Şair Fitnat Hanım , geleneksel şiir biçimlerini kullanarak şiirde iyi örnekler veren, kadın divan şairleri arasında ince zekâsı ve nüktedanlığı ile en dikkat çekenidir. Gazellerinde Nedim’i hatırlatan şuh söyleyişlere rastlamak mümkündür. Halk deyimlerini kullanarak üslûbuna canlılık  kattığı da görülür. Dili sade ahenklidir.

           Koca Ragıp Paşa ile gönül ilişkisi olduğu da iddia edilir. Ayrıca Koca Ragıp Paşa ve Haşmet ile ilgili latîfeleri oldukça ünlüdür.

            Bir kurban bayramı arifesinde, Fitnat Hanım, kurbanlık almak için pazara gider. Dolaşırken hayranlarından biri – belki de Haşmet- alımlı ve cazip bulduğu Fitnat Hanım’a pazarda ne aradığını sorar o da “ kurbanlık hayvan alacağım” deyince hayranı: ” Bu bayram ben sizin kurbanınız olayım ” der. Şair Fitnat Hanım da:" Ben  boynuzsuz bir kurban alacağım.” diye cevap verir.

( Boynuzsuz Kurban başlıklı yazı İbrahim Çam tarafından 21.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.