Kültür yozlaşması yaşıyoruz maalesef,büyüklük küçüklük kavramı,sevgi saygı kavramını kayıp ettik maalesef,kayıp ettik çünkü batı hayranı ,dini diyaneti, aidiyeti belli olmayan bir gençlik yetiştirdik,20 yaşındaki bir genç utanmadan sıkılmadan 70 yaşındaki bir profesöre,ilim erbabına yumurta atabiliyor.yazık ki ne yazık,diyecek laf bulamiyorum.
Biz büyüğe saygı kavramıyla büyüdük, saygı gösterdik bundan pişman da değiliz aynı zamanda büyüklerimizin duasına mazhar oluyoruz.
Şimdiki gençler büyük oranda haddini aşmayı bir özgürlük bir hak olarak görüyorlar.
Nasıl mı?Arz edeyim,bazı hal ve davranışlar

-Benim hayatıma kimse karışamaz
-Bu benim özgürlük anlayışımdır
-Atasının yanında ayak üst üste atarak,laubali konuşmak,
-Babasını yanında sigara içmek,
-Stajyer öğretmenin 20 yıllık okul müdürüne saygısızlık yapması,
-Öğrencinin öğretmene saygısızlığı bir marifet bilmesi,
-Genç çiftlerin sudan bahanelerle boşanma davalarını açmaları,
Hangi birini anlatayım.
Ben Diyarbakırlıyım,diyeceksin ki senin neyine bin kilometre ötede bir genç ÖSYM başkanına yumurta atmış,ama gayret kabul etmiyor işte,çünkü bu hadise Türkiye’de oluyor ve ben de bu ülkenin vatandaşıyım.Tam tersine ilgisiz kalmam ayıp kaçmaz mı? Bu kimsenin anne babası utansın,öğretmenleri utansın,işte kendileri verdikleri edep budur,maalesef.
...........................
( Edepsiz Herif başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 7/24/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.