Yahudileşme Tameyülü


A B Denemeleri YAHUDİLEŞME TAMEYÜLÜ


YAHUDİLEŞME TAMEYÜLÜ


Allah kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim'inde Yahudilerin lanetlenme sebeplerini anlatır. Allah İsrail oğullarını atalarına verdiği nimetleri ve peygamberler göndererek, kitaplar indirerek zamanlarındaki milletlere üstün kıldığını bildiriyor. Bu üstünlük inanç ve ibadet üstünlüğüdür. Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği gibi takva sahibi olmaktadır.

Onlar bunu kendilerine her hal’u-karda verilmiş bir hak sandılar. Her ne yaparlarsa yapsınlar bu hakkın kendilerinden alınmayacağını, cehennemde çok az bir süre ile geçireceklerini, cennete yalnızca kendilerinin gireceğini, bu da buzağıya tapınmalarından kaynaklandığını söylemekte ve bu yanlış inanca din gibi sarılmaktalar.

Oysa Firavun onların çocuklarını öldürüyor, kadınlarını sağ bırakarak en kötü işkencelere tabi tutuyordu. Allah onları Firavunun zulmünden kurtarmış, gökten kudret helvası (‘ Kudret helvası onları bulunduğu her yere kar gibi iniyordu. Sütten daha beyaz, baldan daha tatlıydı. Fecrin doğuşundan, güneşin doğuşuna kadar devam ediyordu bu iniş.. Herkes kendine yetecek kadar alıyordu, daha fazlasını alınca bozuluyordu. Altıncı gün olunca cumartesi gününe yetecek kadarını aldılar. Çünkü o gün bayram ve istirahat günüydü. O gün kimse yiyecek ve içecek peşinde koşmuyordu.) ve bıldırcın eti indirmiş, onlar bu yiyecekleri beğenmemiş, mercimek, bulgur, soğan, sarımsak, acur gibi sebzeler istemişlerdi.

Üzerlerine bulutlardan gölge yapmış, onlara Kudüs ve çevresini va’d etmiş, onları diğer kavimlere üstün kılmıştı. Onlar her defasında peygambere isyan etmiş, her durumda ona karşı çıkmış, zaman zaman alay etmişlerdi.

Yahudi alimleri az bir dünya nimeti karşılığında dinlerini satmışlar, dünyayı ahirete tercih etmişlerdi. İnandıkları gibi yaşamamışlar, yapmadıklarını söylemeye başlamışlardı. Başkalarına hayrı tavsiye etmişler, kendileri şerre yapışmışlardı. Bu yüzden Allah onları kitap yüklü merkeplere benzetmişti.

Yahudilerin Tevhit dininden sonra buzağıya tapmaları, put yapmaları ve puta tapıcılığa dönmeleri lanetlenmelerinin nedenlerinden birini oluşturmuştur. Ayrıca verilen emirleri değiştirmişler. Kendilerine vat edilen" mukaddes topraklara secde ederek girin ve affınız isteyin" emrine muhatap oldukları halde, onlar bundan kaçındılar ve başlarını kaldırarak ve emekleyerek girdiler.

Af sözünü değiştirerek "af istiyoruz" yerine  "arpa içinde buğday tanesi istiyoruz" diyerek alay etmişlerdi. "Öyleyse şehre inin, orada istediği şeyler vardır". 

Va’d edilen topraklara girmek için orada daha önce yerleşmiş puta tapan Amalika kavmiyle savaşmaları emr edilmiş, onlarda peygamberlerin’' sen ve Allah’ın gidin onlarla savaşın ve onları oradan çıkarın, biz ancak oraya böyle gireriz.'’demişlerdi.

Peygamberlerini öldürmeleri ve daha bir sürü davranışları sonunda onları lanetlenmelerine neden olmuş ve sonra gelen ilahi kitaplarda kötü örnek olarak anlatılmış, ümmetler bu davranışlar konusunda uyarılmıştır. İşte biz de bu yüzden bu davranışlara Yahudileşme temayülü diyoruz.

Onların dünyayı ahirete tercih etmeleri, nimete şükürsüzlük etmeleri, Allah’a isyan etmeleri, peygamberleriyle alay etmeleri, onları öldürmeleri, başkalarını doğru olanı tavsiye edip kendileri aksini yapmaları, birbirlerini öldürmeleri, hür insanları köle etmeleri, haksızlıkla insan öldürmeleri, puta tapmaları yüzünden lanetlendikleri, sonraki milletlere örneklemelerle anlatılarak uyarılmaları amaçlanmıştır.

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 2.8.2014
( Yahudileşme Tameyülü başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 8.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.