İstişare, karşılıklı bilgi alış-verişi, dünya sorunlarını masaya yatırarak bir çözüm üretmek artık şu andaki dünya örgütleriyle olası gözükmüyor. BM yetersiz kalıyor, NATO işlevini kaybetmiş, Amerika silah gücünü ön plana çıkararak, sıtratejik ortağı olan İsrail ile birlikte sözüm ona, dünyaya huzur getireceğim diye insanlık adına işlemediği suç kalmadı. Buna seyirci kalan AB, Rusya ve Çin gibi dünya devleri konumunda olan ülkeler de şokta olup ne yapacağını şaşırmış vaziyettedirler.

Ortadoğu’da olup bitenlere karşı ne G-8’den ne D-8’den ne de İKÖ’den kayda değer bir tepki göremiyoruz. Kısacası insanlık adına dünya ciddi anlamda puan kaybediyor.Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak “Ben insanım” diyen herkesi; Irak’ta, Filistin’de, Lübnan’da cereyan eden İsrail’in ve ona ağabeylik yapan Amerika’nın bu zulmüne karşı duyarlı olmaya davet ediyor ve diyoruz ki; sakın sakın ABD’nin ve İsrail’in yeni dünya düzeni diye tasarladıkları yapılanmaya ve ürettikleri projelere aldanmayın! Bu iki ülke öncelikle peygamberine ihanet etmişlerdir ,dolayısıyla bunların zihniyetinde şefkat, merhamet, yardımlaşma ve insan sevgisi kavramları yer almıyor. Zaman zaman varmış gibi gözükse de menfaat ilişkilerinden ileri gelir. İnsanlığa, kuru kuruya dünya menfaati endeksli bir şekilde yaklaşan güçlü gibi görünen ,aslında insanlık adına tıpkı bir kof haline gelmiş bu devletler; insanlığın sorunlarına çözüm getiremezler. Ellerinde bir çekiç var, her şeyi çivi sanıyorlar. Hangi devletin işinde Amerika ya da İsrail’in parmağı varsa orda fitne ve huzursuzluk vardır.

Halbuki insanlığın sevgi, barış, yardımlaşma gibi paha biçilmez değerleri vardır ve insanlığın tesisinde etkin rol, kalıcı iz bırakabilir niteliklerdir. Ayırım yapmaksızın herkes için adalet istiyoruz. insanlığı; petrol ve enerjiye rağmen ön planda tutmak için şefkat, merhamet, dürüstlük ve insan sevgisine ihtiyacımız var. Bu nitelikleri yaşamanın asıl sırrı rıza-i ilahide saklıdır.

Hz. İsa’yı (a.s) ilahlaştıran, ilahi bir kitap olan incili çeşitlendiren, aforoz ve enterdiyle insanları cezalandırmayı, efsunlama ile kutsamayı papazlara bırakan ABD’ye hiç dünya teslim edilir mi? Ayrıca Hz. Musa’ya (a.s) iftira eden, Hz. İsa’nın (a.s) peygamberliğine karşı çıkıp reddeden, Hz. Muhammed’e (a.s.m) saygısızlık yapan ve Kur’an’nın aracılığıyla kainatın yaratanı tarafından lanete müstahak görülen Yahudiler mi dünyaya huzur getirecekler? Bu milletlerin insanlığı birleştirici unsurları yok; Mevlana’sı yok Hacı Bayramı velisi yok Yunus ermesi yok …yok..yok..yok.Dolayısıyla dünyaya huzur getiremezler İşte görüyorsunuz; Ali Cengiz oyunları ile Ortadoğu’ya kondular, getirdikleri huzur(!) da kan, gözyaşı, zulüm ve fitne….. İnsanlığın felaketi sayılabilecek ne varsa.
Allah rızası için bir artı değer getirdiklerini söyleyebilir misiniz?

Diyoruz ki; Ey dünya! Ahir zaman peygamberine kulak ver; Barış, huzur ve mutluluk için silkele kendini, Dünya İstişare Konseyini kur. Her ülkeden nüfusu oranında temsilcilerin katılmasıyla insanlık sorunlarını masaya yatır.Açlık, sefalet ve zulmü ortadan kaldırmak için çalış çabala.
Bu dünyanın yönetiminde herkesten çok İslam ülkelerinin hakiyet hakkı var Bu alem bir Hulfulfudul örgütünü arıyor.Aynı fonksiyon ve icraata sahip uluslar arası bir örgüt kurmak lazım. Çünkü; dünya, devletler düzeyinde 1500 yıl öncesini yaşıyor. Bu günden tez yok Dünya İstişare Konseyi(DÜİK) kurulmalı, başına da namuslu bir yönetim getirilmeli, gerçek şu ki dünya Kur’anı arıyor ama tanıtan yok. İster bunu kabullenelim ister başka bir alternatif oluşturalım; ne edip edip başımızın çaresine bakalım. Yoksa ABD- İsrail ikilisi ve onların yeryüzündeki işbirlikçileri dünyanın huzurunu bozmaya devam edecekler.
Yeryüzünde mutluk kavramı unutuldu.

ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

İnsanlık alemine selam ve sevgilerimle
( Dünyanın Yenilenmeye İhtiyacı Var başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 26.05.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu