Nehir Fenercisi Kızkısrak Lorelay

Made In Germany…

Rivayeti Polenezya`lardan Hint Okyanusu mensubu INDOGERMAN lehce lisanlariyla sandal kulac uzun ve zahmetli yolculuklar sonrasinda kavimler göcünü ulasip eristikleri AVRUPA topraklarina ROMA`nin parali muhafizlari olarak tarihin yeni yurtlar arama carkinda isbasi yapmislar.

Romali`larin Asimile ederek kendi bünyesinde erittikleri ( vikingler dahil latinlestirdikleri ) yerel topluluklarla AVRUPALILIGIN homojen hamuruna BATI ROMA`yi yikarak üstün ve baskin gelmenin lokomotifi olmuslar.Franklar Fransa`ya ve sömürgelerine, Vandallar Afro-Asya`ya ve sömürgelerine, Angil Saksonlar Ingiltere`ye ve sömürgelerine, Got`lar Ispanya-Portekiz ve sömürgelerine kapilanip Amerika, Kanada ve Avusturalya`da yayilmaciliga kök salarken, Firizyali`sindan Bavyerali`sina kadar her biri ayri devlet ( federe ) onlarca  ALMAN krallik sülalesi Benelüks üclüsünün ( Lüksemburg, Belcika, Hollanda ) Ingilizce`yle Almanca arasi her bakimdan kobaylik ve tampon bölgesi oldugu tünel gecisine saglam basarak, her zaman kazanmaya ve hic kaybetmemeye dogustan disipline  olmanin karsiliginda ACIMASIZLIK ve YABANCIYI KABULLENEMEME ilkelliginde kimi duyumlarini  öldürüp körelterek hic bir zaman zaafiyet gösterisinde bulunmazlar. Gözyaslarini hep icine akitirlar, mutsuzluklarina gerilmis gülümseme süngeriyle maskelenmis iliski cölünde yasarlar, aksam alti dedimiydi milyonluk sokaklar bile yasamayan hayaletlere teslimdir. Memeleri disari fiskiran kisa etekli etine dolgun kadin ve kizlarin her parmagina  litrelerce bira masrapasi takarak herkese öpücük dagittigi Münih Oktober Festi gibi  festivallerle avunur, markalarla kaybettikleri herseye aciklayici gösteris paravanlanirlar ve bu yüzden oldukca sert eser bir yakada Baltik, öteki yakada ANLANTiKTEN ANLANTiKTEN Made In Gernany patentli Kuzey Denizi ..

 

Asagidaki siir ordandir…:



Söylesene bana
Nehir fenercisi kizkisrak lorelay
Geceyi sirtlayip götüren tirenler ren nehri boyunca
Kara tuglali kizil kiremitli ve kücük pencereli evler arasindan,
Lorelay…
Lorelay..
Belki Köln
Belki Koblenz
Girdabin derin kivrimlar döndügü korsan sularda cirpinip calkalanarak
Say ki ben yolcu sen hanci
Bir de koynunda cok gezginlerin kucaklastigi meyhanecinin karisi
Lorelay
Lorelay
Atlantige varincaya kadar dizginlerini tuttugum tirenle ben
Ezilmis üzümler sarp yamaclarda salkimlanip ballanirken
Ortacag köprüsünde, percinleri paslanmis fenerci kafesi gibi ürkek ve kostak
Sütyenine bagladigim kurdeleyi cözmeye
Mum nerde ne zaman sönecekti söylesene bana
Lorelay Lorelay
 
Seyfi Karaca………Mayis / 24
( Nehir Fenercisi Kızkısrak Lorelay başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 18.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu