayalnız kaldığın zaman hakk teala seni ağırlayacak,halvetine kabul ederek hulle giydirecektir,inşaallah.
Her kulun yetenekleri,istidatları farklı farklı olduğundan,farklı gerilmiş yaylardan atılan oklar gibi,daha daha uzağa düşerler.Bazıları ise hedefi on ikiden vurur..
Umulur ki sen hedefi vuracaklardan olursun..
Rabbim yardımcın olsun….

’’El kuddusün ettahirun’’ okumanı öneriyorum…

Gözlerinden öperim..






( Esradan Yeni Mektup Var başlıklı yazı HaciAli Bayram tarafından 12.04.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.