Yeryüzünde, Kur’anın ifadesiyle insi şeytanlar vardır.Bu insanlar yine Kur’anın tabiriyle münafık kimselerden oluşurlar.Günümüzün imkanlarını da kullanarak dünya üzerinde oyun üstüne oyun çeviriyorlar Allah’ın veli kulları nasıl ki ibadete ve iyiliğe, başka bir ifadeyle “ameli salih” işlemeye doyamıyorlarsa bu sinsi oluşum da ne kadar kütüklük yapsa o kadar  keyif alır. Bu örgütü uyarabilecek frenleyecek tek etken, yaşam tarzını dünya gözüyle tehlikeye atabilecek, göz dağı verebilecek tepkilerdir, faaliyetlerdir.

 

11 Eylül saldırısını Kur’ana bağlayacak kadar göz dönmüş zalim ve hilekar insanlar, yetmiyormuş gibi bir de Allah’ın kelamına hakaret ederler dünya bilsin ki bu edepsiz insanlar bir ise biz biniz, onlar bin ise biz milyonuz ,onlar milyon ise biz milyarız.gerçekte yer yüzünde İslam alemi dünyanın üçte biri gibi gözükse de aslında fıtrat gereği yer yüzündeki insanlığın büyük çoğunluğu ehli imandır bu yüce Kur’anla tanışırsa iman edeceklerine de inanıyorum.Allah’a inandığım gibi inanıyor ki dünyanın düzenini bilerek bozan yer yüzündeki insanların sayısı kesinlikle milyonu bulmaz hatta daha da azdır,ancak yer yüzünde fesat  çıkarmayı kendine şiar etmişler ve azdıkça azıyorlar.

 

Kur’an yakma kampanyasını gündeme getirip sonradan aklı selime teslim olan Papaya ve manevi bir dille onu uyaran Hüseyin Barak Obamay’a lillahi teşekkür ederim,yer yüzünde bozguncu olmak, bu özellikle tanınmak hele hele bu özellikle tarihin sayfalarına geçmek inanın insanı Allah’ın rahmetinden ebedül abad mahrum ediyor.

 

Diyarbakır ve bölge Müslümanlarının katılımıyla meydana getirilen Kur’an gönüllüleri mitingi takdire şayandı. Umarım Allah katında da makbul olmuştur.Müminlere yakışır bir faaliyetti.Hele hele Rahman suresinin okunması tek kelimeyle yerindeydi ayetlerin Kur’anda yer aldıkları gibi bu tarzı düşünen şura heyetinden Allah razı olsun ferasetlerini daha da artırsın.

Bu platformda, katılanların çocuklarını Müslüman olarak yetiştirmeye davet edildi,

Kur’anı kerimi kılıftan çıkarmaya çalışalım ki İslam düşmanları daha da kahr olsun,

Hazreti Muhammed’e Hazreti İsay’a ve Hazreti Musay’a selat ve selam getirildi,

Ayrıca katılanların bir kısmının Kur’an getirmesi de insana hem duygusallık hem de içtenlik kazandırıyordu,

Müslüman’ların bu tur tepkiler vermeye fazlasıyla hakkı olduğu gibi ,en azında farzı kifaye düzeyinde elzemdir.Katılanlara ne mutlu.

 

Evet, Allah Celle Celaluhu kendisini inkar eden kullarının dahi hayat hakkını garanti altına almıştır. .ama haddini aşanları değil. Hiç kimsenin, milyarların moralini bozmaya hakkı yoktur.Bu yaklaşım, dünyanın peşine düştüğü beşeri sistemlerde bile böyledir.Özgürlük sınırı  başkasına zarar vermeyecek yere kadardır.Bu saygısız , haddini aşan,azgın müşrik,kafir ,adına ne deseniz deyin sadece mümin olmadığı kesin, herif  dünyanın düzenini bozdu bunu lanetlemek her Müslüman’ın hatta her insanın ödevidir.

 

Kur’an sevdalıları oluşumunda katkıda bulunan herkesi tebrik eder, kendilerine mağfiret dilerken Kura’ana saygısızlık yapan malum şahsı da lanetliyorum.Çünkü Allah haddini aşanları sevmez.

 

Allah’a emanet olun selam ve dua ile.

 

Eyüphan KAYA

( Haddini Aşmak başlıklı yazı Eyüphan KAYA tarafından 19.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.